• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MINETŘeč a symbolika květin/ Bílá magie a vše kolem
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    NIKOPOL:
    NIKOPOL: Čím se tahle diskuze bude zabývat s tebou ted nebudu rozebírat,protože nemám čas i když bych ráda...


    ARAGONIT:
    ARAGONIT: Magie je všude kolem nás. Záleží pouze na tom jak jí každý z nás vnímá. Co od magie každý z nás čeká a jak s ní každý z nás umí naložit.

    Proto ty jednoduchý obrázky... Dobrý a jednoduchý začátek pro každýho z nás. Já sama se musim hodně učit a ráda si nechám poradit,takže prosím...

    Já prostě v podstatě čekám vaše zkušenosti a vaše nározy at jsou jakékoliv jen at se týkají tématu... Satana najdete v jiné místosti než zde,tak zkuste a respektujte můj (pro některé hloupej) název.


    NIKOPOL: Já prostě v podstatě čekám vaše zkušenosti a vaše nározy at jsou jakékoliv jen at se týkají tématu... Satana najdete v jiné místosti než zde,tak zkuste a respektujte můj (pro některé hloupej) název.
    MINET
    MINET --- ---
    NIKOPOL: Jenže já chci taky náký pěkný magický obrázky od vás,tak klidně šup sem a klidně s nákym krátkym popisem. Jak chcete...
    Tady je to zatim dovolené :-))
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    dík za odkazy na knihy :-) .. určitě se podívám, co píšou


    taky bych připojil jedno doporučení na knihu (jen už jsem ho psal v nějakých jiných diskuzích ... tak se prosím nezlobte jestli ste to už viděli :-)


    ....
    Fred Hageneder STROMY - VELKÁ KNIHA (symbolika, mýty, legendy a duchové stromů)

    kniha je to tak skvělá a mě drahá, že jsem s oblibou říkal, že když nebude žena, přítelkyně, budu si v noci tisknout k hrudi tuhle knížku :-)
    kniha je rozdělena na tři části jejich popis bez dovolení opíši od autora, takže to prosím považujte za delší citaci.

    ČÁST I je věnována tělesnému zevnějšku stromů a jejich vztahů v rámci biosféry země (a nadto). Mnohé informace z přírodních věd, které tu byly shromážděny, jsou spíše jen zřídka a obtížně přístupné, buď z toho důvodu, že přesahují botaniku v užším slova smyslu, nebo proto, že bývají záměrně potlačovány (jako například důvody pro vymírání stromů ve střední Evropě).

    ČÁST II nahlíží do minulosti a přes hranice naší současné kultury. To nám umožňuje rozpoznat omezenost moderního západního přístupu k přírodě a skutečnosti vůbec. Cesta, která začíná ve střední době kamenné, a která nás povede různými kulturami mladší doby kamenné, doby bronzové, doby železné a doby stěhování národů, vypráví historii uctívaných stromů a svatých hájků (které ve všech kulturách existovali nezávisle na užitkových lesích). Tato část knihy se přirozeně dotýká také oblasti světonázoru a náboženství, která zpravidla vztah člověka k přírodě buď podporují nebo potlačují. Jelikož "éra křesťanství" položila základy odcizené společnosti, jež přírodu nejvyšší měrou zneužívá, a protože jsem tím postižení všichni, jako děti odcizení a izolace, proto bude tato éra probrána podrobněji než většina ostatních. Tím, že porozumíme tomu, co se stalo včera a co svět udělalo tím, jaký je dnes, snad můžeme napravit chyby a zapracovat tak na takové budoucnosti, která by byla více v rovnováze.

    ČÁST III je jádrem knihy. Opět oživuje zemi duchem a vrací ji zpět její celistvost, její posvátnost, kterou ve skutečnosti nikdy úplně neztratila, ani v době křesťanské éry nebo racionální ignorance. Živá země je osídlována a udržována při životě duchovními bytostmi stromů. Neobvyklým způsobem tu je portrétováno čtyřiadvacet nejrozšířenějších a nejdůležitějších druhů mírného klimatického pásma
    Evropy, aby to objasnilo pohled na duševní podstaty v nich.

    ...
    za sebe můžu dodat, že autor odvedl opravdu dobrou práci a jeho výklad a doklady vědeckých a historických souvislostí měly, ač jsem nic zprvu netušil, opravdu léčivý vliv, zpočátku na mou ateistickou (na křesťanském podhoubí odchovanou) mysl a pak i na duši.
    nemohu než doporučit :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ahoj :-)


    mám trošku problém s názvem diskuze ... nějak nechápu, jak spolu souvisí řeč, symbolika rostlin a bílá magie

    pokud by mi někdo mohl vysvětlit, čím se to tu zabíváte, hodláte zabívat ?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    ARAGONIT: Společné rituály na dálku má cenu dělat jen s lidmi, které už dlouho a dobře (!) znáš osobně. Jejichž astrální vzorec rozpoznáš v té změti všehomíra.
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    MINET:
    spíše narážím na to že každý dělá nějakou formu magie, vetšinou aniž si to uvědomuje, a protože myslíme někdy i negativně, pak děláme i černou magii, ikdyž samo na nižší úrovni, ale přesto.
    Mně osobně chybí to, že ikdyž žijeme v moderním IT světě, mé pokusy o společné magické rituály, přes internet se zatím až na výjmky nesetkaly s výraznější odezvou.
    MINET
    MINET --- ---
    REVAN: Tak to jsme na tom dost podobně! Jinak ženy: troufnu si říct,že jsou takové oběcně známé čarodějky už dlouhá léta :-)

    ARAGONIT: Film tajemství jsem neviděla. Určitě se mrknu až budu mít čas. Myslim,že magie užitečná je. Záleží jak a v čem jí použiješ. Já se třeba černý magie bojim jako čert kříže a nepoužila bych jí za žádnou cenu,ale mam okolo sebe lidi,co černou magii dělají uplně běžně,nemají z ní strach a eště z toho mají srandu.
    Určitě magie užitečná je,ale musíš vědět jak jí spávně použít. Nemůžeš si z toho dělat holubník,protože se ti to může dvojnásobně vrátit.
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    hmmm...je ještě magie na něco užitečná,když obyčejnému člověku vlastně stačí pricipy, které byli už popsnány v mnoha knihách o pozitivním myšlení včetně třena filmu:tajemství?
    REVAN
    REVAN --- ---
    Ale ano, pár lidí jsem určitě očaroval a pár lidí očarovalo mne :), zvláště ženy ;-))
    MINET
    MINET --- ---
    REVAN: To ani tolik ne,ale líbí se mi.
    A co ty? Umíš někoho "začarovat?" :-)
    REVAN
    REVAN --- ---
    MINET: Pořád ještě bílá magie?
    MINET
    MINET --- ---
    Bohové musí být šílení :D
    MINET
    MINET --- ---
    Bílá magie-Zaklínadla - Neviditelné síly
    http://invisibleforce.mypage.cz/menu/bila-magie-zaklinadla
    MINET
    MINET --- ---
    MINET
    MINET --- ---
    Zatim toho tu moc neni,protože nemám čas se tomu tady dostatečně věnovat. Píšu svojí bibli bílé magie vlastní rukou,kterou budu vydávat,tak doufam,že se mi povede :-)

    Jinak jsem jako malá holka zkoušela Magii lásky-spojení partnerů a můžu vám s klidem říct,že mi to vyšlo,ale musíte tomu věřit a perfektně se soustředit!

    Vaše zkušenosti uvítam,tak směle do toho. Doufám,že na nyxu najdu někoho kdo si na bílé magii ulítává stejně jako já :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam