• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PADSpolecenska media, web X.0, socialni site, jejich analyza, komunity na webu
    • Jak vyuzivat data ze spolecenskych medii? Jake jsou nove metody data miningu, analyzy a vizualizace techto dat? Jak je vyuzit? Na co se ptat?
    • Co Vam na soucasnych nastrojich k tomu urcenych, jako napr. Nyx, Twitter, nebo Facebook, vadi, chybi, nebo se naopak libi?
    • Jake jsou nove trendy v teto oblasti? Jak je vyuzit? Jak je zachytit?
    • Jak tyto nove formy komunikace ovlivni spolecnost? Blizime se k ere globalniho mozku? Anebo uz v ni jsme? Bude jednou Internet mysli? Nebo uz ji je? A jsme vubec schopni to z pozice pouheho elementu tohoto systemu vubec zachytit?
    Tahle diskuze by tedy mela byt jak technickeho razeni, tzn. algoritmy dolovani a vizualizace, tak i filozofickeho charakteru, tj. co vsecko to vlastne znamena a kam to smeruje. Snad se tu najde dost lidi s podobnymi zajmy:]
    rozbalit záhlaví
    PAD
    PAD --- ---
    SATAI: dik za random.org ;)

co delala ta regresni fce? to zni zajimave;)

SATAI
    SATAI --- ---
    PAD: S temi ceskymi filmy je to dobry napad, zkusim se nad tim zamyslet.

Pocital jsem to tak, ze jsem udelal nahodny vyber z filmu, co jsou hodnocena tam i tam (viva random.org), overil normalitu hodnoceni na imdb i csfd, jako nulovou hypotezu dal "jde o zavisle veliciny" a tu otestoval dvouvyberovym t-testem(a hlavy ted detaily nevytahnu, mam dojem, ze jsem pouzival 95% hladinu). Cvicne jsem zkousel spocit funkci pro linearni regresi, ale nijak jsem ji neproveroval.

PIZI: Diky, to zni zajimave.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Těším se na diskuzi! Taky "+" :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Co se tyce hodnoceni, zajimavejsi nez agregace jednoho cisla pro vsechny, je criticker.com ktery pocita skore primo pro tebe.
    PAD
    PAD --- ---
    SATAI: zajimave. jak jsi to pocital? jako nejakou (asi spearmanovu?) korelaci? zajimave by bylo treba i zjistit, ze treba ceske fillmy jsou hodnoceny jinak na csfd a jinak na imdb:]
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ciste pro zajimavost: asi pred mesicem jsem pocital, zda souvisi hodnoceni na CSFD a IMDB. Prekvapive ano ;)
    HASH
    HASH --- ---
    "+" za diskuzi
    PAD
    PAD --- ---
    Dynamicka vizualizace sentimentu vydolovaneho z tweetu od US uzivatelu. Zda se, ze kde je slunce a more, jsou lidi stastnejsi:] Zajimavy by bylo prozkoumat, zda to nekoreluje i s politickou mapou ...

http://www.ccs.neu.edu/home/amislove/twittermood/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam