• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    ZACK
    ZACK --- ---
    DEVCAGER: On ten prispevek vypada, ze je napsany vazne? Nechapu, co hystercite.
    DEVCAGER
    DEVCAGER --- ---
    ZACK: To s tím comics a komix nemyslíš vážně, že ne? Zaprvý se počešťuje, slovo "komiks" najdeš v českých slovnících. A "x" na konci jistě víš co znamená ve slově "comix" a to samé v počeštělém "komix". Ne že by ho BIOH použil správně, ale tvůj výrok, že ten kdo napíše komix namísto comics je negramot, je bohužel úplně zcestný.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Recenze na grafický tablet Wacom Cintiq 24HD
    DarkArt » Post Topic » Wacom Cintiq 24 HD - nový král mezi grafickými tablety
    http://www.darkart.cz/?p=812
    BIOH
    BIOH --- ---
    ZACK: Nepravopisný, nicméně alespoň foneticky věrný přepis komix se stal doménou zejména Káji Saudka, a tak není divu, že se skrze řadu jeho seriálů, ale třeba i titulní stránku Komety, dostal do povědomí (a užívání) mnoha jeho obdivovatelů.

    Knížka složená pouze z krajinek kde by hlavní hrdina procházel jednotlivými scenériemi a mapoval tak dění v imaginární civilizaci by mě osobně plně postačovala

    BIOH
    BIOH --- ---
    SUN_VU_KUNG: jak překvapit, na další plátno na zeď nejsou mergle a tady v auditku akorát navnadíš, koukej dělat ;-)
    ZACK
    ZACK --- ---
    BIOH: jako vetsina ilustratoru/obalkaru ma jeden zasadni problem... ma to vsechno desne staticky. Coz v comicsu vadi opravdu hodne. Skoro jako to, kdyz nejaky negramot pise komix misto comics :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BIOH: na určitých projektech se pracuje, ale kdy bude něco konkrétnějšího, to zazím není jisté :) Nechte se překvapit :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_KOWALSKI: no, ale právě přesně o tom to je - každý má jinou vizi pi čtení toho textu, jinou obrazotvornost i jiné schopnosti při samotné vizualizaci... proto je autor obálky nedílnou součástí lidí, kteří knihu vytvořili, což je mu u nás ne vždy přiznáno a obálky se berou jako něco samozřejmého, čemu se věnuje pozornost jen v případě, že jsou buď hnusné, nebo právě nekorespondují s představou čtenářů. V tom druhém případě je to jasná věc, těžko může jeden autor vystihnout představy třeba 2000 lidí, co si knihu přečetli. Proto je obálka hlavně jeho dílem s jeho pohledem.

    K té otázce - dost záleží na tom, jaké už máš v oboru jméno, případně s kým spolupracuješ. Někdo ti plně důvěřuje a bere hotový obrázek s tím, že víš co děláš. Někdo zase chce skici, ale vzhledem k poměrům, jaké v tom oboru panují je jedna skica víc než dostatečná. A nekdo ti do poslední chvíle do práce žvaní a má pocit, že může nechat předělat cokoliv, co se mu zrovna nezdá (ale s takovými lidmi nespolupracuji, protože nejsou schopi takové vícepráce zaplatit :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    a kdy že bude vlastní 200 stránkový komix? myslim že by ti lidi ruce utrhaly, nebo aspoň soubor krajinek minimálně A4 landscape formátu
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: ad knížky - zajímavé, na každého totiž knížka působí trochu jinak, takže kdyby to bylo jenom na přečtení ilustrátora, tak by 100% moje téma ilustrace ... hmmm, například Remarqueova Vítězného oblouku, nebo Pláně Tortilla od Steinbecka bylo úplně jiné než tvoje (nebo kohokoli).
    Takže otázka - když ti nezadají nějaké přesné téma, dáváš jim třeba víc skic různých obálek na výběr?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BORO: rozumím, no pro mě je ten palec prakticky to samé co super. skvělý atd... mám prostě raději reakce psané, než automatizované, nebo redukované na jedno slovo. Chápu, že ne vždycky je co napsat. A taky nechci, aby někdo ze sebe potil kritiku v domění, že ji očekávám za každou cenu. Prostě mě baví nad nějakou z těch věcí tak různě debatovat, protože se přitom občas přijde na něco zajímavého. Tak třeba v tomhle případě nebylo o čem :D

    Ad Bandit - to ti připadá správně, je takový trochu disproporční, přehnaný, chtěl jsem takového neohrabaného pořeza - velký trup, dlouhé ruce, krátké nohy, malá hlava. Víc jsem se ale spoustředil na to vybavení a tihle tři nejsou rozhodně poslední, protože je potřeba vypracovat jednodušší postup, tohle je poměrně dost časově náročná věc a zbytečně, charaktery se dají udělat rychleji a působí to pak úplně stejně.

    Ad knižní obálky - to záleží na konkrétním vydavatelství nebo autorovi. Většinou mám knihu v pdf nebo doc ještě před tím, než vyjde, zpravidla před korekturou. Mám tak čas si to přečíst a sám si vybrat scénu. Podle ní udělám hrubou skicu a ta pak jde na posouzení k vydavateli. Pokud se líbí, udělám obálku komplet. V některých případech není čas, nebo kniha je pro mě příliš dlouhá a nestíhal bych, potom se domlouváme na několika motivech, které většinou vytáhne z knihy editor. No a nakonec je to spolupráce přímo s autory, kdy autor dodá úryvky textu, případně nějaké své popisy a podle toho dělám obálku - bez toho, abych knihu četl. Někdy je to mix všech případů dohromady.
    BORO
    BORO --- ---
    SUN_VU_KUNG: ..taky když mi něco přijde dobrý, a nemám k tomu žadnou vítku, nebo jen něco minimalního, tak dám radši palec, než abych tu psal skvělý, supr atd. a zaplácaval to tady...

    jinak teda
    hory jsou supr.moc se mi líbí ta atmosféra udělana pár tahy
    charaktery jsou taky hezký, až na banditu..přijde mi, že má moc velký ruce, hlavu, divný nohy..ten postoj se mi nějak nezdá, ale třeba je to jen můj pocit
    knižní obálky, jsou paradní...líbí se mi tvúj styl..je to takový lehký a zároveň nabitý energií...paráda

    k těm knižním ilustracím bych měl ještě dotaz: když děláš obálku, máš to zadaný co by tam mělo být, nebo je to čistě natobě?....čteš třeba ty knihy nebo víš aspoň rámcově o čem ta kniha bude?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: E e na lovecrafta je to tak akorát :) Bych si tyhle malby dokázal představit mnohem víc, než to co je ted na obálce ..

    http://www.sarden.cz/storage/obalky/lovecraft_horach_silenstvi.jpg

    tento obal s tím nemá ani nic moc společného ..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEL: jo, to chápu.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Hmm... A já se většinou zdráhám něco komentovat, když nemám konkrétní připomínku- tak si říkám, nebudu ucpávat diskusi zbytečnými příspěvky a použiju palec.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: ono to myslím jde... nebo alespoň šlo.

    Na Lovercrafta to je málo temné, ne? :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: No samozřejmě že myslím toho Roericha:)

    Když se podívám na ty tvoje hory, hází mě to do pocitu jako kdybych četl povídku "V Horách šílenství" od Lovecrafta, opravdu to na mě z toho sála :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ono by to chtělo nějak to palcování omezit přímo v nastavení určité místnosti.. bud je tam budeme chtít a nebo ne .. Myslim, že by to někdo mohl NYXovi navrhnout.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ANEBO: tak držím palce :)
    ANEBO
    ANEBO --- ---
    SUN_VU_KUNG: na tomhle scriptu zrovna delam. Pokud bude boj uspesny, podelim se...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam