• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRHawajská růže/ Argyreia nervosa
    tripreporty, zkušenosti, užívání...prostě místo k sdílení zážitků a informací o hawajské růži :)
    rozbalit záhlaví
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    _HABU_: ty nájezdy bejvaly strašný, reálně jsem míval pocity, že umírám, volal jsem kamarádům a známejm a loučil se s nima. ale tvůj trip je podobnej mým rychlým střídáním pocitů vjemů a emocí. Opravdu si myslím, že to není moc bezpečná droga a co na sobě pozoruju, vlastně mi způsobila trochu toxickou psychózu, protože určitě mě změnila, a ne zrovna k lepšímu. Před ní jsem bleskurychlý emoční výkyvy nemíval až po ní to přišlo a měl jsem je mnoho let. Ona to není "Nervosa" uplně nadarmo. ale je fakt zajímavý že ti to trvalo tak dlouho, teď si to tu znovu čtu. třeba se semínka Tvojí růže liší od těch, co byly na internetu k mání v roce 2007.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    MILOSHIT: Slupku jsem nechal. Ať je to se vším všudy. :) Ale o tom strichninu jsem nevěděl. Inu variabilita vzorku i subjektu. Někdo psal, že dal i 9 semínek a nic. Možná zkusím za pár měsíců znovu s jiným settingem.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    _HABU_: růži jsem měl hodněkrát, i víc jak 5 semen, ale že by mi stav po ní trval 22 hodin, se mi nikdy nestalo. Už je to dlouho, ale to střídání nejen emocí, ale i celého tripu si pamatuju. 30 sekund totální euforie, všechno svítí, za dalších 30 sekund je vše jinak. Myslel jsem si, že je to mnou. Vizuální halucinace jsi nepozoroval? Já měl největší záseky na nebi, přišlo mi šíleně rozlehlý a epický na každým tripu. Jinak za mých časů jsme ze semen odškrabovali horní vrstvu, údajně obsahovala stopové množství strychninu. Ale už nevím do jaké míry to byl tehdejší mýtus a do jaké pravda. Dík za report.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Tak jsem si na shivahoney tečka com objednal tzv. "mad honey" (který btw. vůbec nefunguje, sežral jsem celou jednu dózu a nic) a ze zvědavosti přihodil i balení s 100ks semínek Havajské růže.

    Po přečtení tohoto vlákna a několik recenzí jsem se připravil na výlet. Po práci (16:00) slupnul 5 semínek (na lačno, oběd jen salát) - Asi 10 minut převalovat v ústech, pak rozkousat a spolknout. Jsou mírně nahořklé.

    Po cca. hodině jsem začal cítit že "je něco jinak", ale stále nic extra.

    Po cca. 2 hodinách se dostavil stupor a celková sedativní unavenost, což bych ale nemohl nazvat nevolností. Dal jsem si tedy pár sušenek a zapil malou kolou.

    Po dalších asi 30 minutách se dostavil hit. Mírná zmatenost, rozhozené myšlení (podobné trochu houbičkám). Odtud se to rozvinulo rychle. Nervová soustava dostala asi pořádnou nálož, protože začala střílet vjemy/reakce na všechny strany - chvíli zima, chvíli teplo, chvíli nevolnost, chvíli malátnost atd. - to vše ve velmi rychlých intervalech (do minuty). Na nádraží jsem si sedl na konec perónu a pozoroval odjíždějící a přijíždějící vlaky. Očekával jsem podobné prostupování audio-vizuálních zážitků jako např. při LSD. Nic takového se ale nedostavilo. Naopak. Čím více ticha a méně vizuálních vjemů, tím byl zážitek snesitelnější. Zatím byl ale trip daleko od příjemného.

    Po nástupu do vlaku (4 hodiny po požití) byl stav stále stejný, jen za cca. dalších 30 minut se konečně dostavovaly občasné stavy příjemné euforie. Které byly ale stále střídány jinými emocemi, jak to mozek stále střílel na všechny strany. Po zavření očí se mi v mžiku promítl poslední obraz, které oči viděly. A to do té míry, že jsem nedokázal rozeznat rozdíl mezi zavřenýma a otevřenýma očima.

    Po vystoupení z vlaku (cca. 5,5 hodiny po požití) mě ještě čekala 5km dlouhá procházka domů. Cesta ze začátku příjemná, ale dostavila se neutuchající nevolnost (bez zvracení). Přisuzuji to tomu, že na růži se fyzický stav silně projevuje na náladě, resp. psychice. Byl jsem asi unavený, což se podepsalo na celkovém stavu. Po příchodu domů jsem ulehl do postele a poměrně rychle usnul.

    Asi 10 hodin po požití jsem se probudil, načež se mi začala rozpadat realita i osobnost - takový ten stav, kde člověk není schopen určit bod v prostoru a čase, přičemž to končí jakýmsi zmatením, kdo nebo co že takové otázky (resp. vůbec koncept otázky) pokládá. Po zpětném "nabytí" (relativního) vědomí si představuji reset vlastní mysli a zároveň se trochu strachuji, aby mi nebyla vymazána paměť. Naštěstí z toho není schíza, protože z toho, jsem jsem na webu načetl, amnézii růže nezpůsobuje, resp. nic takového není (zatím) zdokumentováno. Vylézám tedy z postele a jdu si sednou k počítači, ale nezapínám jej další hodinu. Jen klimbám a čekám na odeznění. Poté zkouším nějakou oblíbenou hudbu, ale nemá to žádný efekt.

    12 hodin po požití se vracím do postele a překvapivě opět rychle usínám.

    Ráno (2. den), kolem 8:30 (16,5 hodin po požití) je stav výrazně blíže normálu, nicméně střídání emocí ve vlnách je stále přítomno.

    Po obědě krátký spánek mezi 13:00 a 14:00 (22 hodin po požití) je stav opět blíže "normálnosti". Večer, kolem 19:00 (27 hodin po požití), krátký, ale velmi nepříjemný flashback té horší části tripu. Odeznívá do cca. 30 minut.

    3. den bez známek tripu.

    4. den ráno opět, tentokrát již mírnější, flashback náladových změn v krátkých vlnách. Večer opojení alkoholem v příjemné společnosti kamarádů a známých. Po tomto večeru již nepozoruji žádné změny nálad ani flashbacky.

    Závěrem: Jde hlavně o vnitřní psychonautiku. Plus nepříjemnou sedativní nevolnost. Velký rozdíl oproti klasickému tripu LSD. Všechny alkaloidy Růže Havajské nejsou dosud hlouběji probádané, proto nelze s jistotou určit, zda se na efektech podílí jen LSA nebo kombinace něčeho dalšího. Pak samozřejmě problém s dávkováním - nikdy nevíte, kolik účinné látky v semínku je. Stav jednotlivce a jeho metabolismus také hraje roli. Psychedelickým začátečníkům bych růži rozhodně nedoporučoval. Ač jsem set & setting nepodcenil, nepodařilo se mi trip dostat pod relativní kontrolu a celkový zážitek byl spíše negativní.
    IRO
    IRO --- ---
    AGATHOS
    AGATHOS --- ---
    Vážení milí!!
    Sháním člověka, který by byl ochoten se stát objektem mé kazuistické práce završující mé bakalářské studium adiktologie. Hledám člověka, který měl, nebo má problém s nadužíváním Návykových látek (nejlépe alkohol/ nelegální NL), snažil se jej řešit v síti odborných služeb, které se zabývají závislostí a nyní nalézá, či nalezl osvobození od rizikového chování v nějakém holotropním režimu vědomí (ať už za užití psychedelik, holotropního dýchání, meditací, či jejich kombinaci). Cílem kazuistické práce je pak bude poukázat na léčebný potenciál rozšířeného stavu vědomí ve vztahu k závislostnímu chování. Pokud někoho takového znáte a myslíte, že by mu nevadilo se mnou o tom pohovořit, nechť mě prosím kontaktuje na
    agata.cervenkova@seznam.cz
    Děkuji za jakoukoli pomoc s mou pohledávkou :)
    buďte zdrávi!!
    s pozdravem Agáta Červenková
    EKIM
    EKIM --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKIM: "Semínka nebyly..." -- pokud ti doma normálně nelítají včely, nebo jsi je neopylil ručně, tak se není čemu divit, že se semínka neurodila... :-)

    P.S.: Drž se, a hodně štěstí... příště!
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM:Semínka nebyly asi se jich musí pěstovat víc, mimo to místnost je bez hmyzu.
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM: ... doplním že na foto jsou vidět dvě okvětí, a jedno okvětí jsme spočítaly na 6 samostatných květů, které kvetou a odkvétají průběžně. Přičemž na fotu je jedeno okvětí, v odkvětu a jeden v květu a na druhém nic. Početnost celého květu se dá vidět na stoncích u úpatí květu, nejedná se o stonky vyditelných okvětních lístků ale o stonky jednotlivých květů.

    CRUSHEER: Venku ti nevykvete ani nepřežije ten jeden rok přes zimu do dospělosti ,,odzkoušeno,, takže chacha jen v bytě či ve skleníku.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    EKIM: a pry ze v mirnem pasmu nevykvete! chachacha :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    IRO
    IRO --- ---
    Zdravím, pokud by měl někdo zájem o semínka Havajské růže, tak se klidně ozvěte :)
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Havajská lesní růže - Argyreia nervosa / celá ČR / 100 CZK ]
    EKIM
    EKIM --- ---
    Tušim že je to cca 2 roky od výsadby, takhle má okenko na jihozápad a stálé místo, teplota 20+ ...

    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    EKIM: No neblazni, fakt u nas kvete? velka gratulace!
    (a sladky kapky si taky pamatuju :p jak prvni co te napadne je ji ochutnat, hehehe)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKIM: super, tesime se na fotku kvetu :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Ještě někoho zaujala sladká kapka z každé strany na úpatí listu. Povětšinou úkaz při dobré kondici rostliny. Máme i první květy, pokračování příště :)

    EKIM
    EKIM --- ---
    ...třeba to nemá valnou hodnotu, ale dá se množit řízkováním... :))
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Minulou sobotu jsem se rozhodl vyzkoušet semínka hawajské růže, která jsem měl ve skříni od roku 2010, snědl jsem jich celkem 5 i se slupkou (zajedl hořkou čokoládou) a fungovaly teda docela dobře ;), takže pokud někdo máte doma takhle letitý semínka, tak je určitě nevyhazujte, dá se s nima určitě zažít spousta zajímavých věcí ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam