Divne, ted jsme se shodli s nekolika lidmi, ze nekde nastala faze, kdy inteligence a mysleni byli nahrazeny jen a pouze nazory.
Uplne me napadlo to falloutovske
“Opinions are like asshole. Everybody have one, and all of em stinks”
Vede to k tomu, ze se treba neda cestovat bez sluchatek na usich, pac clovek by musel furt vnimat hrozne kraviny a je to ubijejici. Nebo treba to, ze ja uz na ulicich proste mlcim, i kdyz vidim jasne blbosti, protoze uz bych nedelal nic jineho, nez to resil.
Zato mi teda zustava energie resit to pak dost zasadnej, kdyz uz na to dojde.
Doba, kdy je fakt normalni rozdavat bany, pac proste nekterym lidem nema cenu odporovat, nebo se naprosto neumeji chovat, nebo proste otravuji (a to az do levelu anonymni dopisy ve schrance a vyhruzky).
Tise premyslim, vedle spici Adely, ze i my dva spolu vlastne komunikujem az kdyz si mame co rict, jinak radej ctem, pisem, poslouchame neco hudbu/slovo, pracujem.
Proc si furt otvirat hubu?
Ulet, ze to rikam zrovna ja, pac ja mluvim fakt furt, vyjadruju se ke vsemu a podobne. Jenze ja mam zrejme poskozeny filtry v tom, ze tech veci, co nekomentuju, i kdyz jsem je precet a zaznamenal, tak jsou megabajty cisteho textu denne, takze kdyz uz k necemu neco pisu, bud jsem se donutil fakt i premyslet, ozdrojovat si to aspon rychloctenim, nebo o tom mozna trochu neco vim, nebo vedet chci.
Ale takove to placani o politickych vystrelcich a pravdach jen pro ten okamzik, vtipy a nazory, ktere nikoho nerozesmeji, nebo jsou relevantni jak deset smajlikovejch ikonek, ci furt stejnej animovanej gif.
Dochazim do zivotniho stadia, kde mi vyhovuje mlcet a ticho. Ne, ze by se to delo, ale buduje se to jako filtr, kterym orezavam spicky krivky. Tedy perioda vlny je stejna, ale amplituda orezana z hora a ze spodu.
Zmenil se svet, nebo starnu?