• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PADSpolecenska media, web X.0, socialni site, jejich analyza, komunity na webu
    BARD
    BARD --- ---
    Mate nekdo nejake zkusenosti s nejakou GraphDB? Jde mi o to, ze seznam ceskych a slovneskych Twitter uctu mi prijde jako prima zacatek pro datamining Google Social Graph API a s tim nastupem otazek typu okolni kamaradi, vazby mezi blogy a podobne.
    BARD
    BARD --- ---
    Nastesti mam virtualni masinu s Linuxem, ale ten cas nemam:-(
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BARD: mně to při prvních pokusech z osx házelo seg.fault.. což není dobrá zpráva.
    BARD
    BARD --- ---
    pocitam, ze s k tomu dostanu pred Berlinem
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BARD: to vypadá luxusně!
    BARD
    BARD --- ---
    PAD: vypada to tak, krom toho by si to prej melo poradit i s velkejma sitema
    PAD
    PAD --- ---
    BARD: nebylo a uz jsem na to narazil, ale nejak sem na prvni pohled (letmy, pravda) nepochopil, v cem spocivaji vyhody ... ale musim se na to mrknout poradne. ten tym se zda hodne silny ve vizualizaci komplexnich systemu ...
    BARD
    BARD --- ---
    PAD: tak celej ceskej a slovenskej twitter neco zaber:-) Btw: tohle tu bylo? http://mkweb.bcgsc.ca/linnet/img/network-communities.png Vubec ty stranky vypadaj dobre: http://mkweb.bcgsc.ca/linnet/
    PAD
    PAD --- ---
    BARD: to je pekne husta sit! nedavno jsem vyzkousel gephi na macu a site, ktere mi pod linuxem trvalo vyrenderovat vecnost byly hotove za par sekund (okol 3k uzlu, asi 100k hran). tak treba by to slo i s vetsimi sitemi. pokud ne, tak pak uz asi jedine neco napsat - pokud nechces vyslovene neco hackovat v cecku nebo jave, tak doporucuje se podivat na R a balik igraph. pripadne exituje i pro python, ale v R jsem behem asi 30 minut byl schopny sit natahnout do pameti a vyrenderovat - zkratka je to spis prostredi urcene pro statistiky prip. spolecenske vedce, nez pro vyvoj aplikaci.
    BARD
    BARD --- ---
    TLAMPAC: ano, bohuzel ano
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    BARD: musí to být freeware?
    BARD
    BARD --- ---
    Nejaky tip v cem vizualizovat site o 25.000 node s cca megem hran? (CS Twitter)
    SATAI
    SATAI --- ---
    PAD: Maji tam ted neco jako zony, kde muzes vybrat oblasti, ktere te zajimaji. Ale mam dojem, ze to jeste nemaji dotazene.
    PAD
    PAD --- ---
    SATAI: zajimave. zajimalo by me, jak hodlaji resit to presmerovavani memu - aby mi nechodili napr. napady na prodej kabelek, v cemz se vubec nevyznam ... jinak zajimavy vzhled a vubec originalni!;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Co rikate na MemeReactor? Napad na asocialni sit se mi dost libi, ale porad nevim, zda to bude zajimave i v praxi. Prozatim davam body za originalitu.
    memeReactor - asocial network
    http://www.memereactor.com/what-is-meme-reactor.jsp
    NEOPHONIC
    NEOPHONIC --- ---
    Ahoj, je to poněkud paradox, ale toto je můj první příspěvěk do nyxu.
    Rád bych, v případě že tu jsou lidé z neziskových organizací, nabídl zdarma k užití a dalšímu společnému rozvoji, komunikační platformu na bázi sociální sítě.
    Z právního hlediska jsme sice akciová společnost, nicméně já sám jsem původem z neziskového sektoru a chtěl bych vyjádřit podporu občanským iniciativám v ČR a na Slovensku.

Pokud jsou tu nadšenci, kteří by se rádi zapojili do tvorby koncepce dalšího rozvoje původně Slovensko-České komunikační platformy, prosím následujte internetový odkaz
    inQool – komunikační platforma pro neziskovky « Lidé a kultura
    http://blogy.konekuto.eu/lide-a-kultura/2011/01/17/inqool-komunikacni-platforma-pro-neziskovky/

Jménem občanského sdružení KONEKUTO a inQool.cz se budu těšit na vaše odpovědi. Na tomto poli je spousta výzev, hledáme spojence.

Díky!

BTW, k předchozí diskusi: Znáte někdo Skyrails? Zajímavej počin. Dá se to vyhledat na ytube. Pokud už to v diskusi bylo, omlouvám se:)

KACIR
    KACIR --- ---
    JUVIA: Možná blbost, ale přidat potřebný počet nul před čísla?
    PAD
    PAD --- ---
    JUVIA: nevkladat to primo v gephi, ale seradit si to pred tim nekde jinde?:) jinak nevim ...
    JUVIA
    JUVIA --- ---
    PAD: hm, no ja data vkladam primo v gephi..
    s cimz souvisi muj dalsi problem, potrebuju nodes seradit podle id, ale po par dnech prace zjistuju, ze gephi zacli radit zpusobem
    1, 101, 102, 103, ... 2, 200, 201 a konci to 99 :)) nevite, co s tim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam