• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ach, Logitech Ultra X...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: Tak já to nemám na hry, takže ta tuhost kláves nijak nevadí. Spodní řada tlačítek se používá hůř, ale tam jsem si dal nejméně používané zkratky...
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: No já mám ještě blahý paměti původní N52 (ne tuhle modrou TE) a nesedla mi tak nějak úplně, tuhý tlačítka s vysokým zdvihem hlavně :(
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SWT: Wacom Cintiq 13 HD... a s Nostromem jsem hodně spokojený, je to dobrá věc.
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Co to je za hardware? A jak jsi spokojenej s tou "rukou" vlevo? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak už je doma :) a musím říct, že docela překvapení, sedl mi víc, než jeho větší kolegové... líbí se mi. Škoda, že jen na testování :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Facebook prasi obrazky desnym zpusobem. To mas teda pravdu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ARAON: jo, no koukám na to... je to tam v té úděsné fb kompresi, tak si snad kliknou na zdroj.. zrovna u tohohle typu obrázků na kompresi a bitové hloubce hrozně záleží.
    ARAON
    ARAON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Hehe. Tak tenhle obrazek se pred chvili objevil na Facebookove zdi DeviantArtu a uz nasbiral pres 1500 "lajku". ;-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MERLKIR: ono je toho tam víc, simulace takového toho bordelu ve vodě a pak zrno, to je v podstatě filtrem ale ne přímo.
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    To zrno je filtrem, nebo štětcem s texturou?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Po nějaké době se na chvilku vracím k podmořským tématům.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_CHAMEAU: Tak o Orphan works se mluví už dlouho, u sebe na webu jsem o tom psal už před lety, kdy to zahořelo v rámci USA, ale nevím, jak na tom teď s tou legislativou jsou, myslím, že to pak nějak neprošlo. Tohle se zase týká UK, což je dost důležitý hráč v oblasti copyrightu (pokud tedy tu zprávu dobře chápu). Každopádně snaha se nakapsovat na ochraně copyrightu byla zřejmá a zřizování registrů, do kterých si člověk bude registrovat svoje věci (a platit za to - tj. za registraci i potom následné oživování svého vlastního práva vlastnit) se vládám a přivařeným lobujícím organizacím velice zamlouvala. Druhou věcí je obrovský obsah mediálních dat na internetu, kdy je tam všechno, ale vlastně nelze použít vůbec nic (bez jednání s autorem). Takže si někdo dal určitě záležet, jak vymyslet modely, kterými se k těmhle datům dostat. Tyhle snahy budou přibývat a moc mne to nepřekvapuje. Otázkou je, co to pak bude znamenat - nemá smysl zastírat, že většina toho mediálního obsahu je naprosto bezhodnotný balast, ale i na něm lze vydělat, pokud budou existovat lidé s mega egem, a přesvědčením, že jejich příšerné výcvaky nebo čmáranice je třeba registrovat a tím je chránit. Ta spekulace o vymizení kvalitních věcí z internetu je zatím dost hraniční, protože jak to chápu, tak jde zatím o legislativní změnu v UK a asi těžko to bude fungovat, když někdo třeba z UK poruší autorská práva někoho z Finska, protože by takový případ měl jít řešit v obou zemích. Známe ale naši "dobrou" EU, která nemá problém takovou věc vnutit členským státům a náš zkorumpovaný systém to samozřejmě přijme ve chvíli, kdy na tom někdo bude moct vydělat (ideálně si zřídit nějakou tu registrační agenturu a vybírat). Další věcí je vlastní ústavní právo a základní lidské svobody, těžko odhadovat, co s tím udělají aktivisté právě s tímhle argumentem... A poslední (možná jsem to jen z toho článku nevyčetl) je role toho, jak se to váže obecně k webovému prostoru... jesli pokud budu mít svou práci čistě na svém serveru s jednoznačnými identifikačními prvky, jestli stále jde o orphan work a je možné ji používat be licence (to bych se divil), nebo jestli se to týká hlavně těhle komunitních sítí, jako Flickr a spol. Nevím no, asi si počkám na nějaké další komentáře lidí z oboru, co tohle bude znamenat, upekli to pěkně... ale vědělo se, že se něco v téhle podobě chystá.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Pan bojovnik za autorske prava, je toto pravda? http://www.theregister.co.uk/2013/04/29/err_act_landgrab/
    SWT
    SWT --- ---
    Sláva mu! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Je tam. (Ta 'Krrrrrvavá čest' zde pana domácího.)

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    WAMP_ELF: jj, toho mám :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    A kdyby někomu nestačili ani hrníčky tak na království mluvenýho slova je skvěle načtěná kniha Opičí král...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MERLKIR: kameríde nevim, to měla schovaný ve skříni strašnou dobu, ještě moje žena si je pamatuje když byla malá :) z Číny to bude, ale je to teda poctivej kus porculánu :)
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    O_O WANT! To je z Číny předpokládám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam