• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRHawajská růže/ Argyreia nervosa
    tripreporty, zkušenosti, užívání...prostě místo k sdílení zážitků a informací o hawajské růži :)
    rozbalit záhlaví
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMVYBORNY: neboj, určitě napíšu ;)
    ADAMVYBORNY
    ADAMVYBORNY --- ---
    KOCOURR: Napiš pak TripReport, díky :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Co se týče hloubky psychedelického zážitku - myslím že růže je velice mocná rostlina a hlubšího stavu by se určitě při požití většího množství semínek dosáhlo, už jen fakt, že růže dokonale umrtví tělo a tím nechává volný prostor pro mysl, která zůstává nadále čilá, tvoří dle mého názoru ideální podhoubý pro fajnový psychedelický zážitek. Jak už jsem se tu zmínil - zbylo mi 5 semínek, dám si je pěkně doma, lehnu si v pokoji do postele, vodu pěkně po ruce ( i kbelík na zvracení kdyby náhodou), zhasnu, možná pustím meditativní hudbu a pustím mysl na výlet a budu se jen dívat, kam až ji růže zavede :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ty semínka jsem si vybral proto, že mají mít údajně největší obsah LSA ze všech tří dtuhů co na botanicu nabízejí. Když na to teť znovu tak koukám, tak si vlastně ani nejsem jistý, co je vlastně tou slupkou, která by se měla odstraňovat (informace o užití atp. jsem hledal hlavně tady: http://www.biotox.cz/enpsyro/index.php?L=0&P=9243&R=intox_pj3rarn ), tedy jestli je onou slupkou, která se má významnou měrou podílet právě na oné nauzee to hnědé na povrchu (a taky pěkně tvrdé jak jsem zjistil) a nebo ta žlutohnědá skořápka v které jsou semínka jakoby zabalené...
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    TRAZE: No mě od žaludku bylo špatně jenom trochu a jen chvilku, přítelkyně říkala, že ji bylo trochu špatně většinu tripu, ale jen když se snažila chodit, když ležela, tak to bylo v poho. Semínka jsem měl přesně tyhle: http://botanic.cz/smartshop/cs/Argyrea-nervosa-Hawaii/Default.aspx?data=bW9kdWxlPXdhcmUmaWRXYXJlPTI5ODM%3d
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    Takze rikas ze se nausea vubec nedostavila? Taky jsem pocitoval ze se mi celkem "nic moc" nedelo, oproti LSD napriklad. Ale to asi bylo tim malym mnozstvim. Ubalit speka me taky napadlo, ale pak z toho seslo. Chtel jsem s jistotou rozlisit ucinky hawaiske ruze. Cely stav byl takovy jemny a nenasilny. V 8 hodin vecer jsem seminka snedl a ve 4 rano jsem sel spat. Spatne mi bylo asi hodinu, tizivy pocit v zaludku jsem mel tak hodinu a pul az dve hodiny. Po celou dobu jsem mel typicky roztahle zornice, jako tomu byva u vetsiny psychedelik. Stav se mi vcelku dost libil, cely vecer jsem si naramne uzil ("trip" probihal v byte)

    Muzes prosim napsat jake presne seminka jsi mel? Kuprikladu na botanic.cz jsou 3 druhy Argyrea nervosa. Pripadne odkud si je mel? Priste zkusim semena vydlabat jako ty, at muzu posoudit jestli to ma vliv na ucinek.

    Mozna by tvoji touhu po hlubokem psychedelickem zazitku naplnila, kdybys jich snedl vic. Cetl jsem o lidech, kteri popisovali konzumaci treba i 15ti semen. Ale jako seznameni s touto bylinou mi 3 seminka vcelku stacily..
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    TRAZE: myslím že jsem se o účinek nepřipravil, pro jistotu přidám jako ilustraci vlastní tripreport

    Hawajská růže, intoxikace první

    5. července, 2010 jsme se s přítelkyní rozhodly, že vyzkoušíme semínka hawajské růže. Zhruba v 10:30 jsme započali konzumaci, která nám zabrala 45 minut. Přestože jsme semínka měly přes noc namočená ve vodě, oloupání slupky nebyla vůbec jednoduchá věc. Musely jsme semínka rozbít a vydlabat vnitřek opatrně nožem, nebo ho sesbírat rozdrcený ze stolu.
    Já jsem požil 4 a přítelkyně 3 semínka. Hawajskou růži jsme měly oba poprvé, ale s jinými psychedeliky (LSD, lysohlávky, MDMA, ketamin, povijnice, atp.) jsme již zkušenosti měly. Semínka jsme zajedly hořkou čokoládou, abychom tak minimalizovali případnou nauzeu (podle instrukcí z tripreportů, co jsme si přečetli na biotoxu).
    Po konzumaci jsme se odebraly na jednu louku na kraji lesa necelého půl kilometru od domu. Asi dvě hodiny od konce konzumace semínek se nám stále nic moc nedělo (až na občasnou mírnou nevolnost a lehčí únavu). Proto jsem se rozhodl, že ubalím špeka. Bezprostředně po prvních šlucích se nám intoxikace začala rozjíždět, bohužel ne tak silně, jak bych si představoval. Při zavřených očích jsem měl slabé barevné vizualizace a vnější svět jsem vnímal o trochu intenzivněji, než v normálním stavu vědomí.
    Zajímavým tempem nám oběma ubíhal čas. Doba mezi 14:00 a 14:20 se zdála jako nějakých 5-6 hodin událostí a zážitků, přestože jsme jen vedle sebe leželi na dece a několikrát jsme dostali chuť na sex, ke kterému v tu chvíli ovšem nedošlo, protože nás začala pohlcovat obrovská tělesná únava, které jsme se zbavily vlastně až druhý den ráno po probuzení. Čas podobným tempem „ubíhal“ další 2-3 hodiny, které se nám ovšem zdály mnohem delší. Zhruba v pět hodin odpoledne jsme se vydaly na náročnou cestu domů, která nám v unaveném stavu zabrala zhruba 40 minut. Doma jsme padly vyčerpaní do postele, kde došlo (s vypětím všech sil) k sexu, který byl sice zajímavý, ale takový dost unavený ve srovnání s jinými psychedeliky.
    V průběhu celé intoxikace jsme několikrát zakouřili marihuanu, protože nám přišlo, že se po jejím užití účinek semínek zvyšuje. Bohužel kolem našeho místa občas prošli nějací lidé, kteří působili výrazně jako rušivý element. K sociální interakci (o kterou jsme samozřejmě vůbec nestály) naštěstí nedošlo, protože jsme sebou měly dva jezevčíky a ti nežádoucí návštěvníky drželi v bezpečné vzdálenosti. Nicméně i psí štěkot působil jako rušivý element…a konec konců i konverzace s přítelkyní mě vytrhovala z hlubších stavů, které se mi jakžtakž dařilo navozovat zejména po prvním zakouření marihuany.
    Závěrem bych rád řekl, že zkušenosti nelituji a hodnotím ji jako zajímavou, nicméně moji touhu po hlubokém psychedelickém zážitku nenaplnila. Zbylo mi doma 5 semínek, ty si dám někdy večer sám doma a snad se mi růže odhalí v celé svojí kráse a ukáže mi něco, co v normálním stavu vědomí nevidíme.
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    Nepripravis se odstranenim slupky nahodou o ucinek?

    Ja ted o vikendu experimentoval se tremi seminky Argyrea nervosa- Hawaii. Ucinek byl velmi pekny. Tak nejak spatne mi bylo asi hodinu a pul, ale bez problemu jsem to ustal. Zato pritelkyne asi po trech hodinach zvracela..

    Tezko rict jestli se nejakym oloupanim vubec zbavis toho tiziveho pocitu v zaludku? Vetsina lidi to zvraceni popisuje jako proces ocisteni, s tim ze neprijdou o ucinek. (zalezi na dobe od poziti)
    LUNAIRE
    LUNAIRE --- ---
    Já je zkoušela opálit, ale taky žádný velký úspěch...
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Tak pro začátek bych se rád zeptal, jak kdo odstraňujete ze semínek hawajské růže onu tmavě hnědou až černou slupku? Já jsem to zkoušel přes noc namočit do studené vody, ale vůbec to nepomohlo, musel jsem vnitřek opatrně vydlabat nožem - poté co jsem semena rozdrtil na menší kousky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam