• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANGEL333node.js - Evented I/O for V8 JavaScript
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    CYNIK: Nojo, on se asi fakt lepší. Už to má i README kde je něco jinýho, než že je to nejlepší! ;)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    AREX: tady je Gulp v pozadí ve prospěch Webpacku.
    Gulp je lepší než Grunt v konfigurace, u které člověk tak netrpí - podle mě, makám s obouma.
    AREX
    AREX --- ---
    CYNIK: Jo, sice React zatím teprve poznávám, ale celé to dává docela smysl. Moc nechápu to hurá kolem gulpu. Sice streamy ok, ale zrovna v tomhle repu bych řek, že je to spíš nepřehledný. Na tohle si vystačím s gruntem.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    UETOYO: JN, jeho předchozí srandy (předchozí Este, Songary) (až na coffee2closure) byly celkem nepoužitelný mrdky, ale tohle je fakt supr, nejdál, co jsem zatim viděl.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Javascriptová královna D. Steigerwald napsal moc hezký devstack webpack + gulp + ES6 + React + React-router, který dává smysl narozdíl od té zrůdnosti Este na closure, doporučuju projít, je tam pár věcí, ke kterým mám výhrady, ale zkusim to forknout a vylepšit to.
    steida/este-todomvc · GitHub
    https://github.com/steida/este-todomvc
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    3108: supr nidky jsem zatim neslyšel o nějaké konkurenci :)
    Mrknu na to.
    3108
    3108 --- ---
    CYNIK: skus sa mrknut na tuto prezentaciu http://staltz.com/dont-react

z moje strany to nie je hejt proti reactu, skor zaujimavy protinazor.
    3108
    3108 --- ---
    SH_PANDA: z mojho pohladu najviac asi v tom, v ktorej casti stacku a akym sposobom pracujes s prezentacnou vrstvou/logikou. Zaroven je to o odlisnom pristupe ku cross-cutting concerns. Tzn. react je dalsi evolucny stupen, alebo od plain-textovych templat ku virtual/shadow DOMu.

existuje aj ina implementacia ako react https://github.com/Raynos/mercury

CYNIK
    CYNIK --- ---
    SH_PANDA: zkus a uvidíš :) React je hodně o tom, že má úplně jinej přístup než všechno ostatní, který, zdá se, funguje a asi taky fungovat bude. Viz. airbnb.com nebo facebook - výborný weby, co svištěj.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    CYNIK: Ja tomu zase az tak moc nerozumiem, ale jak sa lisi Node + React od Node + Nejaky iny frontend framwork a Nejaky iny backend + React?
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Takže zkušenosti s Node + React, máme, nemáme?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    3108: Tak jasny ;)

Duvod proc jsme u CS je mj. ten, ze je to proste jenom "tesnopis" pro JS. To co generuje je citelny a nebojim se toho kdyztak vsechno proste zkompilovat do JS a pokracovat v EC6.

Coffee uz rozhodne neni cool, ale to nam tak nejak nevadi ;) Ja jsem prave zvedavej, co vypadne z tech typovejch js...ale pockam, zatim se mi nic moc nezda dostatecne dobry...(plus z nejakyho duvodu u me codebase psany v OCamlu budi pochyby ohledne OSS ekosysteu).
    3108
    3108 --- ---
    ALMAD: mne sa totiz ten cs paci aj vsetko akruat, neviem ako to bude v 2015 v javacripte vlastne vyzerat ;)

Zo vsade sa momentalne vali bud:
    a) typovy javascript (typescript, flow, atscript)
    b) ES6 fetatures (transpiled or native)

A nejak na coffee ako keby sa uz nekladol doraz, ale to bola len taka prakticka otazka (vcera som zrovna pozeral na DREDD a zaujala ma statistika CoffeeScript 98.2% :)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    3108: Ad vymena backendu, proto dost firem pouziva cross-language, stateless templates...handlebar a podobne.

Sice kdyz ma clovek napsat nektery sablony, tak by si vypichal oci, ale tu kompatibilitu to ma...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    3108: Nevim.

V CS je ~100% naseho JS. Verim taky, ze CS se uzpusobi tomu, jak bude ES6 vypadat.

Nicmene vic nez ES6 IMHO zalezi, jak se chytne promises ekosystem a jak to bude dohromady vypadat (CS+Promises proste vypada skoro stejne jako JS+Promises, takze na co ten overhead...)

Spis jdem ted tou cestou, ze z naseho monolitu vytrhavame services, takze se mozna stane, ze ruzne kusy budou v nahodnych jazycich. Ale ta spolecna platform a to ze je kazdej schopnej hrabout do cehokoli ma dost vyhod...
    3108
    3108 --- ---
    ALMAD: vdaka za ten tip na eco.
    Zaujimalo by ma, ako ste natom u vas vo firme co sa tyka coffee to ES6 transition. Viem ze v coffee je vela syntakticky podobnych konstruktorov, ale zas aj par odlisnosti.

Budete to riesit nejako, ked mate kus logiky (vacsinu js kodu) v coffee a ked pride ES6 tak budete pokracovat v coffee alebo nove zdojaky pisat v ES6?

CYNIK: Mno ten isomorphic app development ma potencial a urcite tam bude kus dobrych myslienok, ale pride mi to velky zavazok previazat klienta konkretnou implementaciou backendu (co ked sa vymeni javascript (express) za railsy, alebo djangoo, alebo nieco dalsie? Co ak o rok uz nebude isomoprhic v mode? :) btw ako je v isomporhic dizajne definovane abstraktne API?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    CYNIK: Tohle sme dělali s ecem a fungovalo to v pohodě.

Jakmile se pustíš do SPAs, můžeš si za to sám ;)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    3108: Mě láká extrémně možnost sdílet šablony a modely tak, že se mi stránky načítaj hezky ajaxově a krásně to všechno sviští, tam jsem se zatim zasek, nevim, zatim, jak donutit react renderovat jenom část stránky bez layout hell (všechny komponenty na jednou layoutu)
    3108
    3108 --- ---
    CYNIK: imho zatial hype :D dam este par mesiacov inkubacie, kym vznikne rozmuny devstack.

Ale musim dodat ze ember + ember-cli umoznuje pomocou browserify addonu zdielat nejaku logiku, validaciu a pod. Ale rovnako uvitam nejake postrehy ;)

ALMAD
    ALMAD --- ---
    CYNIK: V Apiary sdílíme kód mezi serverem a klientem, ale isomorphismem bych to úplně nenazýval.

Už v tom vlastně někdo napsal něco produkčního? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam