• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: skály jsou podle fotky Antelope Canyonu v Arizoně, kam bych se hrozná rád jednou podíval, protože fotky toho místa jsou prostě fascinující. Pískovec je tam velmi specificky zvětralý a opracovaný větrem a snad i vodou, takže skály mají takové vlnkovité povrchy, což se na té studii docela povedlo zachytit... mimochodem, před časem, když jsem tohle vložil na Humanart do své prezentace se někdo v komentářích mohl zbláznit z toho, že ty skály vypadají takhle divně, že takhle přece skála nevypadá... to byl jen jeden z dalších případů, který podporuje moje přesvědčení o komentářích :)

    jinak co se týká té velikosti, nativně je to namalované v 1200x600 takže jedině ještě v téhle velikosti. I když většinu je dobré udělat v oddálení 50%, aby se člověk zbytečně nezaměřoval na detaily.

    a za převozníka díky :)




    DRASTICS: no, já to vidím hned, že to není fotka, už mi chybí odstup. Ale pokud to působí fotorealisticky, tak je to jedině dobře.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    u tech ledovcu bych ani nepoznal ze nejde o foto :)
    SWT
    SWT --- ---
    Ty studie mi vyloženě padly do noty - tedy, ty skály a ledovec hlavně! (dá se to případně nějak získat ve větším, o trošku?)

    A ten ostrov s chrámem a převozníkem je super.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    původně jen kreslení jiným hrotem na tabletu, pak to získalo takovou zvláštní podobu, že jsem to nechal tak, jak to bylo...

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ha, teď jsem objevil malbu z klubu battlefield canvas :) Na téma Tajemství babiččiny nůše :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A jaště jedna studie podle fotky - Lisabon - je to teda dost neumělé, ale byla to asi jedna z mála věcí, co jsem namaloval v Painteru... snažil jsem se vůbec nezoomovat, což je taky pěkné cvičení.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Když je čas, dělám si různé studie podle fotek, typicky prolezu Corbis a podobné fotobanky, protože jsou tam perfektní profesionální fotky, na kterých se dá dobře studovat. Už mám vyzkoušené, že čím víc člověk takových studií udělá, tím víc si z nich pamatuje, což se hodí pro vlastní práci, když je potřeba nakreslit krajinu nebo architekturu... samozřejmě nejlepší je chodit kreslit/malovat ven, ale na to prostě není vždycky čas... cílem je fotografii prostudovat a vlastním způsobem překreslit tak, aby v co nejkratším čase vznikla stude zachycující to nejpodstatnější, bez důrazu na detail. Vede to k tomu, že si člověk všímá primárně těch nejdůležitějších věcí, které v obrázku jsou.









    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JUDAS: Díky.

    Jinak ty knihy budu průběžně doplňovat, podle toho, co se zrovna povede koupit, tak možná dám ten odkaz pak do záhlaví - něco z toho se dá stáhnout i v ebooku, ale obvykle si pak stejně koupím papírovou verzi, prostě knihy jsou fetiš :)))
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: to neprijdes rozhodne.. ten Tvuj zabijak je uzasnej! A diky moc za ty knizky!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Vlak - jedna starší věc, spíš jen skica, taky trochu v inspiraci knihou Století páry...

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JUDAS: jj, trefa. Hodně se mi to k tomu hodilo, tak snad nepřijdu do pekla, že jsem se inspiroval :)


    THE_BALROG: ten bude příště :D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: Pacman?
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: God of War?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: ee :)
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ještě přidám momentálně poslední obálku (i když už jsou hotové další) na Žambochova Baklyho, obálka vyšla v tisku pěkně a myslím, že se tak kniha docela povedla. Dělal jsem jak ilustraci, tak grafickou úpravu - chtěl jsem maximálně využít plochu ilustrace. Pro pózu jsem sáhl trochu k inspiraci jednou hrou :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    btw: konečně jsem updatoval virtuální přehled některých mých knih, a nahrál na net, takže koho by to zajímalo, najde přehled tady: http://www.darkart.cz/books/knihy.htm

    jsou to asi tak ty nejhlavnější knihy, jinak toho je víc, ale to bych pak už mohl dát do toho přehledu všechno :) Dávám to sem proto, že jsme zrovna včera s jedním IDčkem diskutovali o knihách, tak pro případ, že by někoho zajímala nějaká kniha z toho přehledu, tak můžu podat podrobnější info, protože je hned vedle za sklem v knihovně :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DIABOLUSS: já se za nic nestydím :)

    jinak s tím ostatním souhlasím, v tomhle si rozumíme.
    DIABOLUSS
    DIABOLUSS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Já vím, já vím. Nicméně bych se za to zas tak nestyděl, že tě něco ovlivnilo. Každej, kdo torchu vnímá tenhle svět (a výtvarníci tuplem) je něčím ovlivněn. I podvědomě aniž by on sám to chtěl. Já jsem v pubrtě taky furt kreslil jen figurky z počítačových her a každej to tak chápal. No a když jsem se sám snažil to pak někam posunout - dbát třeba na ucelenost nějaké série ilustrací, mnozí stále viděli nějakou souvislost s těmi "PC Hrami" a furt mi to vnucovali, ačkoli já sám už jsem to vůbec tak nezamýšlel.... no to jen dokládá tvá slova o tom, že publikum je prostě trochu omezené - tedy to masové publikum.
    Jak jsi někde psal - je jasné, že tvůrce má rád, když někdo jeho tvorbu ocení. Nicméně pokud už se v tom pohybuješ nějakou dobu, vykrystalizuje ti nějaké "portfolio" lidí, kterých si vážíš a jejichž názor má nějakou cenu...

    Mohl bych o tom psát ještě hodinu, ale asi chápeš, co jsem chtěl říct.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_CHAMEAU: :D No ještě mít ty tři diody na hlavě a je to on! :)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    SUN_VU_KUNG: Mne aj tak ani predator nepride originalny, lebo ten mi pripomina Eddyho Granta: http://www.youtube.com/watch?v=vtPk5IUbdH0 A tak by sme mohli pokracovat do nekonecna ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam