• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SUN_VU_KUNG: ještě možná link: http://www.get-splashed.cz/ pro více informací.)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Taky rád přijdu.

    No, tak jsme asi už ten přednáškový sál zaplnili, ne? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HIJACKER: No, díky :) Když budete vědět o někom, koho to zajímá, tak budu rád za reklamu :) Tahle 2D část je tam poprvé, tak nevím, kolik lidí ve finále tam na ni bude, čím víc, tím líp... hlavně je to dobré pro lidi co si čerstvě koupili tablet, nebo ho chtějí kupovat... ale něco by to mělo přinést i pokročilejším.
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    taky se přijdu kouknout. Máš tu spoustu pěknejch věcí :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CORNHOLIO: začínám mít z toho nervy :D :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ze bych se prisel mrknout taky? zatim jsou tam teda celkem dve prednasky, co by me zajimaly, z nichz jedna je ta tvoje:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    No, díky - poprvé je tam tedy i zaměření na 2Dčkáře, problém je v tom, že je toho tolik, čím by se dalo začít, že asi nezbude, než to trochu zobecnit... ale uvidíme
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak to v tom pripade dorazim taky teda :D
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    planuju dorazit,,,
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak jo... přijal jsem nabídku účasti na blížící se grafické konferenci SPLASH. Takže kdo bude mít zájem o přednášku nebo workshop (zatím není úplně jisté co) z oblasti digitální malby, může dorazit (téma se ještě upřesňuje). Za zmínku stojí to, že tam budou tablety Wacom k vyzkoušení, včetně nových Cintiqů.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Po nějaké době další sada skic různých postav. Dělám je bez referencí, prostě jen tak z hlavy jako cvičení, bez zátěže s detailem. Povšimněte si autoportrétu! :)

    BENKI
    BENKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jojo, co dělá resampling je mi docela jasné, běžně zpracovávám aspoň fotky na web, takže... :-) Říkám si začít v malém s pozadím a resamplingem by se dala vpodstatě pak i naznačit jakási hloubka ostrosti... No, už se těším až zase k něčemu sednu, dík za inspiraci ;-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BENKI: tak musíš počítat s tím, že při tom zvětšování dochází k interpolaci toho, co jsi už nakreslil, takže se kresba stává jakoby měkčí, zastřenější a logicky vůči novým detailům pak postrádá původní detail. Ale někdy to může být naopak žádoucí, že se původní struktury jakoby rozmyjí tím zvětšením a interpolací. Proto je dobré na začátku nahazovat hlavně kompozici, hrubé tahy a objekty, po následném zvětšení teprve přidávat detail... je hromada triků jak zaostřovat, nebo naopak rozostřovat...
    BENKI
    BENKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Díky moc za nahled. Hele, postupné zvětšování mně nějak vůbec nenapadlo, achjo... ... O:-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOMPAS: tak to vidím poprvé :) Ale červený balónek je prostě klišé, které mne napadlo při malování jako první, hodil se tam :) Jinou barvu ani mít nemohl. On původně to měl být jen ten sniper, a ještě štěstí, že mě napadl ten slogan a to, jak ho tam umístit, protože přesně to přidalo ten přesah, který lidi baví.. a to mi původně šlo hlavně o to, si pohrát s puškou, aby byla monstrózní, z čehož nakonec úplně sešlo a je z ní celkem normální flinta :D
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: vím, že je to naprosto jiný kontext, ale je tam jistá vizuální podobnost

    a hlavně ten červený balónek :) http://romanticallyapocalyptic.com/63
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG: * ne obsah, ale ohlas, omg :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOMPAS: někdo mi to psal už na Daviantartu (kde mimochodem tahle blbůstka nasbírala nečekaný obsah a reakce lidí mě opravdu moc potěšily - co je lepší, než když sdělují jak na běžícím páse, jakje to rozesmálo). Ale vůbec to neznám, musel jsem zagooglit, abych zjistil, o co jde.

    On ten obrázek má trochu jiné pozadí - vychází to z knihy Roberta Fabiana, pro kterou jsem dělal před časem vnitřní ilustrace a chtěl jsem si jeho mariňáka namalovat prostě nějak i v barvě. Takže s apokalypsou, battlefieldem 3 a hromadou dalších asociací to nesouvisí. Robertovi jsem obrázek poslal, jsem zvědav, co na něj řekne :D Proto má voják i prázdnou jmenovku na rameni, kam se případně dopíše jméno :)
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam