• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HIJACKER: No, díky, já už některé ty věci ani nemůžu vidět :)
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: nic moc? Je naprosto skvělá! :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A ještě jedna z Phantasie...

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A teď ještě práce, kterou jsem dělal do knihy Phantasia.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Nic moc skica, která vznikla blbnutím s různými štětci... ale nakonec se mi docela zalíbila.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak zase nějaké obrázky... v poslední době mě začalo hodně bavit si skicovat velmi jednoduše bez referencí různé postavy v různých pozicích. Je to trochu jako terapie - samozřejmě to není studie anatomie, spíš různé modifikace pohybu a pozice. A je to i zábava :)

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    R0C3S3K: no, u mě například to, že autoři nedostali autorský výtisk, vedlo k tomu, že jsem tu knížku ještě ani neviděl, nemaje penězí nazbyt:) Projekt je mi moc sympatický a fandím mu, ale jelihož se teď spíš zbavuju knížek, které nemám potřebu vlastnit, po těžkém vnitřním boji jsem došel k tomu, že nutně nemusím vlastnit ani tuhle (i vzhledem k tomu, že většina 3D věcí mě míjí)...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: No, takhle se cítí spousta lidí, kteří mají alespoň minimální úctu ke své práci a není jim jedno, co si s ní kde kdo dělá. Ten jeden dokonce ten můj text zkusil upravit, aby to nebylo tak hodně "vidět" :) Když to čtu, tak jsou tam dětinské a kostrbaté věty, mezi kterými jsou bloky mého původního textu. Víc ten text doničit už asi nemohl. A v komentářích perla:
    ...protože nejsem filozof,odborný kritik ani nic podobného a článek mě zaujal natolik,že jsem nejdříve čerpal a potom trochu upravil...bylo by škoda s ním neseznámit širší výtvarnou veřejnost ... ale ten původní originální text co? No neuvede! Asi by mu upadly koule nebo co, kdyby se musel snížit k tomu, že by napsal, že není původním autorem. Ubohost těhle lidí nezná mezí :) Hrozně mě mrzí, že se s nimi nedá napřímo konfrontovat, pár facek jako výchovnou lekci by člověk rád obětoval :)

    Co se týká Phantasie - všechny výhrady jsem napsal v recenzi, je to škoda, protože u prvního a tím pádem klíčového titulu jsou ty nedostatky vidět daleko víc. Za sebe můžu říct, že bych dělal grafiku i sazbu jinak, ale není to můj projekt. Lidi, kteří se zajímají hlavně o obrázky tohle myslím všechno přejdou, ale grafici z DTP, sazeči a knihaři se asi při setkání s Phantasií protočí do vrtule. Nezbývá než doufat, že v budoucnu se už nic takového nestane.


    No, autoři nedostali nic :) Ale beru to tak, že získali možnost mít práce vytištěné v distribuovatelné formě, takže těch pár stovek se myslím dá zvládnout. Myslím, ž ei když je tady trh malý, tak by se ale knih prodalo víc... což snad přijde v druhé vlně po dotisku.

    Prezentoval jsem to, co jsem prezentoval, protože nic jiného nemám a to, co jsem tam dal jsou věci, které jsem ještě ochoten prezentovat, jinak bych tam nedal raději vůbec nic :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    hm,,, citim celkem vztek nad podobnou situaci, a to me nic neukradli,,,

    jinak uz mi domu dorazila konecne phantasia,,, obsahove je to fakt povedene dilko, to ostatni je bohuzel odflaknute,,, krom technicke stranky a korektur me celkem prudi i debilni zlom, kniha je zhruba od 1/3 necitelne kvuli spatnemu sazebnemu obrazci,,, celkovou uroven publikace to srazi hodne dolu,,,

    co me dal prekvapilo bylo zjisteni, ze autori nejen ze nedostali vytisk zdarma, ale nedostlai ani slevu?

    pak jsem se chtel zeptat, proc jsi prezentoval zrovna to co jsi prezentoval?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jako bych to před časem neřešil :) Další případ, tentokrát ukradli texty, neuvedli autora, zdroj a ještě je vydávají za svoje a v komentářích si užívají pochval typu: "Pěkně jsi to napsal..." jestli tam máte někdo registraci, tak prosím alespoň o uvedení pravdy v komentářích. Člověk tu sedí hodiny u PC, dává dohromady text, bolí ho z toho oči, ostatní se veselí v hospodě a pak přijde nějaký nýmand, udělá CTRL+C a CTRL+V a je za boha. Navíc nadpisem zcela překroutil smysl toho článku, kde jsem neřešil to, jestli je CG umění nebo ne, ale to, jestli počítače malují za člověka nebo ne.

    E-umění: fotografie, výtvarné umění a blogy
    http://www.e-umeni.cz/blog.php?ID=27398

    E-umění: fotografie, výtvarné umění a blogy
    http://www.e-umeni.cz/blog.php?ID=27498
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    QWWERTY: diky!
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KARYSLAV: i kdyby to bylo pod hodnotou CLO a DPH (tzn. <22€), tak doba doručení se neskutečně protáhla
    viz [ Posta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek? ]
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: pro zajímavost, jen kvůli zkušenosti s tou celnicí, o kolik to bylo přes limit? a bylo to na to i pojištěné? Nebo prostě na valstní pěst otevřeli a z vlastní vůle nacenili?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DEVCAGER: ano, a není jich úplně málo, spíš si vybrat nějakou, která k něčemu je. Tyhle jsou už většinou vyprodané a dají se koupit jen jako antikvariátní zboží.
    DEVCAGER
    DEVCAGER --- ---
    Hej hustě. Takový knížky se vůbec prodávaj?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    jsou to jen stroje a taky stárnou a ke všemu je obsluhují lidi :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ty tiskarny jsou svine... porad to kazej :(
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LOJZA: muzu za sebe rict, ze nas majitel zmenil tiskarnu po asi 8mi letech spoluprace, proste ve finale byly kiksy castejsi a v pomeru cena/vystup uz to bylo neunosne,,, ted mame jinou tiskarnu a i kdyz to neni vzdy ruzovy, ten pomer je podstatne prijatelnejsi
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOJZA: někdy ti zakázku zkazí i tiskárna, kde tiskneš roky... prostě v tomhle jistota není... ale jsou samozřejmě spolehlivější a méně spolehlivé a o ceně to není... tady bych viděl problém asi v tom, že to byla první taková zakázka.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Zdaleka to není poprvé, co slyším řehole typu "pokazila to tiskárna". Čím to je? To se vydavatel snaží škudlit a zadá tisk neprověřeným amatérům? Nebo "se to prostě stane"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam