• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MINETŘeč a symbolika květin/ Bílá magie a vše kolem
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    Magii musime verit a citit. Nestaci jen chtit...
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    NIKOPOL:
    NIKOPOL: Čím se tahle diskuze bude zabývat s tebou ted nebudu rozebírat,protože nemám čas i když bych ráda...


    ARAGONIT:
    ARAGONIT: Magie je všude kolem nás. Záleží pouze na tom jak jí každý z nás vnímá. Co od magie každý z nás čeká a jak s ní každý z nás umí naložit.

    Proto ty jednoduchý obrázky... Dobrý a jednoduchý začátek pro každýho z nás. Já sama se musim hodně učit a ráda si nechám poradit,takže prosím...

    Já prostě v podstatě čekám vaše zkušenosti a vaše nározy at jsou jakékoliv jen at se týkají tématu... Satana najdete v jiné místosti než zde,tak zkuste a respektujte můj (pro některé hloupej) název.


    NIKOPOL: Já prostě v podstatě čekám vaše zkušenosti a vaše nározy at jsou jakékoliv jen at se týkají tématu... Satana najdete v jiné místosti než zde,tak zkuste a respektujte můj (pro některé hloupej) název.
    MINET
    MINET --- ---
    NIKOPOL: Jenže já chci taky náký pěkný magický obrázky od vás,tak klidně šup sem a klidně s nákym krátkym popisem. Jak chcete...
    Tady je to zatim dovolené :-))
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    dík za odkazy na knihy :-) .. určitě se podívám, co píšou


    taky bych připojil jedno doporučení na knihu (jen už jsem ho psal v nějakých jiných diskuzích ... tak se prosím nezlobte jestli ste to už viděli :-)


    ....
    Fred Hageneder STROMY - VELKÁ KNIHA (symbolika, mýty, legendy a duchové stromů)

    kniha je to tak skvělá a mě drahá, že jsem s oblibou říkal, že když nebude žena, přítelkyně, budu si v noci tisknout k hrudi tuhle knížku :-)
    kniha je rozdělena na tři části jejich popis bez dovolení opíši od autora, takže to prosím považujte za delší citaci.

    ČÁST I je věnována tělesnému zevnějšku stromů a jejich vztahů v rámci biosféry země (a nadto). Mnohé informace z přírodních věd, které tu byly shromážděny, jsou spíše jen zřídka a obtížně přístupné, buď z toho důvodu, že přesahují botaniku v užším slova smyslu, nebo proto, že bývají záměrně potlačovány (jako například důvody pro vymírání stromů ve střední Evropě).

    ČÁST II nahlíží do minulosti a přes hranice naší současné kultury. To nám umožňuje rozpoznat omezenost moderního západního přístupu k přírodě a skutečnosti vůbec. Cesta, která začíná ve střední době kamenné, a která nás povede různými kulturami mladší doby kamenné, doby bronzové, doby železné a doby stěhování národů, vypráví historii uctívaných stromů a svatých hájků (které ve všech kulturách existovali nezávisle na užitkových lesích). Tato část knihy se přirozeně dotýká také oblasti světonázoru a náboženství, která zpravidla vztah člověka k přírodě buď podporují nebo potlačují. Jelikož "éra křesťanství" položila základy odcizené společnosti, jež přírodu nejvyšší měrou zneužívá, a protože jsem tím postižení všichni, jako děti odcizení a izolace, proto bude tato éra probrána podrobněji než většina ostatních. Tím, že porozumíme tomu, co se stalo včera a co svět udělalo tím, jaký je dnes, snad můžeme napravit chyby a zapracovat tak na takové budoucnosti, která by byla více v rovnováze.

    ČÁST III je jádrem knihy. Opět oživuje zemi duchem a vrací ji zpět její celistvost, její posvátnost, kterou ve skutečnosti nikdy úplně neztratila, ani v době křesťanské éry nebo racionální ignorance. Živá země je osídlována a udržována při životě duchovními bytostmi stromů. Neobvyklým způsobem tu je portrétováno čtyřiadvacet nejrozšířenějších a nejdůležitějších druhů mírného klimatického pásma
    Evropy, aby to objasnilo pohled na duševní podstaty v nich.

    ...
    za sebe můžu dodat, že autor odvedl opravdu dobrou práci a jeho výklad a doklady vědeckých a historických souvislostí měly, ač jsem nic zprvu netušil, opravdu léčivý vliv, zpočátku na mou ateistickou (na křesťanském podhoubí odchovanou) mysl a pak i na duši.
    nemohu než doporučit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam