• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANGEL333node.js - Evented I/O for V8 JavaScript
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    ALMAD: jestli to chapu dobre, tak je na obojim, ale kod pise jen v nodu..
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    3108: ah. Takze si na klientu a ne v nodu ;)
    3108
    3108 --- ---
    ALMAD: uz je to vyriesene v podstate. otazka smerovala nato ci riesit veci cez objekty, alebo classy.

a spravne riesenie bolo cez classy, ze si spravis page object pattern, to znamena nasetujes do premennych hodnoty z DOMu, to znamena class names, ids, element names, selectors. nasledne vytvoris cez funckie, ktorymi volas dom a robis akcie na stranke, cize automatizujes preliezane, a nato nalepis mocha v spojeni bud s 'assert', 'should' alebo nieco dalsie. Klucovy ale bol ten page object pattern, a to ci ho implementovat cez object, alebo normalne class defintion a prototypovanie funkcii. kedze chces napriklad pri teste urobit n instancii a pustit ich zaroven (simulujes napriklad 3 browsery naraz, alebo 4 procesove vlakna. )

express nebol potrebny lebo v postate ziaden webserver nebol nevyhnutny.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    3108: IMHO to co chces je vzit neco co ti usnadni routovani v aplikaci (Express?) a neco, co ti usnadni psani tech testu (mocha?).

Muzes to chtit reimplementovat z cvicnych duvodu a mozna jsem nepochopil co chces, ale tohle mi z toho vypadlo ;)
    3108
    3108 --- ---
    Zdravim, riesite tu este niekto node.js? je tu nejak mrtvo, psoledny prispevok z 2.4.2012...

Potreboval by som poradit. chcem si spravit v ramci Q&A projektu maly tool na automatizovane testovanie, kde vyuzijem #node.js, #webdriverJS #mocha ako test runner a reporter. Otazka je teraz, ako by ste mi odporucili osetrit page object pattern, ci spravit file page.js, kde si spravil class archetype pomocou triedy, teda function classname(){class properties: ""}, a na jednotlive funckne kroky urobit funkcie. napriklad bavme sa o google search. ze spravim funkciu na vyhladanie v searchbare, porovnanie getTtitle(result) so zadanym var querryString; a podobne. s tym ze var webdriverjs = require("webdriverjs"); bude v tejto page.js, a potom budem objekt page volat z test.js, ktory bude spustat mocha test.js -ten bude obsahovat nieco na styl var testPage = new Object(); a nad testPage.desiredmethod(argument) budem vykonavat jednotlive test stepy/testcases.

Alebo druha varianta je, spravit page.js kde urobim notaciu var page = new Object(); page.title = null; page.url = ""; pageLoadTme: function() {}. a pod.

nasledne v teste urobim var page = require("page"); a budem robit volat funkcie cez page.LoadTime etc.

Nie som JavaScriptovy clovek, skorej Javista a teraz je premna celkom zmena implementacia objektoveho modelu cez vytvaranie prototypov, alebo cez genericky var variablename = new Object();

som s tym dost stuck. Keby niekto vedel poradit, poslat linky, pripadne nejake hinty. piste sem, alebo do posty. DIK!
    GDY
    GDY --- ---
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    mel bych dotaz na nekoho kdo pouziva spine.js pripadne neco nad commonJS
    priklady ze spine pouzivaji pro vytvoreni aplikace neco takoveho:
    var jQuery = require("jqueryify");
    var exports = this;
    jQuery(function(){
    var App = require("index");
    exports.app = new App({el: $("#article")}); 
    });

ma to exports.app vubec nejakou funkci? je to nejak dosazitelne odsud v jinem souboru aplikace? jedine co se mi povedlo je vytvorit exports.app = new App uvnitr require('index') takze je pak dosazitelna pres require('index').app ale z toho spine.js hlavniho index.html nejak nevim jak bych to dostal.

Rad bych nejak rozumne sdilel instanci modelu Session nejlip dosazitenou prave pres treba app.session protoze ji pouzivaji pak vsechny modely a controllery
    GDY
    GDY --- ---
    hai:)
    nepotkal jste někdo pro node, potažmo express nějakou package na formuláře? něco jako django forms, tj html výpis + validace + orm (sequelize vypadá dobře)? trochu jsem hledal ale nenašel nic. Taky nevim, jestli, pokud nic takovýho nejni, má cenu se do toho pouštět (čas je sviňa), nebo počkat s čim přijde yahoo mojito, co myslíte?
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    Nevím, jak velký je tu průnik s auditkem o práci pro programátory, ale protože můj start-up stojí na node.js, tak to tady zkusím po 9ti měsících trochu prošťouchnout. [ CORCHEN @ Programatorska spoluprace - spoluprace na projektech, nabidky prace ]
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    CZUPA: mozna by te mohl zajimat jeste coffeescript, potazmo zappa, coz je takovej trochu mix :)

https://github.com/mauricemach/zappa
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    CZUPA: pouze upresnim, ze express je framework pro note.js - http://expressjs.com/
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    ahoj,
    chystam se s kombinaci node + express + mongodb upect webovou hru, tak zkusim ozivit tenhle klub a psat sem svoje zkusenosti

zatim jsem jenom rozchodil vsechny knihovny atp. ale moc se mi to libi, KISS jak ma byt
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    CZ Podcast 41 - Node.js » Java portál
    http://java.cz/article/czpodcast-41-node-js
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Celkem paradox, že všichni mají node.js jako super věc pro věci jako je Comet, ale lidi, kteří to používali v produkčním nasazení už, tak nadšení nejsou a radši použili Java řešení.

viz. blogpost autora sociální sítě Plurk http://amix.dk/blog/post/19577
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    NYX: dobra otazka :)) ... ne - ale strasne se mi to libi :o)
    NYX
    NYX --- ---
    uz jsi to aspon na neco pouzil? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam