• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANGEEWINE4YOU - vína s příběhem
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Vín se to týká pouze okrajově, jelikož se jedná o neméněslavnou dceru slavného F. F. Coppoly :D.
    http://magazin.realfilm.cz/2010/08/kralovna-nezavislych-sofia-coppola/

Já osobně se na Somewhere těšim, protože Lost in translation se mi moc líbil.
    http://www.csfd.cz/film/259264-somewhere/videa/

a samožejmě si k filmu otevřu Sofii rosé z Coppola winery - řada vín věnovaná právě Sofii Coppolové :D
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Konečně vědci přišli na něco rozumného :D
    Pijáci žijí déle. Abstinence je nezdravá, zjistili vědci
    http://ona.idnes.cz/pijaci-ziji-dele-abstinence-je-nezdrava-zjistili-vedci-pp7-/zdravi.asp?c=A100902_171953_zdravi_lf
    ALF
    ALF --- ---
    ANGEE:JJ,vyroba se zasekla u mostovani,proste neni co mostovat.
    Ale uz mam neco rozjednaneho.
    Tak snad se zadari,mam na to jenom jeden pokus :))
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    ALF: Chápu, vstupené mě taky překvapilo. Co jsem navštívila degustace na Pražském hradě, tak v ceně většinou bylo zahrnuto i několik degustačních tolarů a nejsem si jistá, jak to bude tady. Rozhodně tohle není letos poslední akce, takže snad se uvidíme na nějaké příští :D. A jak pokračuje výroba domácího vína?
    ALF
    ALF --- ---
    Tak jsem koukal na cenu vstupneho na Wine Festival a je to dost drahe.Puvodne jsem sice myslel,ze pujdu stopro ale ted vaham.
    Kdyz je navic 18.9. Babileto v Bohnicich.
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    Oscara za celoživotní přínos dostane letos režisér Kmotra  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/209770-oscara-za-celozivotni-prinos-dostane-letos-reziser-kmotra.html
    ANGEE
    ANGEE --- ---

Jaká je vaše průměrná týdenní spotřeba vína

25 hlasy od 25 respondentů

ANGEE
      ANGEE --- ---
      Ve víně přechází kus duše země, z níž pochází, na toho, kdo ho pije.

Souhlasíte? Dle ankety jednoznačně v oblíbenosti vedou "naše" vína, což mě těší, protože také patřím k patriotům.

A tak se ptám, která jsou ta vaše nejoblíbenější moravská (česká) vinařství a případně čím vás oslovila nejvíce?

Já dávám přednost menším rodinným vinařstvím, ale musím se přiznat, že občas sáhnu i po nějakém tom "marketovém" víně.
      DALLILA
      DALLILA --- ---
      "Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít."

"Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      Zítra končí anketa, ale je vidět, že moravská a česká vína jednoznačně vedou, takže připravým příběh o nich :D
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      ALF: Průběžně informuj, zní to zajímavě :)

Já bych si ráda časem vypěstovala vlastní bonsajku z vinné révy, když už nemůžu mít vlastní vinohrad :D. Jestli s tím máte někdo zkušnost, budu ráda za rady a informace.
      ALF
      ALF --- ---
      Kdyz tady jde o vina taky se pripojim.
      Sehlnal jsem demizon,vymyslel jak udelat kvasnou zatku a az budu mit dost ovoce,zkusim udelat domaci vino.Pry by to nemelo byt moc tezke.
      Pozdeji napisu jak to dopadlo ;))
      Na feslival se tesim.
      DALLILA
      DALLILA --- ---
      ANGEE: Tož půjdem ochutnat..
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      Milovníkům vína a zvláště patriotům, kteří mají rádi ta "naše vína" připomínám Prague Wine Festival... a jestli vás to potěší, i když to tam není napsáno, tak tam budou k ochutnání i vína od Coppoly ;)
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      DAVE_PAGE: nj máš pravdu a zapoměla jsem i na slovenská. Moje první anketa, tak časem se zlepším :)
      DAVE_PAGE
      DAVE_PAGE --- ---
      ANGEE: Chybelo mi Nemecko, Rakousko.
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      Když vidím to počasí venku, tak to dnes vidim na povalování v posteli s dobrým filmem a sklenkou vína :D
      ANGEE
      ANGEE --- ---
      Organicky pěstované vinice Rubicon Estate

Rubicon Estate není v organickém zemědělství žádným začátečníkem. “Na jeho vinicích se produkují skvělá vína už více než sto let, od dob kdy se ještě žádné pesticidy nepoužívaly a prakticky všechno bylo organické. V roce 1991 jsme se rozhodli oficiálně požádat o organický certifikát,” vysvětluje vinař Scott McLeod - dvorní enolog Rubicon Estate a držitel cen Winemaker of the year 2009. “Když jsme si přečetli požadavky, s potěšením jsme zjistili, že Rubicon je vlastně už dávno přirozeně organickou vinicí.”

Všech 235 akrů vinic Rubicon Estate v Rutherfordu se nyní pyšní přívlastkem organické. “ Stálo nás hodně úsilí překonat představy o organickém zemědělství, jako o něčem co se hodí tak pro spolek bláznů a hippies,” říká Eleanor Coppolová. “I když to ještě není normou, každý obchod dnes prodává organické produkty. My jsme se zapojili brzy díky naší přítelkyni Alice Waters, která nás seznámila se základní filosofií: ‘pro zdravou společnost potřebujeme zdravé jídlo a pro zdravé jídlo potřebujeme zdravou planetu.’ Dávalo mi to naprostý smysl, a tak když jsme se stali majiteli této nádherné části země, rozhodli jsme se starat se o přírodu tak, že pěstujeme výhradně organickým způsobem. Celý pozemek se skládá z více jak 1600 akrů převážně lesů a luk neobhospodařovávaných pesticidy ani herbicidy. Není to jen náš domov, ale také domov obrovského množství hmyzu, ptáků a dalších divokých zvířat. Některým dokonce chutnají i naše hrozny."

“Už nějakou dobu je celé území certifikováno,” vysvětluje vinař Scott McLeod. “Všechna naše vína jsou vyráběna z organicky vypěstovaných hroznů. Poslední místo, které bylo certifikováno je vinice Mountain Vineyard, zakoupená v roce 1995 a certifikovaná roku 2002 - a také pozemky J.J.Cohna, které jsme koupili v roce 2002.”

“Organické pěstování hroznů z Vás dělá lepšího farmáře,” říká McLeod. “Neexistují žádné rychlé nápravy, musíte být neustále na vinici a hlídat správné podmínky. Když nějakou vinici přesazujeme, přizpůsobíme jí organickému pěstování. Plevel je odstraňován mechanicky namísto použití herbicidů. Na dobré organické vinici poznáte stopy lidské práce na první pohled.”

“Pod organickou certifikací můžeme používat mnoho organického hnojiva, kompostu, minerálů a síry. Síra se používá už od dob Římanů a organický způsob pěstování je přirozeným způsobem, prověřeným tisíci lety historie už od neolitu. Chemická hnojiva a pesticidy s herbicidy se začaly masivně používat až po druhé světové válce. Používání pesticidů je opravdu jen 50ti letou záležitostí. V současné době, kdy se biologické hospodaření čím dál více rozšiřuje, věnuje se zároveň i mnohem větší pozornost výzkumu a vývoji co nejefektivnějších organických hnojiv.”

“My jsme certifikováni už tak dlouho, že je pro nás organické pěstování naprosto přirozené. Po procházce po vinici už ani nepřemýšlím o okamžitém umytí rukou. Naši pracovníci se nemusejí obávat žádných pesticidů na rukou, když se jdou domů najíst nebo obejmout děti.”

“Naším cílem je vyrábět jedny z nejlepších vín na světě,” říká Francis Coppola, “a to začíná nejlepšími hrozny. Po většinu času se na naší půdě pěstovalo organicky a my se této tradice držíme.”

Coppolovi jsou zapřísáhlí organičtí farmáři. Vlastní také Blancaneaux Lodge, letovisko v západní Belize. Je to tří akrová organická zahrada, která zásobuje Turtle Inn veškerým ovocem a zeleninou.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam