• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    GROE
    GROE --- ---
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Objednávám! :)

    Kdybyste se chtěl někdo přidat a podělit se o poštovné, dejte do konce týdne vědět. Pošta.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUN_VU_KUNG: To jsme na tom vsichni stejne (ti poctivejsi o neco hur). Ale treba aspon nejakou malou skicicku? Uplne pidi? Novou tuztickou?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NYEMI: ...taky musí pracovat a vydělávat peníze, které pak odevzdá zlému státu, který je vyhodí oknem a nechá rozkrást :( Takže skicování je zatím u ledu :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Opicak ma spoustu inspirace a novych nastroju, sup sem s nejakejma skicama!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CORNHOLIO: :) po roce to nepoznáš... po deseti taky ne, nemělo by to být poznat ani po 30ti letech a v případě použití archivačního papíru/plátna je záruka světlostálosti u kvalitních inkoustů 120 let :) V případě laminovaného papíru je tam navíc UV filtr v samotné laminaci. Kdybych na tohle plátno použil UV lak, tak mě s jistotou přežije bez nějaké znatelné barevné změny - ale je fakt, že na něm by to ani nebylo vidět, je to skoro monochromatické :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SUN_VU_KUNG: Idealni by bylo porovnat ty tri tiskove techniky po roce, kdy by visely na zdi vedle sebe, ktera je nejvic svetlostala... to by me rozhodne zajimalo:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak konečně - Complex 1 se dočkal tisku na plátno a napnutí na rám. Není to sice úplně ta velikost, jakou jsem si představoval, ale byl jsem limitován šíří tiskového stroje a potřebným zahnutím plátna k zarámování. Kontrast tisku odpovídá fotografii, nicméně je matný, takže černá není tak hluboká, ale na druhou stranu je tisk dobře pozorovatelný z jakéhokoliv úhlu, proto si ještě rozmyslím, jestli použiju lak nebo ne, ale s tím nemám zkušenosti (nevím, jak se plátno bude chovat).

    Ještě si nechávám čas na porovnání se sublimací, kterou jsem taky tisknul. Do budoucna chci ještě stejný tisk provést na fotopapír s laminací pro porovnání.

    Každopádně tisk na bílé zdi v prostoru působí a momentálně začíná vznikat Complex 2, který by měl už obsahovat i nějakou tu barvu a ne jen kalné odstíny :)) Konečně se taky objeví nabídka tisků s konkrétní nabídkou i cenou.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZACK:
    Prostě je pravda, že některé balíky jsou proclené a zdaněné, jiné ne, někdy je proclen a zdaněn relativně legrační materiál jako boty, které se tu prodávají, ale objektiv od fotoaparátu projde nepovšimnut - takže tam je ta namátkovost jasná, souhlasím.
    ZACK
    ZACK --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ono to neni ani tak o benevolenci celniku, ale spis o tom, ze to resi namatkove. Bezne se mi stava pri objednavani ze statu, ze mi projde balik aniz by si ho kdokoliv vsiml (poznas to snadno, neni rozbaleny) a pak mi procli dalsi, ktery je polovicni jak velikosti, tak cenou, ale holt mel smulu a asi se tvaril podezrele nebo byl drzej na celniky.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JUDAS: jsem zvědav, jak se to projeví... podle mě bude stále záležen na benevolentnosti celníků, protože před pár dny mi známý hlásil, že mu přišla plastika za 800 dolarů a nebylo na ní ani clo, ani DPH a nebyla dedikovaná jako originál, vyrábí se sériově... Pořád si ale myslím, že i to DPH, které se přiklepne na knihu o ceně kolem 16dolarů a poštovném za 24 dolarů nezvedne knihu tolik, jako všechno tohle plus marže obchodníků. Je mi jasné, že kamenné obchody musejí z něčeho žít, zaplatit zaměstnance, nájmy, energie atd... ale rozdíly cen u některých knih jsou děsně - např. jedna krásná kniha od Phaidonu v angličtině o podmořském světě - stála u nás o 2000 Kč víc, než ze zahraničních eshopů... Luxor ji nakonec zlevnil na 800 Kč, jenže to ji už stihlo prolistovat tolik lidí, že ta kniha je v podstatě nekoupitelná, protože je zničená. Naprostý nesmysl od začátku, knihu za 3k tohoto druhu prostě nikdo nekoupí. A takových nesmyslů je víc..
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    no vzhledem k tomu ze se celni kvota od popozitri zmensi ze 150 na 22 Euro.. objednavejte rychle :D
    STU
    STU --- ---
    MOUSEK: proto to asi nechce zakriknout ;) go go go sun vu :)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    A čo takto niečo otvoriť ... ak máte podnikateľského ducha ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: jako vždy, u nás kromě skromné nabídky 3Dshopu nic takového neseženeš... ale možná v budoucnu se to zlepší... ale nechci to zakřiknout.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    achjo, opet cizina, ze? to me tak stve, asi budu muset dat do kupy nejaky balik po cem touzim a neco si objednat, tady porad slintam a uz me to nebavi;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MOUSEK: tuhle jsem zrovna dostal od mámy :) Jinak je to z různých stran :)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Počuj kto ti tie knihy kupuje ? Nekupi aj mne ? :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak jsem dostal knihu, po které jsem už nějakou dobu koukal :):


    A musím říct, že je to opravdu poctivá porce, super kniha plná konceptů, modelů, fotek... Jedna z těch kvalitních Art of... doporučuji.

    Recenze tradičně na:
    Book Review: The Art of District 9: Weta Workshop | Parka Blogs
    http://parkablogs.com/node/5315
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: to je z Červeného trpaslíka :o)

    http://www.youtube.com/watch?v=n97L341oCsM (na 2:05 až 2:33)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam