• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    SUN_VU_KUNG: svinsky se mi to líbí a vím že jsi to chtěl záměrně málo detailní. Ale místa kontrastu a pozornosti (obličej a ruce nacíka) bych ještě kapku zdetailnil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ilustrace na obálku knihy Dana Simmonse.



    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: s chutí do toho :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HAWLIS: už mi docházejí zásoby :D budu muset něco zase namalovat.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: BOMBA! dávej vic :)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    viac viac viac ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A ještě pár industriálních objektů...



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tři z několika wallpaperů, jeden se neúmyslně stal variací na malbu W. Brachny.





    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    a ještě skica s použitím konstrukčních štětců, které jsem si vyrobil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pár digitálních skic, pravda, nejsou nejnovější.





    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DONALD: díky, uvolněnost je spjatá s vykresleností a na té pořád pracuji, takže z mého pohledu to stále ještě není ono...
    DONALD
    DONALD --- ---
    ja ti tu taky musim napsat a ne jen plusovat... je to pokazde moc prijemne se sem podivat... vsechny ty tve prace pusobi krasne uvolnene...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: skály jsou podle fotky Antelope Canyonu v Arizoně, kam bych se hrozná rád jednou podíval, protože fotky toho místa jsou prostě fascinující. Pískovec je tam velmi specificky zvětralý a opracovaný větrem a snad i vodou, takže skály mají takové vlnkovité povrchy, což se na té studii docela povedlo zachytit... mimochodem, před časem, když jsem tohle vložil na Humanart do své prezentace se někdo v komentářích mohl zbláznit z toho, že ty skály vypadají takhle divně, že takhle přece skála nevypadá... to byl jen jeden z dalších případů, který podporuje moje přesvědčení o komentářích :)

    jinak co se týká té velikosti, nativně je to namalované v 1200x600 takže jedině ještě v téhle velikosti. I když většinu je dobré udělat v oddálení 50%, aby se člověk zbytečně nezaměřoval na detaily.

    a za převozníka díky :)




    DRASTICS: no, já to vidím hned, že to není fotka, už mi chybí odstup. Ale pokud to působí fotorealisticky, tak je to jedině dobře.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    u tech ledovcu bych ani nepoznal ze nejde o foto :)
    SWT
    SWT --- ---
    Ty studie mi vyloženě padly do noty - tedy, ty skály a ledovec hlavně! (dá se to případně nějak získat ve větším, o trošku?)

    A ten ostrov s chrámem a převozníkem je super.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    původně jen kreslení jiným hrotem na tabletu, pak to získalo takovou zvláštní podobu, že jsem to nechal tak, jak to bylo...

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ha, teď jsem objevil malbu z klubu battlefield canvas :) Na téma Tajemství babiččiny nůše :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A jaště jedna studie podle fotky - Lisabon - je to teda dost neumělé, ale byla to asi jedna z mála věcí, co jsem namaloval v Painteru... snažil jsem se vůbec nezoomovat, což je taky pěkné cvičení.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Když je čas, dělám si různé studie podle fotek, typicky prolezu Corbis a podobné fotobanky, protože jsou tam perfektní profesionální fotky, na kterých se dá dobře studovat. Už mám vyzkoušené, že čím víc člověk takových studií udělá, tím víc si z nich pamatuje, což se hodí pro vlastní práci, když je potřeba nakreslit krajinu nebo architekturu... samozřejmě nejlepší je chodit kreslit/malovat ven, ale na to prostě není vždycky čas... cílem je fotografii prostudovat a vlastním způsobem překreslit tak, aby v co nejkratším čase vznikla stude zachycující to nejpodstatnější, bez důrazu na detail. Vede to k tomu, že si člověk všímá primárně těch nejdůležitějších věcí, které v obrázku jsou.









    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JUDAS: Díky.

    Jinak ty knihy budu průběžně doplňovat, podle toho, co se zrovna povede koupit, tak možná dám ten odkaz pak do záhlaví - něco z toho se dá stáhnout i v ebooku, ale obvykle si pak stejně koupím papírovou verzi, prostě knihy jsou fetiš :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam