• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: přesně tak jsem to myslel
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: Proto to dělám. Fakt není nic příjemného neustále se s někým dohadovat, psát podobné články, zveřejňovat a jít takříkajíc s kůží na trh, protože jsem to pak já, kdo musí takhle křičet a kdo je vidět. Ale je to pomoc i ostatním autorům a kolegům, kteří se s tímhle taky setkali nebo setkají. Když si nikdo nebude hájit svou práci a mávne nad tím rukou, tak nebude existovat zpětná vazba a ti, kdo podobně práci zneužívají získají pocit, že to vlastně nikomu nevadí. Jde prostě o to, aby pochopili, že autoři znají svoje práva a nenechají komerční firmy, aby se na jejich úkor obohacovaly. Už takhle není snadné si vydělat na živobytí.
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Nojo, je to vopruz, nějaký jednoduchý řešení holt asi není, než to důsledně vymáhat, aby se to postupně dostalo do širšího povědomí, že se autorský díla krást nemaj (a snad ve výsledku ani nedaj, přinejmenším pokud na to autro přijde že budou mít problém) ...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: no tím jsem myslel zřejmá fakta v tomto případě :) Ale možná to není tak špatný nápad, ale nejde použít odkaz, to musí přijít mailem kompetentní osobě. Jednu dobu jsem používal takový standardizovaný dopis s konkrétními články a paragrafy. Většinou jak se tam objevila citace zákona, tak se dotyční podělali, protože oni samozřejmě z AZ neznají ani větu.
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: No to jo, ale aby sis ušetřil psaní odpovědí těm, kteří tyhle věci nečtou, tak bys měl připravenej stručnej výcuc s odkazama na zdroje a nemusel bys to pokaždý únavně spisovat, jen bys jim poslal link ...

    prostě by sis zjednodušil - cituji - "popravdě mě to neustále vysvětlování naprosto zřejmých faktů začíná unavovat"
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: vždyť AZ je na netu, není nic jednoduššího než si ho přečíst.
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Bych čekal že už to máš na nějaký webový stránce sepsaný i se zdroji na zákony a předpisy a jen jim v reply posíláš odkaz ...
    ARAON
    ARAON --- ---
    SUN_VU_KUNG: U nás doma se vždycky říkalo, že je to "pořád dokola, jak u blbejch na dvorečku".
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG: A nekonečný příběh pokračuje, článek už objevil i marketingový ředitel, takže k němu máme jeho reakci... popravdě mě to neustále vysvětlování naprosto zřejmých faktů začíná unavovat.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: Stáhli to okamžitě, co jsem jim napsal a co pan "marketingový ředitel" zjistil, že o autorském právu vím mnohem víc než on. Právně napadnout to samozřejmě lze, konec konců to leží u právníka.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: to se neda pravne napadnout? normalne bych je pozadal o stazeni a omluvu, ale po takovychto reakcich bych je asi chtel donutit calovat.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MEJLA77: tak je to na veřejném místě, spíš si nejsem jistý tím, že by to bylo pro někoho "externě" tak zajímavé. K sobě jsem to dal prostě proto, že se mne to týká a poskytuje to pěknou ukázku toho, co je CZC.cz zač, zejména její marketingový ředitel, který má k profesionálnímu chování daleko asi jako já k vůdci masajského kmene.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SUN_VU_KUNG: sdílím ten odkaz na facebooku... ještě mě napadá, že bych ho tam mohl přihodit i do skupin grafici a práce v reklamě... ale nevím, jak moc to chceš šířit mezi další kolegy...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ARAON: jj, je to už trochu rutina :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Bohuzel zcela typicke a nicim neprekvapujici. :-(
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak je zase veselo...
    DarkArt » Post Topic » CZC.cz krade
    http://www.darkart.cz/?p=1071
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ?
    MIRIAMKA
    MIRIAMKA --- ---
    http
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jsem nic neříkal o tom že se jich chci ptát co by na to říkali :)))))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: jako rozlišení by na to bylo, ale pochybuji, že by mi to dovolili vydat jako print :) každápádně mě hodně bavila ta velká modrá planeta a tak mám rozdělaného něco podobného, kde je ale kosmická loď, místo té technoplanety.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam