• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pokud jste nikdo neposkytovali prvni pomoc cloveku, ktery se predavkoval fentanilem, o kterem si myslel, ze je heroin (ale za to mohlo jen potravinarske barvivo); tak vlastne nevite.
    Ani ja nevim.

Jednou mne na ulici zastavil team mladych z FAMU, ze nataci, o prvni pomoci. Moderator byl obleceny jako klaun. A ne, nepripominal Krastyho, spis To.

Ptali se mne, zda jsem nekdy asistoval u pomoci nekomu, kdo byl vazne zranen. Kdyz jsem jim popisoval, jak mi zenu predavkoval Alzik, jak jsem budil Krastyho, po par tydnech bezespanku, ktere nahradil 3,6-di-acetil-morfinem, a kdyz se mi zena predavkovala fentanilem, mel jsem dojem, ze uz je to sice zajima, ale v reportazi se to neobjevi.

Prvni pomoc, viz obrazek (jo no, ta krec dychaciho aparat je hlavne krec svalu torza, as far as I can say, tzn, je to ponekud - ponekud hodne - nestlacitelne... uz jste nekdy skakali po kastle auta v kanadach celou svou vahou? Tak asi tak nejak. Hlavne dychej, kurva! Srdce uz se chyti!)

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    _OZZY_: No jo, tyvoe. Jestli ono to nema stejnou fyziku jako torpeda!

Hmm hmm!

Ale potesilo. 3d mikroskop bych chtel jeste o poznani vic, nez jen mikroskop. Tenhle mesic mi snad vybydou penize, takze alespon cast si splnim, jen se mi nechce do te investigace “pomer cena vykon”

Taky dam jednu z meduciny, ja? Doufam, ze to redila vodkou, pak by to moh byt lvl Spitnik, u fyzaku si nejsem jist rozpustnosti pevnych slozek tablet v solnem roztoku. Zkousel jsem to se suboxnone a navzdory vsem pribalovym letakum, to funguje. Ale ten pocit, kdyz v zile citite, o tyden pozdej, jak se urvala srazenina, a pak si oddechnete, ze to chytily jen plice, je... no proste zkusenost.

_OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Kdyby nekoho zajimalo, jak plave spermie:
    Human sperm don’t swim the way that anyone had thought | Science News
    https://www.sciencenews.org/article/human-sperm-tail-swim-biophysics
    // takze vsechny ty ilustracni fotky z databank, kde je spermie s vlnicim se ocaskem za sebou, se muzou smazat :D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vykaslat se na neco/-nekoho bylo dnes me heureka! Aneb kdyz ti to dojde.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ale jinak mame tu zaklady jara. Jak rika Minerwa: co neumrelo, znova rozkvete. Ten prst tam neni schvalne.

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Strelecke bryle z Canisu, ktere maji tu vychytavku, ze se temer nemlzi s respiratory.

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zaklady mame, tak si dame opacko z fyziky, cuz?

Maxwellovy rovnice – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Maxwellovy_rovnice
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Mmchodem odmitnout “ctyri jezdce ateismu” k nimz patri muj zamilovany Richard Dawkins, ze to taky cist nebude, pac ji nikdo nebude rikat “jak ma byt ateista” ... ja bych si pral, aby mi bylo znovu 16 ;))) ten jasny pohled na svet mi obcas desne chybi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ranni zabava: rozhovor s mladou “ateistkou”

- ja bibli cist nebudu - jsem ateista a nechci, aby na me mela vliv
    - no jenze to, ze na tebe nema vliv, to prave neni pravda - zacneme u desatera
    - kdyby desatero nevymysleli krestani, mozna by bylo lepsi
    - (ja uz se tlemim) hele, jenze oni krestani fakt nevymysleli desatero
    - stejne je spousta zajimavejsich knih
    - to jako jo, akorat ze bez znalosti Bible jich treba tak 50% nepochopis, stejne jako nepochopis 50% historie Evropy a Ameriky, konecne ani treba Americkou Ustavu
    - hele, ja to cist nebudu, jsem proste ateistka a basta

V ten moment uz se regulerne valim smichy.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co je tohle za typka? A co si udelali s NewYorkTimes?

Ale pise fakt dobre:

https://astralcodexten.substack.com/p/still-alive
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Erdogan je spagetove monstrum!!! Nahle je zas vsechno jasnejsi

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To je napad, kazdy by mel dostat budto ivermectin nebo pervitin.

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak schvalne, mam jen rymicku, nebo teda jako UZ?!
    37,9*C, boli me klouby, prujem, poboliva me tak vsechno a nejvic zada (ale ne tam, kde jsou plice).
    Spis asi rymicka, ale je to pruda.
    Asi jsem nemel posedavat na utajenych mistech a cist si na slunicku.
    Hmm.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Zajimaci!
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Kontrolní body
    https://kontrolnibody.cz/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Stejne to bude legrace, az naucime neuralku rozpoznavat identitu autoru podle nevedomych vzorcu a ona se ta reputace bude scitat.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je hele, Panda.
    Nejak nam zesedivel, skoro jsem ho nepoznal.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam