R0C3S3K: No, takhle se cítí spousta lidí, kteří mají alespoň minimální úctu ke své práci a není jim jedno, co si s ní kde kdo dělá. Ten jeden dokonce ten můj text zkusil upravit, aby to nebylo tak hodně "vidět" :) Když to čtu, tak jsou tam dětinské a kostrbaté věty, mezi kterými jsou bloky mého původního textu. Víc ten text doničit už asi nemohl. A v komentářích perla:
...protože nejsem filozof,odborný kritik ani nic podobného a článek mě zaujal natolik,že jsem nejdříve čerpal a potom trochu upravil...bylo by škoda s ním neseznámit širší výtvarnou veřejnost ... ale ten původní originální text co? No neuvede! Asi by mu upadly koule nebo co, kdyby se musel snížit k tomu, že by napsal, že není původním autorem. Ubohost těhle lidí nezná mezí :) Hrozně mě mrzí, že se s nimi nedá napřímo konfrontovat, pár facek jako výchovnou lekci by člověk rád obětoval :)
Co se týká Phantasie - všechny výhrady jsem napsal v recenzi, je to škoda, protože u prvního a tím pádem klíčového titulu jsou ty nedostatky vidět daleko víc. Za sebe můžu říct, že bych dělal grafiku i sazbu jinak, ale není to můj projekt. Lidi, kteří se zajímají hlavně o obrázky tohle myslím všechno přejdou, ale grafici z DTP, sazeči a knihaři se asi při setkání s Phantasií protočí do vrtule. Nezbývá než doufat, že v budoucnu se už nic takového nestane.
No, autoři nedostali nic :) Ale beru to tak, že získali možnost mít práce vytištěné v distribuovatelné formě, takže těch pár stovek se myslím dá zvládnout. Myslím, ž ei když je tady trh malý, tak by se ale knih prodalo víc... což snad přijde v druhé vlně po dotisku.
Prezentoval jsem to, co jsem prezentoval, protože nic jiného nemám a to, co jsem tam dal jsou věci, které jsem ještě ochoten prezentovat, jinak bych tam nedal raději vůbec nic :)