• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: vím, že je to naprosto jiný kontext, ale je tam jistá vizuální podobnost

    a hlavně ten červený balónek :) http://romanticallyapocalyptic.com/63
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG: * ne obsah, ale ohlas, omg :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOMPAS: někdo mi to psal už na Daviantartu (kde mimochodem tahle blbůstka nasbírala nečekaný obsah a reakce lidí mě opravdu moc potěšily - co je lepší, než když sdělují jak na běžícím páse, jakje to rozesmálo). Ale vůbec to neznám, musel jsem zagooglit, abych zjistil, o co jde.

    On ten obrázek má trochu jiné pozadí - vychází to z knihy Roberta Fabiana, pro kterou jsem dělal před časem vnitřní ilustrace a chtěl jsem si jeho mariňáka namalovat prostě nějak i v barvě. Takže s apokalypsou, battlefieldem 3 a hromadou dalších asociací to nesouvisí. Robertovi jsem obrázek poslal, jsem zvědav, co na něj řekne :D Proto má voják i prázdnou jmenovku na rameni, kam se případně dopíše jméno :)
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BENKI: jo a ještě u toho obrázku Landing Tower - ten je dělaný v 16bitech, ne jen v 8.

    Tady máš 100% výřez z jedné části, abys viděl jak to má (spíš nemá :D) detail:

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BENKI: záleží jak co... všechno je obvykle větší, než to, co pak vystavím na web, někdy už začínám rovnou ve velkém rozlišení, někdy postupně obrázek při práci zvětšuji, abych mohl jít do hlubšího detailu.

    Třeba Landing Tower je v původním rozlišení 5000x2500px 300dpi.

    V poslední době byl asi největší obraz plachetnice, který jsem maloval jako základ pro následný tisk na plátno, ten má 7000x10000px 300dpi.

    Struktura Complex 1 je v originále cca 6000x6000px, v tisku na plátně vyšla nádherně, úplně to dostačuje.

    Mám v Photoshopu řadu presetů pro velikost plátna, takže na začátku si většinou hned vyberu něco s potřebným poměrem stran nebo rozlišením.. nejraději skicuju do souboru 2400x1200px který pak během práce třeba zvětším...
    BENKI
    BENKI --- ---
    Měl bych takový technický dotázek - v jakém přibližně rozlišení ty tvoje krásný čmáranice bývaj? Hrozně by mně zajímalo, jak to vypadají 1:1 /kvůli detailům tahů atp./... např. http://www.darkart.cz/wp-content/2012/05/landing_tower_01.jpg ..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    btw: už jsem to dával do klubu o tabletech, ale Wacom docela upgradoval svoje Cintiqy, zvlášť ta 22HD vypadá hodně zajímavě.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: Subjektivní názory jsou mi na nic, pokud nejsou pozitivní, protože jen ty pak vedou k pocitu radosti a návalu energie dělat něco dalšího, nově a lépe. Klíčové jsou objektivní názory, ty mohou být i negativní. Něco, co začíná slovy "mě se to nelíbí" ani nečtu, nemá to pro mne sebemenší hodnotu ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: sounds good :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    No jestli má bejt nějakej flekanec dvoubarevnej nebo ne a jestli má bejt nápis v pespektivě nebo rovně, to může být docela putna. Jako problém mi ale přijde to, že logo čtu jako "splasti", a nepomáhá tomu ani že se useknutý horní tah u "s" objevuje už v první dvojici písmenek a že přeškrtnutí "t" by bylo nejspíš výš. Oči mi tyhle argumenty nevnímají a pořád si melou tu svou.

    Takže ač většina toho, co tu zatím bylo k logu říkáno, je věc vkusu a kdovíčeho ještě, nejednoznačné čtení je záležitost funkčnosti.

    Ale je možný, že se čtením mám problémy jenom já. .)

    Bylo to dostatečně konstruktivní?

    Řešení, jak to opravit, teď nemám. A stejně je už pozdě. :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: psal jsem subjektivni hodnoceni, ne kritika, pokud nechces aby ti sem lidi psali, tak si to dej jen pro cteni
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: Myslím, že tady nosíš dříví do lesa, já vím, jak funguje konstruktivní kritika ;) Ale tu opravdu nesbírám na internetových fórech ;) Rád bych tohle téma ukončil, než se zase dozvím něco hodně milého :D
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: jasny, ale tak i nejaka subjektivni negativni hodnoceni jsou lepsi, nez jen pochlebovani,,, nemyslim si ze by te podobne reci od neceho odrazovaly,,, mozna je to dany tim, ze jsem alergickej na lonsdale deformace fontu a dvoubarevnej splash taky moc nechapu,,, jinak big fan, smism tu zustat? :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: ještě že se nemusím ohlížet na to, co se komu líbí nebo ne, to bych asi nikdy nic nevytvořil ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: hele, uprimen receno me se tva loga taky nelibi, nejenom splash, ale i to co mas na DA... myslim si ze tvoje parketa v typografii proste nebude, jako vytvarnik jsi mnohonasobne lepsi;)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    SUN_VU_KUNG: hodně líbí
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: proc ? nektere prace se mi libi... jen dam jen lehce palecek :))))). nez k tomu neco psat... ne ? :) pokud Ti ale vadi, ze sem chodim,... :)
    Nebo se Ti nelibi, ze reknu svuj nazor, kdyz neco vidim jinak ?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PHOB: Jsi vážně statečný chlap, že vydržíš chodit do klubu, kde tě nic nebere a nic se ti nelíbí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam