• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PADSpolecenska media, web X.0, socialni site, jejich analyza, komunity na webu
    • Jak vyuzivat data ze spolecenskych medii? Jake jsou nove metody data miningu, analyzy a vizualizace techto dat? Jak je vyuzit? Na co se ptat?
    • Co Vam na soucasnych nastrojich k tomu urcenych, jako napr. Nyx, Twitter, nebo Facebook, vadi, chybi, nebo se naopak libi?
    • Jake jsou nove trendy v teto oblasti? Jak je vyuzit? Jak je zachytit?
    • Jak tyto nove formy komunikace ovlivni spolecnost? Blizime se k ere globalniho mozku? Anebo uz v ni jsme? Bude jednou Internet mysli? Nebo uz ji je? A jsme vubec schopni to z pozice pouheho elementu tohoto systemu vubec zachytit?
    Tahle diskuze by tedy mela byt jak technickeho razeni, tzn. algoritmy dolovani a vizualizace, tak i filozofickeho charakteru, tj. co vsecko to vlastne znamena a kam to smeruje. Snad se tu najde dost lidi s podobnymi zajmy:]
    rozbalit záhlaví
    PAD
    PAD --- ---
    TRAVIX: v Rku je na to balicek RFacebook nebo tak nejak. pak uz to muzes vylejt do jakyhokoliv formatu
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Sociální kredity – epizoda Black Mirror, nebo skutečnost? - Videacesky.cz
    https://videacesky.cz/video/socialni-kredity-epizoda-black-mirror-nebo-skutecnost
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Zdravím, prosím o radu: Jakým nástrojem mohu nejlépe vyexportovat síťový graf svých přítel na FB? Používal jsem Lost Circles rozšíření do Chromu, ale to bylo nedávno zpoplatněno.
    Jde mi primárně o možnost exportu do takového formátu, abych to mohl načíst v Gephi. Díky.
    F_VINOGRADOV
    F_VINOGRADOV --- ---
    SUCHOSCH: aha, toho jsem si nějak zatím nevšim. já měl nicméně placenou verzi jen chvíli a zas taková nadhodnota to pro mě nebyla - spravuju jen osobní účty. na druhou stranu, když jsem se na začátku ukliknul a předplatil si to na rok místo na měsíc, tak mi to bez problémů vyreklamovali, takže z hlediska customer support to můžu hodnotit jenom pozitivně.

    btw. kdybyste měli někdo na doporučení nějakou další free nebo skoro-free službu, jsem zvědavej na tipy.
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    F_VINOGRADOV: HORST_FUCHS: free verzi začali aktuálně trochu omezovat a placená je o něco levnější, když se koupí před 22. březnem
    F_VINOGRADOV
    F_VINOGRADOV --- ---
    HORST_FUCHS: Já používám Buffer, není to ideální, ale free verze je docela funkční, funguje na desktop i mobil, takže často používám i ve stylu "nahraju foto z mobilu a napíšu text z desktopu". S menším příplatkem (tuším dvě kila měsíčně), tam jde narvat i několik fb stránek. Pro plánování, základní analýzu (např. prokliky na FB) a správu více sítí najednou je to celkem fér.
    XSI
    XSI --- ---
    Pokud chceš jenom fajn řešení a nechceš do něj ládovat peníze, tak já používám TalkWalker alerts. Zdarma. Ke vší spokojenosti. Taky to má svoje mouchy ale ne mezery jako Google Alerts, kterej mi chodí třeba jednou za měsíc na nějakou kravinu (pro stejný keyword jako talkwalker, u kterého mám denně v reportu tak deset záznamů). http://www.talkwalker.com/en/alerts/
    JAKUBMACH
    JAKUBMACH --- ---
    Kvalitní webový monitoring = dokonalé pokrytí médií, tzn. včetně blogů, fór i menších ale významných online zdrojů. Pozor na to, že mnohé nástroje jsou pouze RSS čtečkou. Je třeba vzít nástroj, který umí pracovat s kompletním zněním článků i s komentáři pod články = ZoomSphere
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    no v cesku dle meho nazoru urcite stoji za vyzkouseni socialinsider od ataxa/socialbakers a nebo zoomsphere. Je to samozrejme i neco navic, ale monitoring online medii to zvlada s prehledem. Nevim kolik do toho chces investovat. potom jsem jeste chvili pouzival mention, ale to je dost naprd.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Neděláte někdo náhodou monitoring online médií (bez sociálních sítí)? Jde mi hlavně o to, jestli neexistuje nějaký fajn řešení, co by mi tahalo zprávy podle klíčových slov krom Google Alert, kterej mi přijde občas hrozně opožděnej...docela se mi líbí tohle, nemáte s tím někdo zkušenost? http://www.mediatoolkit.com/
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Facebook Opens User Data to Marketers to Serve Ads on Sites Across Web - NBC News
    http://www.nbcnews.com/...edia/facebook-opens-user-data-marketers-serve-ads-sites-across-web-n214026
    CCOFFEE_DRINKER
    CCOFFEE_DRINKER --- ---
    Shanim nekoho,kdo by mi prakticky vsvetlil principy analyzy socialnich medii a pomohl s jednym konkretnim vyzkumnym projektem.Nejsem programator, potrebuju se naucit pokud mozno jednochy postup, ktery bych pak sama mohla aplikovat.Na financni odmene bychom se domluvili.
    BARD
    BARD --- ---
    KORINKOWICZ: neexistuje, relativne snadna cesta je pres NodeXL
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Existuje teď vůbec nějakej jednoduchej nástroj na tahání dat z Twitter API? Od tý doby co je verze 1.1 už to není tak easy jako dřív, tak si teď na to bastlim PHP skript, ale napadlo mě, jestli to třeba nedělám zbytečně :)
    TODESKING
    TODESKING --- ---
    EWISEG: Co tady spamuješ ty ludro
    LEIOUT
    LEIOUT --- ---
    Co si myslite o rozsireni placene rekamy na fb do prosoru newsfeedu, sponzorovanych postech? Registrujete to, vadi vam, reagujete na ne nejak?
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    LEIOUT: ne, už se to neděje. Nějaká haluz.
    LEIOUT
    LEIOUT --- ---
    VESNACH: jeste se ti to tak radi, mas kdyztak nakej priklad? mne to vsude jede normalka chronologicky
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    nějaké názory nebo postřehy k této záležitosti? http://www.myheritage.cz/
    Filtru to nic neříká. Díky.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Za úspěch Schwarzenberga mohou sociální sítě. Karla je plný Facebook - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/internet-volby-prezidenta-d03-/sw_internet.aspx?c=A130112_184201_sw_internet_pka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam