• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    BENKI
    BENKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: To je neuvěřitelný, jako by aspoň napsání krátké omluvy někoho zabilo... úlet...


    THOR_CALYSTERN: Já tomu nerozmím, jakoby nebylo snažší se v jednom mailu omluvit než se nějak dohadovat a zbavovat se zodpovědnosti...
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    SUN_VU_KUNG: jasná věc, prostě doufali, že se nikomu nebude chtít jít do většího sporu, než je komunikace přes maily... ruce pryč od všeho, u českejch firem oblíbená agenda
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THOR_CALYSTERN: Ono se to dostalo dál, ale navenek se tvářili, že za to nemají žádnou odpovědnost, kterou hodili na "údajného" externího grafika. Samozřejmě, z pohledu zákona mne jejich externí grafik vůbec nemusí zajímat, důležitý je ten, kdo práci užívá a to bylo CZC.cz.
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    SUN_VU_KUNG: docela by mě zajímalo, jak vysokou dostal marketingový ředitel odměnu za na první pohled moderní a líbivý nápad :+)) pokud si něco takovýho neuděluje pro jistotu rovnou sám :+D

    to, že se to přes něj dál nedostalo a v rámci celý firmy to ututlal, je jasný... prase
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A jen pro osvěžení paměti :) Konečné vyjádření k incidentu s CZC.cz, pokud chcete, dále sdílejte, ať víc lidí ví o tom, co jsou CZC.cz zač.

    DarkArt » Post Topic » Firma CZC.cz neoprávněně užila mou práci
    http://www.darkart.cz/?p=1131
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak je to super, dnes jsem si vyzvednul další knihu do sbírky - je to kolekce práce korejského autora Jaecheola Parka, jeho věci mám hrozně rád a sleduju ho už pár let, pod jeho jménem Paperblue. No a kniha je perfektní, větší část je o digitální malbě, druhá pak o klasické, a je skvělé vidět, že to samé (tj. různé sci-fi stavby a prostředí, nebo lodě a letadla) dává v pohodě na stejné úrovni olejem :)

    韓國畫者 畫集 教程 The Art of Paperblue.MTS - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=XkCJEcOSHQk
    BORO
    BORO --- ---
    SUN_VU_KUNG: jojo...tak jsem si objednal ty dva díly massive black...vypadaj naprosto skvěle, už se naně těšim!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BORO: Tak v tom případě je výběr opravdu velký a kvalita vysoká...
    BORO
    BORO --- ---
    .zajímá mě spíš ta první varianta, diky moc za tipy
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BORO: v záhlaví je odkaz na to hlavní v mé knihovně, kdyžtak ještě znova tady, pro inspiraci: http://www.darkart.cz/books/knihy.htm Ale připouštím, že je to už někde jinde, jsem holt sběratel (zrovna dneska mi dorazila jedna dost raritní kniha celá v korejštině, tak jsem zvědav :)

    Encyklopedie od Granta a Tinera je fajn, ale je to už dost retro. I když nějaké ty základní věci, které se nemění, vcelku probírá. Je otázkou, co od té knihy chceš - jestli přehlídku hotové práce a nápadů, nebo něco, co je výukové - vysvětluje, jak se conceptart dělá. To jsou dost důležité rozdíly v přístupech těch titulů.

    Pokud beru tu první variantu, tj. přehlídku conceptartu, tak jednoznačně nejlepší knihy jsou dva díly od Massive Black, které vydává Ballistic. Ukazují výběr z práce studia. Pokud ti nevadí konkrétnější zaměření, tak na podobné úrovni je i Art of Halo4. Velmi dobrá je také Exodyssey od kanadského Steambotu.

    Co se týká té druhé kategorie, která i něco doporučí, tak tam je volba horší, protože vysloveně knihy, které by byly výukové pro tvorbu CA moc nejsou. Ale jako základ se dá brát D'Artiste ConceptArt (Ballistic) nebo Concept Design I a II (Design Studio Press). Jsou ale přeci jen už trošku starší, tak ne všechno je dneska úplně in. Taky jsou specializovanější knihy třeba jen na vehicle design, mechanoidy atd. V podstatě každé knize člověk najde něco, kvůli čemu je fajn ji mít :) Jako příručka digitální malby pak může být série od Total Pressu, ale tam je kvalita celkem proměnlivá.

    Prakticky všechny knihy si můžeš prohlédnout i s prolistováním na Parkově blogu - stačí si je jen vyhledat:
    www.parkablogs.com

    A poslední věc - spíš než amazon doporučuji Bookdepository.co.uk, poštovné zdarma, netřeba řešit nic na celnici, protože to jde z UK, každá kniha jde zvlášť dobře zabalená, za celou dobu jsem neměl žádnou vážně poškozenou knihu, narozdíl od Amazonu, kde jsem několikrát reklamoval. Mívají i akce s třeba 15% dolů, čehož jsem taky využil. nabídka titulů podobná jako na Amazonu.

    BORO
    BORO --- ---
    SUN_VU_KUNG: měl bych dotaz...mohl by jsi mi doporučit nějakou knihu s conceptartem (1-3tituly), je toho tolik, že nevim co . co mám doma a co se mi hodně líbí je: enciklopedie malířských technik fantasy a science fiction od Johna Granta a Rona Tinera. rád bych něco podobnýho (nemusí to být v češtině), jestli teda něco takovýho je, budu to kupovat z amazonu. vim, že jsi sem dával knížky co už máš a že se ftom dost vyznáš...díky za jakoukoli radu.
    BENKI
    BENKI --- ---
    CORNHOLIO: taky mně tohle baví víc...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SUN_VU_KUNG: mě tyhle tvoje speedpaintingy baví mnohem víc než tvoje obálky, nemůžu si pomoct:)
    Celkem by mě zajímal u tohohle postup. Co je kreslený, co je samplovaný, atd.
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    a táto rychlovka nieje hyperrealistická ? :D No ja by som povedal, že áno ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: No, s obálkami je to hrozně těžké... a nevděčné. Něco jiného chce vydavatel, něco jiného čtenář, něco jiného kritik a úplně něco jiného autor, který pokud nemá velké jméno, že si může dovolit všechno ignorovat, z toho zešediví, jak se snaží zavděčit všem. Ale souhlasím s tebou, že atmosferické ilustrace, kde se věci jen naznačí, jsou určitě lepší, než hyperrealistické malby, kde je všechno řečeno.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: to od tebe je 1000x lepší... Víš jak největší strach mas z věci který neznáš, na původní obálce je vse nakresleno na rovinu, takze je tam kopec a na kopci sedí cthulhu... To asi pro jistotu kdyby to co sis představoval bylo hroznejsi, aby te autor uklidnil, ze to až tak hrozny není :) ty tvoje hory mají krasnou atmošku.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: to by se k tomu nehodilo, ne?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: bych napsal petici aby změnili obálku co tam je teď :) takhle by ta kniha působila aspoň důstojně vůči předloze která je uvnitř.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: hehe, no dobře :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    "at the mountains of madness" hned jak jsem to viděl! :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Taková oddechovka, speedpainting, který jsem už jen doladil.
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    Scifi mě určitě zajímá, jen to vůbec neumím, tak to nemaluju. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam