FRANZIMOORE: Ja sleduju leta swissrumble, deloitte money league a oficialni financni reporty...
Napriklad Exor, kterej vlastni mj. Juve a Agnelliove v nem maj lehce majoritni podil ma cistej zisk cca 400 millionu rocne takze kdyz vezme v uvahu celou jejich strukturu tak 150 milionu za stadion rozhodne neni plivnuti do more, ale pres 35% rocniho zisku... A on Exor je firma, ktera ma mozna nekolik set tisic zamestnancu, tisice akcionaru a stovky subjektu v kterejch maj zainvestovano... takze rict...ja si tu beru tretinu zisku na novej stadak, ok? opravdu neni tak simple jak tu nahac proklamuje... ale nekoho tyhle implikace zajimaj a nekdo se spokoji s vykrikama... Jak si majitel klubu muze dovolit to a tohle... Bez Agnelliu by Juve nemelo ani ty svy scudetta a nemuzou cekat, ze nekdo bude porad neco lepit... Hodne klubu v Nemecku a UK se transformujou, aby zacli bejt jakozto firma sobestacny... resp hodne jich to udelalo uz pred lety... a tak proto ted dominujou, protoze italsky tymy nejsou tuhle revenue schopny generovat a jejich prachaty vlastnici uz nemaj na to lejt tam penize z venku...