• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

[[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

[[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

Internetová jazyková příručka

http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Pekne. Me by zajimalo, co furt maji lidi v EU za problem s pochopenim, zd driv nebo pozdej je kazda vetsi akce Cinanu rizena statem. A kdyz ne, stejne bude.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Satelitní projekt v Evropě vyvolává rozpaky. Stopy vedou k čínské armádě - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/satelitni-projekt-v-evrope-vyvolava-rozpaky-stopy-vedou-k-cinske-armade-151920
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Privatizace OKD byla tragédie, která negativně ovlivnila všechny aspekty života v Moravskoslezském kraji – A2larm
    https://a2larm.cz/2021/04/privatizace-okd-byla-tragedie-ktera-negativne-ovlivnila-vsechny-aspekty-zivota-v-moravskoslezskem-kraji/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim ja vim, ne kazdy propadl Wh40K, ale bytost, ktera sbira jine bytosti, a jen kvuli jednomu kusu je schopna rozpoutat peklo na nekolika svetech.

The Baroque Giant Of Trazyn's Collection (Ft. Oculus Imperia) - 40K Theories
    https://youtu.be/QnJ3g6WSsp0
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ehm, zas a jen strileni, tentokrat zenska, a rekneme, ze by si nejaka cowgirl mohla dovolit tolik munice, poslouchejte cinkani, i kdyz vzdalenost neni jasna, tohle NENI. trivka ani na 10y

https://youtube.com/shorts/1DIXxa4m0rs?feature=share
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Já statečný jsem voják a láskou k vlasti srdce mi jihne, tak pověz, pane, kde bít se mám, jen tady, prosím, tady ne.“

Citace z knihy
    Gauntovi duchové 06 - Abnett, Dan - Ostré stříbro
    Gauntovi duchové 06 - Abnett;Dan - Ostré stříbro
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Byla to averzní terapie“

Citace z knihy
    Gauntovi duchové 06 - Abnett, Dan - Ostré stříbro
    Gauntovi duchové 06 - Abnett;Dan - Ostré stříbro
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hele, jestli nekdo mate radi valecne romany, ignorujte, ze je to x-ty dil, a i to, ze je ta valka jakoze imaginarni.
    The ac neni.
    Tohle jsou kluci a holky v opravdovym pruseru, kterej kupodivu, jak uz zivot ma tendenci byt, neni jen pruser. Obcas je to krasne, i kdyz je to jen vychod slunce nad mrtvolami v zakopech, obcas je to osobni, jindy proste lidske. To vetsinou.

V podstate bych necekal, ze v brakovych seriich se objevi tak prudky opak ruzove knihovny, ve vsech smyslech toho vyroku.

Warhammer 40.000 - Gauntovi duchové 06 - Abnett, Dan - Ostré stříbro.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/xl8XKkrY89Wr/warhammer-40-000-gauntovi-duchove-06-abnett-dan-ostre-stribro-epub?q=Abnett%2C+Dan+-+Warhammer+40++Epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zvlastni entita ve svete Whmmr40K je STC, self aware AI:

40K - THE RISE AND FALL OF MANKIND - STC / STONE, GOLD & IRON MEN - WARHAMMER 40,000
    https://youtu.be/3hce0dsSV1E
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nevim, zda se tu teda nejak chytil lore Warhammer 40k, ale me pobavilo (a rekneme, ze to neni uplne slozita zapletka, ale,...):

Mas svet, ktery je Garden of Eden, akorat ze jej vyuziva klika bureacracy, coz je Franz Kafka na steroidech. Ten svet se rozhodne, ze byt hrobkou vsech datovych zaznamu v Imperiu je mrdka, a chteji, ja nevim, kopat brrambory, nebo fotbalovou micudu, proste nechtej byt archivem Imperia, s tim, ze ze vsech mladych jsou bud vojaci, nebo knihovnici, pripadne mrtvoly pouzite pomoci techu k obojimu.

No a tak se tenhle rajsky svet rozhodne revoltovat, jenze to trochu nedocenil Imperialni doktrinu: odpor = znicit.

Jasan, vyhori pri tom fakt nekolik equivalentu Alexandrijske knihovny (jo, takhle nejak se ve 40 stoletim po Kristu.... eeeh Cisari, nici a ztraci znalosti a technologie)... no dobre no.
    Mas revoltujici celou planetu, rekneme slabsi miliardu lidi, posles tam slabsich 500tis vojaku a tanku+trochu to bombardujes z orbity, ale nakonec js z toho zakopove mrzeni. Treba skoro rok.

Takhle to Imperium nedela, normalne zniceni par miliard heretiku trva treba 10-30 dni a planeta zustane ne az tak znicena, jen mesta nejsou co bejvala a na polich je hodne pohnojeno a rezavi tam uuz na furt technika. Taky proto bezne nepouzivaj jaderne zbrane, pac prece chce sklizet lidicky.

No, tady se to posralo.

Mezitim ovsem do hvezdneho systemu pritahli defacto vetrelci. Takova rasa... no znate vetrelce? No tak to je u nich zaklad, dej jim biomasu, od kytek po vyzivnejsi lidi a zvirata, oni to nejdriv rozmelni na zakladni hmotu, pak rozmelni vetsinu sebe sama na zakladni hmotu, nakrmi tim delnice a trubce a vyvynou se vdarwinovsky v podstate v cokoliv, co se jim hodi v danych podminkach.

Imperium to poresi po svem, a tady je ta slozitost zapletky jak vysita: stahnou svoje sily z planety, procez zamavaji rudym praporkem: “hele, zradlo, hodne!” A nechaji vetrelce poresit rebely.

No a dal uz je to jen exterminatus, proste vemes neutonove i ciste stepbe bomby a mrdnes to do te legracni karanteny. Svet si sice nezachranil, ale zaroven nemas uplne potiz s flotilou hmyzaku, ktera by jinak byla dost otravna.

Colateral damage? Kdyz nepocitam hmtzaky? Rekneme 1-3 miliardy dusi.

Problem solved.

Jako zahral bych si moment, kdy rebelove zjisti, ze imperioum je pryc, ale jeste nevedi, ze to neni dobra zprava..

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ten strom podle me potrebuje opravit!

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem i mash 4077 je v podani 40k ponekud... prave jsem docet scenu, kdy po zafacovani cca 500 vojaku hlavni doktorka pluku zjisti, ze jim kolegialni aliancni vojaci slohli zdravotnicky material, dojde k potycce, kdy aliancni vojaci doktorku zkopou, procez se objevi “komisar imperia”, proste politickej bic pluku. Vynda bouchacku a 3 ze zpratelenych na miste zastreli, pomuze zkopane doktor e na nohy, a kdyz ostatni zprateleni prchaji, streli jeste dva do zad.
    Proste udrzeni moralky.
    Nejhorsi je, jak je to v danem settingu (myslim proste valka) normalni chovani.
    Jak zkopani doktorky, ktera pred vojaky brani ukradenej material, tak poprava 6 lidi bez soudu a bez mrknuti oka.

Hutne je to, hutne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ctu Warhammer 40k knizku Ostre Stribro, coz je principielne zakopova valka ala prvni (gasmasky, plyny, delostrelectvo, spina a svrab), a do toho prevezou zranene ze zakopu do mobilni nemocnice a ejhle, jmenuje se M.A.S.H. 4077, a samozrejme jin v tom doom settingu chybi asi tak vsechno, vcetne pitne vody.

Mmchodem popis toho, k cemu je v zakopech brokovnice, je ponekud nezanedbatelna scena, kterazto mmchodem vyvrcholi tim, ze zakopy jsou mirne naklonene, a kdyz se teda nemuzes dostat pres sprsky olova, nenapadne te nic lepsiho, nez vylejt do svazitego zakopu par soudku petroleje a zapalit to svetlici.

Burn motherfucker, burn!

Nektere knihy z Warhammeru 40k jsou min jak c-kove, ale jine jsou zas pomerne cisty destilat valky, vcetne toho, ze autor seznami ctenare se zakladnimi crtami kazde postavy ctenare tesne predtim, nez ta postava budto zarve (vetsinou), nebo udela neco hrdinskeho (obcas).

Takovy ten styl ala vietnam. Kazdej tam s necim prisel, zadnej neni stejnej jako ostatni, ale nakonec kazdej zdechne, a to pekne pitome a zbytecne.

Navic postavy rozehravaj i veci mezi sebou, coz je pak zvlastni, kdyz treba nekdo nekoho sikanuje, no a pak zdechne sikanovany a zmrd jde dal, a ani nemysli na to, ze ctenar by si pomyslel “na picu, tenhle slepej osud”.

Dobry jako.

Warhammer 40K neni jen koncentrovane vsechno mozne, ale i dost popkultura, punk, postmoderna a HLAVNE VALKA A HORROR v ciste koncentrovane podobe. Normalni, ze lidsky bojovnik ma za den blechy a vsi, za 3 dny “zakopovou nohu” a pak je proste behem 2 radek mrtvej. Proste valka, no.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Odkladam na zejtrejsi cteni: kdy lide pristanou na Marzu...

Kdy lidé přistanou na Marsu? ‚Kolonizace rudé planety už není sci-fi,‘ soudí astronom Jan Palouš | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/vesmir/mars-kolonizace-rude-planety-astronom-jan-palous_2104212149_ada
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Paradni thread!!! Stare serialy, co jste meli/mate radi!!! Doporucuju:

https://twitter.com/laxarj/status/1384860338437427202?s=21
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak kdo ma rad kanady, tak jsem si snad poridil boty na 10 let dopredu. cassini z Equiservisu. Echt kuze, jeden par je zimni, s beranem uvnitr, druhy letni.
    Zimni jsem nosil cca 2 roky doted a potrebuje novou patu, ale za ty 2,5k jsou to super kozeny boty, do sucha i do vodicky, navic se daj i jako boty kancelarske.
    Puvodne jsou teda na kone, a tudiz, kvuli trmenum, jsou uzke, coz nemusi pasovat kazdemu, ale na holkach jsou mega sexy, a na me holt prakticke.

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aaha, z web gui nezadfungoval upload fotky, prave vyfocene? Zkusim casem znova, mozna bug?

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sorr, tedka mam trochu “twitter only” naladu, pac se mi nechce cist a psat na netu, tak sleduju jen udalosti a komentare a makam na zahrade.
    Ted jsem 2 dny delal fest pozary a likvidoval takove ruzne trifidy, vlastne mi kvuli nim prohorel i klobouk. Ja furt, co me to pali na hlave a najednou tohle.
    Signifikantni, ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam