• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: ještě že se nemusím ohlížet na to, co se komu líbí nebo ne, to bych asi nikdy nic nevytvořil ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: hele, uprimen receno me se tva loga taky nelibi, nejenom splash, ale i to co mas na DA... myslim si ze tvoje parketa v typografii proste nebude, jako vytvarnik jsi mnohonasobne lepsi;)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    SUN_VU_KUNG: hodně líbí
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: proc ? nektere prace se mi libi... jen dam jen lehce palecek :))))). nez k tomu neco psat... ne ? :) pokud Ti ale vadi, ze sem chodim,... :)
    Nebo se Ti nelibi, ze reknu svuj nazor, kdyz neco vidim jinak ?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PHOB: Jsi vážně statečný chlap, že vydržíš chodit do klubu, kde tě nic nebere a nic se ti nelíbí :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja ti nevim, me tohle nebere, prijde mi to takove retro spise, nez moderni design... splash samotny dvoubarevny, proc ? divne prepuleny... a napis splash se trosku vice sype... nepusobi to na me jako celek :(
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak projednou zase z jiného oboru - design loga pro grafickou konferenci SPLASH (dříve MAXCON).

    OMN
    OMN --- ---
    nebejt opicaka tak jsou moje postavicky stale pokroucene a deformovane...u me sice nenajdete vesmirne lode a panoramata...no vlastne mozna i jo [ OMN/Antenna - má audiovizuální tvorba | Design, Ilustrace, Animace, Film, Hudební produkce ]
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak a recenze knihy "Digitální malířské techniky" je hotová. Nakonec jsem zjistil, že není až tak moc o čem psát, takže není ani nijak zbytečně podrobná. Takže koho to zajímá, můžete číst:

    DarkArt » Post Topic » Digitální malířské techniky – Computer press
    http://www.darkart.cz/?p=990
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JOSLIACKY: jj, to znám... něco se mi líbí, něco je už takové křečovité...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NYEMI: :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUN_VU_KUNG: To samy rikam o svym aute :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: Je to tak, souhlasím... ale lensflare byl už opravdu hodně noob projev. Aberace má smysl hlavně u 3D, u těch 2D maleb je to dost diskutabilní. Ale je fakt, že když se udělá hodně citlivě, tak to má určitou spojující tendenci, ale hlavně u kontrastních maleb. Zaráží mě třeba použití aberace u fantasy artworků :D Jako by bylo možné elfy fotit širokoúhlým objektivem :) Na druhou stranu - aberuje každá čočka, i lidská, ale simulovat to se hodí fakt jen někam...

    Ta loď je taková ošklivka, není to nějak líbivý design, ale proto jsem to i dokončil, že mi přišla taková jiná. Těch aerodynamických krás je všude plno :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: No ono to jeden čas vypadalo, že chromatická aberace je takovej novodobej lens flare. :D Kam se ček podíval, tam byla nějaká malba s aberací nesmyslně vyhnanou do extrému. Hlavně i na obrázcích, kde pro to nebyl žádnej důvod. Na tý lodi je fajn, má tam svuj smysl. I se mi líbí tvarově. Mam rád když na nějaký členitější konstrukce navazuje nějaká masivnější hmota.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: Tak oroginál od FP seženeš normálně na netu v PDF nebo se můžeš podívat na stránky parkablogs, kde je její recenze... jako ani ten originál nemá nějak extra super tutorialy, je to spíš taková lehce druhá liga, z níž se mnoho věcí už povalovalo v na netu.

    Jinak překlepů a vypadlých písmenek je tam celkem dost, ale musím to přečíst celé. Navíc jsem už zvyklý číst ty knihy v angličtině a tak mě některé obraty v češtině týkající se Photoshopu trochu nesedí :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: hmm, rád si poslechnu, zda v tom jsou užitečné informace. Tak sem s recenzí! :)

    Ukázková kapitola, co mají na webu, karikatura, mne zatím moc nepřesvědčila - a letmým prohlédnutím jsem tam našel i překlep (Evaser). :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jsem si dnes v Luxoru všimnul, že ComputerPress přeložil knihu Digital Painting Techniques 2 od Focal Press/3D total. U nás je pod názvem Digitální malířské techniky - Postupy a inspirace od expertů z oboru. Vybrali opravdu nevkusnou ilustraci na obálku a co jsem to tak prolistoval, tak jsem našel některé kiksy v odborném překladu - např. Oblý štětec jako Round Brush atd. Netuším, kdo je Jiří Matoušek jako odborný redaktor, ale nechci to soudit, když jsem to celé nečetl. Každopádně ze zvědavosti jsem to koupil a dám si to jako recenzi :D Nicméně - je to asi úplně první kniha tohoto druhu u nás (sice jen jako překlad).

    Digitální malířské techniky | knihy - Computer Press
    http://knihy.cpress.cz/digitalni-malirske-techniky.html
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    R0C3S3K: Jo. nedokáži to posoudit, jen mě pobavilo, že se tu Lukáš objevil. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam