• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERADětské strachy a noční můry
    Měli jste jako děti noční můry? Ovlivnily vás v dospělosti? Máte dítě, které se bojí? Sem se zkušenostma.
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mám psychostavy a noční můry, z toho, jak mi někdo šlapal na hlavu a nutil k vděčnosti. Co s tím?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    AJKA0075: nebo nemá rád červené světlo a projektuje do něj svý strachy...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Ahoj, kamarádka píše zajímavou diplomku zabývající se nočními můrami. Pokud chcete sdílet svůj příběh nebo to máte kam dál postnout, potěší. :) Třeba to i ve výsledku může pomoct někomu, kdo má podobné trápení..


    HLEDÁM ÚČASTNÍKY DO VÝZKUMU, kterým je víc než 18 let a mají NOČNÍ MŮRY (tedy nepříjemné sny se silně negativním emočním doprovodem) SE JIM ZDAJÍ ALESPOŇ JEDNOU ZA TÝDEN NEBO JEDNOU ZA DVA TÝDNY. K mé velké radosti (a předpokládám, že i k radosti budoucích účastníků výzkumu) se nejedná o diplomku, která skončí na dně šuplíku, ale získaná data přispějí ke vzniku nového tematického bloku o nočních můrách na stránkách Hovory o zdraví (https://hovoryozdravi.cz/nocni-mury/). Hovory o zdraví je neotřelý projekt, který nabízí „spolehlivé informace o zdraví pro pacienty od pacientů“ (https://hovoryozdravi.cz/). Do výzkumu se můžete přihlásit tak, že vyplníte online vstupní formulář:

    Vstupní formulář: Výzkum nočních můr*
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUtEHO5RsOCMorbQtpzZH5g3PvZT3fPjBnlo5EoonMLEyAjQ/viewform
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    AJKA0075: proč by to nemohla být pravda....já až teď zpětně vím, že jsem si některé věci nevymýšlela, ale že ty energie/bytosti existují. Dítěti to nevymlouvejte, spíš mu poraďte nějakou říkanku na ochranu, pomáhá k ta k andělu strážnému :-)
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    AJKA0075: Ja jako dite videla plno veci a bala se, dodneska jsem citlivejsi a vidim nejaky "energie" a kdyz je nekde nejaka bytost, negativni.. tak to jde samozrejme hned za mnou. Mozna taky vidi neco vic, i kdyz ony deti jak jsou jeste nezkazene a nejsou tolik svazane tim, co udajne existuje a co existovat nemuze tak k tomu maji lepsi pristup.
    AJKA0075
    AJKA0075 --- ---
    Muj synek Honzik, tc asi ve 4 letech nesnasel pohled na cerveny svetylka, treba u topeni, nebo z nejekeho prostroje, teprve pred nedavnem mi sdelil, ze ho v noci strasil duch s cervenyma ocima. Ja vam nevim, proc by to nemohla byt pravda? Jsem rada, ze uz ho to preslo.
    CHALINKA
    CHALINKA --- ---
    EEG Biofeedback - účinná metoda při léčbě poruch spánku a jiných obtíží nyní nabízí prázdninovou akci slev, více na www.eegbiofeedback.cz
    XXANTENAXX
    XXANTENAXX --- ---
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    GATTA_NERA: hele když mi bylo asi 5 let, jednou vypli elektřinu a já šla čůrat a když jsem se natahla pro toaletní papír, něco mě chytilo za ruku. vylítla jsem tam odtud s punčocháčema u kolen.
    MEFISTOFELES
    MEFISTOFELES --- ---
    GATTA_NERA: Ne, vůbec...to jsme se zatím učili jenom algebru...je to pro mě záhada
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MEFISTOFELES: štval tě učitel geometrie? :D
    MEFISTOFELES
    MEFISTOFELES --- ---
    Měl někdo noční můru, že se mu v noci zdálo o dvou kolech ? resp. kružnicích.jedna velká a jedna malá.ocitl jsem se jakoby v jiném časoprostoru, tělo jsem cítíl nějak jinak a do toho ještě ty kružnice...pořád se zmenšovali a ta větší utlačovala tu menší.Žádná metafora na osoby, nebo podobně, prostě dvě kružnice a přímka.Hrůza...ještě teď se mi o tom zdá před spaním.Vůbec nevím co to je zač...nevíte ? Jsem blázen ? :D
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    [SERVER ERROR]
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SLUNKO: ten strach, že ze záchoda někdo sáhne, nějaká příšera jsem měla taky, a to mě ani nikdo nestrašil. Prý je to u dětí časté, vysvětluje to i Freud, poruchou anální fáze vývoje :))))
    SLUNKO
    SLUNKO --- ---
    Když sem byl malej tak mě děda strašil krvavým hovnem s ohnivým mečem.Já si z toho moc nedělal ale záchod byl moje můra měl sem strach že z mísy na mě někdo sáhne.A v noci sem musel svítít fšude.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    no, my měli zase na chalupě takové malované talíře na stěně, a růžičky z nich na mne vždycky tak divně koukaly. Navíc jsem měla pocit, že když se na ně upřeně zahledím, naši někam večer odejdou. Doma si na nás zase rodiče vymysleli strašidlo Barnabáše, které bydlelo v bedně u jejich postele, a to byly teprve psycha, když jsme byli sami s bráchou v bytě. Mj. doteď nesnu z nějakého iracionálního důvodu, když mám otevřenou skříň-zřejmě, že vyleze kostlivec.:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ROBIN_SNNS: Nekonečný příběh mi zadělal na jinou noční můru. Bála jsem se večer projít kolem vypínače se světýlkem (bohužel patřil ke dveřím od záchoda), aby z nich nevyšlehnul blesk, jako z těch sfing, když otevřely oči.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Já se zase jako malá bála jedné krajinomalby, kde se stáčela polní cesta kolem jehličnatého lesa. Byl namálovaný tak divně že mi připadalo jako by z toho obrazu vystupoval vlk.Naši ho měli v ložnici, takže když jsem tam sem tam usínala, strašně jsem toho obrazu bála. Možná to má i spojitost s Nekonečným příběhem protože tam jsem se strášně bála nicoty - měla podobu velkého vlka, který v jednom momentu vystoupil přímo z fresky...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TORWEN: hej, teď jsi mi něco připomněl! vždycky jsem se hrozně bála, že by mohl být někdo schovanej pod mou postelí a chytit mě za nohu, uff :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    nasi cele me detstvi znali cislo do pekla! zacinalo to hvezdickou..tvrdili, ze kdyz budu hodne zlobit, tak si me cert odnese okamzite a ani nemuzime cekat na mikulase...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam