• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SUN_VU_KUNG: ona existuje určitá sorta hard-core fanoušků, kteří tohle prostě potřebují dát najevo, že jsou vzdělaní a vědí líp než autor obálky, že v druhé čtvrtině čtrnáctého století vypadal prostřih na manžetě rukavice jinak, než je nakreslený:) Tím bych se nevzrušoval... a to ještě máte oba s MELKIREM štěstí, že moc nekreslíte žádné kanonické charaktery - takoví fanoušci Amberu jsou schopní dohledávat v knížkách všechny zmínky o tom, jak vypadala záštita Corwinova meče a podobně...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Když už o tom tady byla řeč, tak ještě jedna obálka:


    plus video sestavené z jednotlivých WIP kroků, které zhruba ukazuje, jak to vzniklo...
    Songs of the dark ages - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=U9UqmK7AXq8
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Já vůbec nechápu, kde se na netu berou tyhle ohavné resamply. Jako náhled dodám doostřené JPG z původního PDF a pak jako prezentace koluje takový hnus. To, že pak z toho někdo na diskuzích dedukuje nějaké detaily mi přijde už padlé na hlavu.

    Když už, tak původní ilustrace:


    Ne, že by mne to bavilo řešit, ale postava má samozřejmě normální kožené rukavice z tuhé kůže. Takže ten pán, co tam dedukuje něco o plátech by měl urychleně vyhledat očního lékaře.


    MERLKIR: tohle všechno a i mnohem víc jsem měl nastudované, není to zase nic, co se nedá zjistit z pár knih a odkazů na internetu. Ale jednak mne úplně otrocké držení se reálií nebaví a druhak něco jsem musel vyměnit, aby ta ilustrace vypadala lépe. Např. s palčákem jsem počítal od začátku, ale ve výsledku templář vypadal jako tuleň bez rukou, prostě sice to tak ve skutečnosti opravdu vypadalo, ale pro obálku knížky to bylo nepoužitelné. Podobně je to s křížem, umístěný na srdce nebyl skoro vidět a já ho potřeboval jako hlavní identifikační znak, proto je přes celou hruď, i když to tak v té době nebývalo. Co je naopak zcela vycucané z prstu je štít. Je prostě potřeba si uvědomit, že to je knižní obálka a ne obrázek do encyklopedie, nad kterým by se ti diskutující mohli ukájet, jak je to přesné (přitom nikdo z nich skutečného templáře, ani probíhající kruciátu nikdy neviděl) - je to prostě klasický fetišismus. Já neřeším, jestli tam má být palčák, jak to je správně, ale to, jestli v tom místě dojde k zhuštění struktur a tím pádem to bude pro oko opticky přítažlivý bod, což samozřejmě hraje roli v kompozici. Prostě se na to dívám úplně z jiného úhlu. Takže tak :) Kdyby to byl koncept, tak to budu dělat samozřejmě jinak - a třeba tolik zkušeností s fantasy jako ty prostě nemám, jsem spíš na scifi :) Už takhle jsem tomu věnoval víc písmenek, než si to zaslouží :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Jinak ještě dodám - tyhle antologie mají svou stránku na FB - http://www.facebook.com/FantastickeAntologie?ref=ts&fref=ts a v tajmlajně někdy v půlce listopadu je náhled obálky na další antologii (Písně temných věků). Je na ní obr a Viking, jak si přátelsky povídají u šálku čaje a ukazují si sbírku motýlů :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MERLKIR: Holt ve fantasy rozšířená verze a la Assassin's Creed :) Klobouk dolů, ty to máš ale nastudovaný!
    Závěr, ke kterému tam dospěli, je nicméně podobný tvému - "detaily vem čert, obálka jako celek je pěkná".
    ZELGARIS: sorry, jasně, teď je to lepší :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BRAMBOREENA: Mensi by to neslo?...

    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    Mnooo, úplně správně to není. Ale rozumně dobře to je určitě. ;P
    Oni tam ti blbouni řeší nějaké rukavice a meč, mno dobrá, rukavice v boji nějak obecně používané nebyly (a když už, tak to byly ty kroužkové palčáky spojené se zbrojí). Ale klidně si je navlíct někdo mohl, rukavice existovaly.
    Ten meč může být nějak specifický v příběhu, do toho nevidím. Konstrukčně a proporčně není úplně košer, ale celkově je to ve fantasy ilustraci v té pozitivní horní polovině.

    Jako úplně první na mě vyskočil oděv a templářský kříž. Pokud je to ve 12. století, templářský rytíř by na sobě měl spíš něco jako bílou kutnu, ne varkoč/surcoat. Taky kříž byl obyčejný bez "patiček" (tahle verze je imho pozdější) a umístěný byl na srdci, ne přes celou hruď. Pro zajímavost, templářští zbrojnoši nosili černé kutny se stejným křížem.

    Ale to je fakt šumák, tahle fantasy vizáž Templářů je tak rozšířená, že na obálku je to skoro nutnost. A to hlavní - je to svinsky dobrá obálka, spousta akce, "zaostření" kamery. Prostě paráda. ;)

    (viděl jsem i vikinga a tam myslím nemám co vytýkat.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Když Mistr spí, holt budou muset zaskočit fanoušci a nějaký pohyb v pustinách vygenerovat, ne? Zde antologie historické fantasy teď z prosince - chápu, že pro Krále Opic to asi byla těžká komerce, u které skřípal zubama, ale já tam mám povídku a nakonec spokojenost :) Pod reckou na Fantasy planet http://fantasyplanet.cz/clanek/krvava-cest-ondrej-jires-ed se strhla typicky úchylná debata o tom, jestli má templář historicky věrně vyvedené všechny pláty a nýty na rukavičkách, ale nakonec rejpalové usoudili, že Opičák to má nastudované správně, a tiše chcípli. :D

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MOUSEK: mousku, až tě příště uvidím, tak tě praštím něčím do hlavy :)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Vedeli ste že niekedy sa tu zdržoval spolok výtvarníkov a fanúšikov istého autora? Teraz po stovkách rokov sa to vôbec nezmenilo a pár jedincov sa prebehne po pustatine. ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pánové, prosím, pořešte si tohle v poště. Tohle budu muset promazat, protože to fakt s mou prací nesouvisí, dík za pochopení :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    REWEGAR_: upřímně řečeno trávit další hodinu na poště spolu s tou cestou mi asi za ty peníze nestojí, kalendář si dám do dílny místo tradičních koziček a dárek pořeším jinak, dnes jsem kolegovi kupoval v kameném obchodě rybářský kalendář za 40 kč a i ten měli v plastové folii
    REWEGAR_
    REWEGAR_ --- ---
    BIOH - jak jsem vam psal, doporucuji reklamovat na poste, jde zde o jasne poruseni prepravnich podminek. Prosim o informovani stavu. Spolecne to vyresime
    SWT
    SWT --- ---
    BIOH: A jéje, to jsem zvědavej, jak/jestli dorazí ten můj :(
    BIOH
    BIOH --- ---
    Tak dneska kalendář přišel. Nechci vás strašit pánové ,ale ten můj je vhodný leda tak do dílny. Pošta totiž balík evidentně někde vymáchala a celý kalendář je krabatý a někde i zpuchřelý. Odesilatelé ho měli dát ještě do plastikového obalu, jako se většina kalendářů prodává právě z toho důvodu aby nenavlhly. Jsem nasrán, vcelku vyhozený love, rozhodně ho nemůžu dát jako dárek.
    REWEGAR_
    REWEGAR_ --- ---
    Nejprve se chci omluvit za to ze kalendare jeste nemate. Jiz maji byt davno u vas. Od pondelka uz na postu "jecim". Posta toho ma prej opravdu mnoho ale i tak je to dlouho. Pokud to nedorazi v brzke dobe, tak to budu to reklamovat.
    Jeste jednou se omlouvam a prosim o info zda dojde.
    SWT
    SWT --- ---
    BIOH: U mě taky nic, doufám, že to klucí posílali nějak sledovatelně, aby se na poštu dalo ječet.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BIOH: si myslím, že ti potěj krev, teď před Vánoci, tak asi to, co dorazí za den bude trvat trošku déle :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    no a piču, za celej tejden nedorazil, tak doufám, že ty vidlácký pošťáci to někde neprohanlovali
    SWT
    SWT --- ---
    REWEGAR_: No, dneska by měli začít rozesílat, tak mi snad brzo dorazí, nekazím si chuť koukáním na video ;) ale plus za namlsání dalších ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam