• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRESENnepohodlní spolubydlící
    MASOO
    MASOO --- ---
    OKENA: zaklad fengsuj je nehromadit zbytecne veci:)))
    VAMPYR
    VAMPYR --- ---
    OKENA: Jestli chceš můžet to přijet uklidit, já z tý představy moc nadšenej nejsem, jen čekám kdy se dozvím, že se konečně odstěhoval, pak někde seženu pořádný rukavice a hodně velkej pytel..
    OKENA
    OKENA --- ---
    TRESEN: úhledně srovnanejch v plechovce:) já bych řekla, že v tom má dotyčnej systém, možná něco jako feng šuej
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    OKENA: samá petka a už skoro 350g vajglů :D
    OKENA
    OKENA --- ---
    Vždyť je to jenom samá petka, to neni žádnej bordel
    DARYL2708
    DARYL2708 --- ---
    VAMPYR: a ja som si myslel, že som bordelár...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    VAMPYR: to je sila..
    VAMPYR
    VAMPYR --- ---
    Tak tady jsou slíbený fotky.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOUPLE: z pohledu energetika se jedno velké topné těleso vyrovná dvěma jeho polovinám z jiných pokojů, takže sečíst tělesa a ty pak rozpočítat.. event. upravit
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AKITA: punkeri na tohle nereaguji - reakci je ucebnicova pasivni agrese, vsechno odsouhlasi odkyvou a odignoruji, nezmeni se vubec nic

MDFK: neda, zvykne si na to - max jeden najem
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MR_DAN: ad) topeni - jeden pokoj jedno topeni, je jedno ze tam zije vic lidi .. spolecny prostory pak deleno lidma, jasne
    jinak to co pises mi prijde jako ucebnicovej priklad priciny pulky konfliktu spolubydleni - v jednom byte povahy "koupil sem zarovku, dej mi pulku" a "neres, pohoda vole" :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LOPIK: njn, pozde si bycha honiti...

hlavne co jsem tak pochopil, tak italove berou jako samozrejmost, ze svoji pritelkyni/manzelku komplet vyzivuji (nebo aspon tak mi to bylo podavano), tzn plati za oba vsechno spojene s bydlenim, vybaveni, asi i jidlo nebo nevim...
    no a pak se divi, ze to nebude diskuse jen "mezi chlapama", ale pekne mezi vsema na rovinu
    TESSS
    TESSS --- ---
    ad spolecny prostory - prave proto, jsem to resila na osobu...tohle obcas byva tezky s rozpocitavanim, obcas nekdo zacal vytahovat takovy veci, jak casto se kdo sprchuje a uz se to zacinalo zvrhavat ve vycitani kazdodennich drobnosti
    obcas je diskuze spis na skodu
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DOUPLE: hlavne to zabijeni se bylo iniciovany spis z jejich strany ... ja jsem klidas, "reknete mi, jak to vidite", "to ne, s tim nesouhlasim", "nadavas mi? koncim diskusi" :-))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Měli jste si to buď teda celý rozpočíst na metry, společný + soukromý nebo si to dělit fifty fifty podle osob.. jakýkoliv jiný řešení jen smrdí uražeností ať jedný nebo druhý strany
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DOUPLE: jo tak ty free cool veci jasny, ale ja si pak svoje odvezl, to mi nikdo nevzal... spis tech par tisicovek pak boli, kdyz jses zrovna v nouzi .. a jak rikam, ja nemel problem jim to zaplatit, jen jsem nechtel nespravedlnost a nemohl jsem jim to dat hned na ruku, ale az cca za tyden (co uz jsem byl odstehovanej)...

btw topeni podle pokoju - a jak se pak pocitaji spolecny prostory? pac tech jsme meli taky dost vydatne
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TESSS: no tam bylo nejvic (ale ne vsechno) to topeni a ta elektrika .. to je proste vec velkyho bytu
    oni argumenovali tim, ze pro ne to topeni vytapi jednu mistnost na dve osoby a pro me jednu mistnost na jednoho - z toho to pul na pul
    proste banda vypocitavejch hajzlu... chudak ta bejvala spolubydlici (jestli to cte, tak zdravim ;-), ta si toho asi s nima (nama) taky dost vytrpela..

a to bylo my druhy spolubydleni s cizincema - tesne predtim jsem sehnal pokoj s ceskou, belorusem a frantikem, kde to bylo nejdokonalejsi - nikdo neresil myti nadobi, uklid, nakupovani veci jako jar, nebo toaletak - proste kdyz nekdo videl nedostatek, sam ho opravil a fungovalo to PERFEKTNE, bez nespravedlnosti, bez reci, proste idylka spolubydleni...
    rana po hlave bylo hned to dalsi - ten par byla ceska/madarka se svym italsko/portugalsko/mosambickym pritelem, jednoznacne nejhorsi zkusenost co mam a dokonce se jim podarilo mi uplne znechutit vsechny cizince (hlavne cernochy), ke kterejm jsem vzdycky hrozne inklinoval a mel jsem je rad jen proto, ze jsou odjinud..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOUPLE: tak tak, není vždycky snadný říct lidem do očí, že se to musí pečlivě rozpočítat, ale je to nejférovější.. pul na pul na první pohled ne.. topení na pokoje, vodu, elektriku mezi všechny vč. bývalých nájemníků etc.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MR_DAN: no imho - topeni rozpocitavat na pokoje, byv. spolubydlici dokopat k doplatku toho co po ni zustalo, teplou vodu, kompy a vareni (od voka) rozpocitat na osoby. Tech 6:4, podle toho jak to popisujes, mi neprijde asi ani moc nespravedlivy pro nikoho .. pul na pul fer ale neni.
    plus teda, bez urazky, na jedny strane velkoryse delat takovy dobrovolny, free a cool veci a na druhy se pak pozabijet kvuli "par tisicovkam" ..
    TESSS
    TESSS --- ---
    MR_DAN: tohle jsem vzdy resila podle poctu osob
    btw....vareni je na spotrebu to nejmensi
    se ti vubec nedivim, ze ses rozcilil, me to stacilo jen cist
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam