• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: hehe, takhle je to lepší, pěkně v bluru :)
    netuším, jestli to bude fungovat, ale tady je celá galerie:
    https://picasaweb.google.com/116814978449308504776/SPLASH2013


    ZELGARIS: Ono by to skoro plné bylo, ale dost lidí bylo v jiné místnosti na workshopu... účast narostla značně, bylo myslím kolem 230 lidí, sál má kapacitu 400 tak příští rok to padne :D


    MILANVASEK: škoda no :( je to teprve druhý ročník, ale myslím, že se to hodně posouvá a ten mix témat byl povedený, každý si přišel na své. A hlavně - ten SPLASH má něco navíc - atmosféru. Z těch fotek to tak není vidět, to tam musí být člověk osobně :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: Zobrazilo! A docela ti to sluší :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    tak schválně, jestli se to zobrazí :)




    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Neboli dotazníky ? Hmmm, Chceli sme ich dať asi rewe nestihol.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KJON: Co vím, tak by něco jako dotazník mělo být, asi v nejbližší době, dokud to mají lidi ještě v paměti... přeci jen je to akce hlavně pro lidi, takže je feedback důležitý...
    KJON
    KJON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Považuju se za komiksáře, takže to by bylo to nejlepší, co bych si dovedl představit .) Nějaké komiksové akce tu jsou, ale taková ta kreativní část, kde by někdo, kdo má zkušenosti z praxe, dával rady jak na to, je tam zastoupená v docela malé míře. (Můj dojem.)

    Feedback se pokusím vyprodukovat. Bylo by fajn, kdyby sami pořadatelé vypustili nějaký lehký dotazníček, to to pak jde samo. Nevím, jestli něco takového už náhodu po Splashi nedělávají..

    A v tvoje tipy mám plnou důvěru, takže doufám že tě budou pozorně poslouchat :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: Takže inkognito :)
    jj, je to nabíjející a to je dobře a ty práce, co jsou lepší než vlastní můžou demotivovat nebo motivovat - no je jasné na kterou stranu se přiklonit :) To zažíváme všichni :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tys to tak neřekl; já spíš odpovídal jemu, co může na přednáškách čekat. :)

    Já byl tajně v koutku, navíc bez brýlí (nechal jsme si je odlejzrovat) vypadám jinak :D Nicméně musím také přiznat, že mne taková konference nabije chutí zase začít něco tvořit, když jsem to poslední dobou děsně zanedbával. :)

    (Na druhou stranu, jak jsme se shodli s jedním člověkem z Creative Heroes, trochu v člověku hrkne, když vidí práci všech těch šikovných profíků, co jim nesahá ani po pás :D)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: A hele, tebe jsem tam neviděl, co že jsi se nezastavil :))
    Jinak nabídky s portfoliem se dělají docela často - studia pořád hledají nové a nové lidi, ať už řemeslníky, tak vizionáře :)

    Jinak já jsem přece proboha neřekl, že Tomáš o něco v mých 2D přednáškách přišel a že by něco z toho neznal :) Zrovna lidi jako on nebo Merlikr bych očekával spíš na to pivo večer, než na nasávání znalostí :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Tak já bych odhadnul, že Cornholio by stejně z žádné z těch 2D přednášek neslyšel nic nového, co by už sám neznal a ve své produkci nepoužíval. Pro profesionály byl asi spíš Temujinův workshop, na kterém jsem nebyl (a tak nevím, co na něm bylo :D). A pak teda navazování kontaktů se spoustou jiných osob z oboru. Třeba ten Pavel Kacerle (co dělá v Londýně na filmech) tam říkal, že mu mohou lidi klidně poslat protfolio a když se mu bude líbit, je pravděpodobné, že je v tom jeho studiu na jeho přímluvu přijmou. Což je podle mne super příležitost.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CORNHOLIO: však já nikomu nic nevyčítám, je to každého věc, jestli mu to stojí za to nebo ne...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Já jsem to letos vypustil úplně, po delším váhání. Jednak jsem nestíhal termíny s prací, a pak tam byly celkem tři přednášky, které by mě zajímaly, a to ty tvoje plus Mišo Ivan. Pokud toho bude příští ročník víc, nebude mi líto těch peněz a zůčastním se:)
    Ohledně videjí - mě by se líbily třeba párminutové ukázky z jednotlivých přednášek, aby měl člověk aspoň představu, jak to probíhá a o co přišel.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KJON: Jo, pánové z Prime Focusu byli dobrý, jak prošvihli letadlo :D na jejich přednášce jsem taky nebyl, ale údajně se to v pohodě zachránilo mimo jiné i proto, že jsem přetáhl o tu hodinu a všechno se posunulo - musel jsem místo toho mazat dodělat to svoje Světlo a stín, takže Iron Mana jsem taky neviděl.

    To křížení s WS je blbý, chápu lidi, že pak musí hodně volit, kam jít, ale je to tak všude, na conech, velkých workshopech - těžko vymyslet, tak to udělat jinak...

    Ohledně těch zahraničních autorů - docela by mne zajímalo, jak by to ocenili třeba komiksáři, protože jeden velmi zajímavý člověk od Marvela nám sedí jen kousek za hranicí a pokud by SPLASH takhle pěkně rostl, určitě by se s ním dalo v budoucnu počítat... když jsem byl v Londýně na workshopu od conceptart.org, tak jsem tam vytipoval taky několik velmi zajímavých lidí z oboru, kteří by mohli přednášet a mají to sem kousek letadlem. No třeba někdy v budoucnu tyhle moje nápady pořadatelé vezmou jako použitelné :)

    S tím souvísí to, že by byl určitě dobrý feedback - aby pořadatel věděl, jestli by o takové lidi byl zájem, jestli má smysl uvažovat tímhle směrem. A to se bez hlasů lidí neobejde :)


    DAVVID: No, jak jsem psal, sám vůbec nevím, co a jak se s tímhle plánuje... ale co jsem tak pochopil, tak úplně volně vypustit záznamy nedává moc smysl, protože pak to lidi nemotivuje přijít a tu akci podpořit účastí. Smysl a síla těhle konferencí je právě v tom, že se tam jde pro informace a taky popovídat si s kolegy a kamarády. Tak uvidíme.
    KJON
    KJON --- ---
    SUN_VU_KUNG: To byla určitě ta přenáška s Iron Manem, ta jediná, kde jsem nebyl :D. Jinak já jsem se rozhodl na WS nejít, protože by mi utekly přednášky, které mě zajímaly víc a řekl bych, že příště to bdue podobné, ale pokdu zájem je, tak to určitě stojí za to něco takového uspořádat.
    Jsem rád, že jsem letos přišel. Loni jsem o něm věděl, ale nakonec jsem se právě z obavy, že tam nebude dostatek věcí zajímavých pro mě, nešel. Teď už jsem moudřejší a těším se na následující rok. Zahraniční přednášející by byli určitě fajn zpestření.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Taky bych uvital videa z prednasek ci workshopu pokud jsou... klidne za nejakej poplatek. Musel jsem dodelavat praci tak jsem byl nucen vynechat i kdyz se mi letosni program libil mnohem vic.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KJON: Jasně, právě proto tam tyhle přednášky jsou, aby se to zpestřilo a bylo to zajímavé pro obě odvětví. Snaha byla to propojit a celkem se to daří - někdy i ty 3D přednášky obsahují zajímavé informace - např. o tom, jak se řešila nějaká zakázka a jak se komunikovalo s klientem, a to může být zajímavé i pro 2Dčkáře. Těch vyslověně hardcore odborných 3D přednášek se tam člověk bát nemusí. S 2D by se to mělo do budoucna zase o něco rozšířit, tak uvidíme na přesrok. Na místě jsme se taky bavili o tom, jestli by lidi třeba ocenili to, co bývá na světových WS - udělat třeba kresbu nebo malbu podle modelu - co jsem viděl, tak lidi mají velkou chuť si to zkusit. Prostě je pořád co přidávat, nejen v té 2D oblasti.

    Tím, že lidi přijdou, tu akci podpoří - to je to hlavní. Když to dobře funguje, není až takový problém přivézt i zahraniční autory a mít přednášky od nich... zatím má SPLASH našlápnuto dobře, tak bude fajn si takovou konferenci v ČR/SR udržet :)
    KJON
    KJON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jo jo, na vás dva jsem se nejvíc těšil. Já totiž ve tři déčku nic moc nedělám a jenom kreslím, tak to pro mě bylo nejzajímavější.
    Ale ostatní kamarádi, co fušujou zase do těch 3d věcí, si to taky pochvalovali, takže to bylo prostě fakt dobrý. A to, že byla kopozice na hodiny dvě a nikdo z nás to skoro ani nepostřehl, to dokazuje :D
    Těším se, že příště se dočkám těch dalších dvou hodin a třeba ještě něčeho navíc :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KJON: Tak to jsem moc rád, zvlášť pokud to motivovalo k tvoření :) Já na oplátku děkuji za hojnou účast, to potěšilo - letošní ročník byl o další velký kus dál než loni i co se týká právě účasti. Kompozice je téma, které mne hodně baví, tak proto jsem se tam snažil dostat co nejvíc důležitých informací, ale i tak bych mohl dát i další vě hodiny, kolik toho je :)

    Dnes i některé věci zmínil Michal Ivan ve své přednášce, tak to pěkně souviselo.
    KJON
    KJON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Díky za ty přednášky. Tvoje přednáška o kompozici byla ta nejlepší za celý víkend. Umíš to všechno pěkně lehce a hlavně poutavě podat, díky za to.
    Mám teď hroznou chuť tvořit :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZELGARIS: Tak o tomhle bohužel nerozhoduji, ale co jsem slyšel, tak se nějaké záznamy pořizovaly, otázkou bude, za jakých podmínek a kdy a jestli vůbec budou veřejné...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jsem to mel napsat jinak - proste video zaznamy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam