• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    COCHRAN:
    a co kdyz privazu dve kocky zadama k sobe ?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ARCHIMEDES: aproximace v žádném případě, a to ani hrubá: zákon jasně mluví o máslu namazaném na chleba (nikoliv jen namazaném něčem, ale o máslu namazaném na chleba), tudíž chili vykydnuté na kočku nemá nejmenší spojitost
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ARCHIMEDES: jista paralela by se tam nasla.

    Kocka evidentne nevedela co s tim, jestli se ocistit (coz ji zpusobovalo evidentne horko na jazyku) nebo byt ulepena od chilli.

    Najdeme-li vhodnou reprezentaci, ve ktere padu chleba namazanou stranou dolu bude odpovidat kdyz se cistila, a padu na vsechny ctyri bude odpovidat, to kdyz se necistila a tudiz stala na vsech ctyrech, pak muzeme z techto vysledku neco odvozovat ve vztahu k puvodnimu problemu...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ULTRAMARINE: Hm, aspoň hrubá aproximace...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ARCHIMEDES: me se podarilo kocku pomazat chilli. Tedy mela pomazana zada, bez toho krajice
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    RAGUPKI: Na tom něco bude...byť to není důkaz, ví tu snad někdo o někom, komu by se povedlo kočce připevnit na záda namazaný krajíc?
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    KAERO: Tak já se přidám :-) Z uvedených pořekadel je evidentní, že takový případ nemůže vůbec nastat. A protože absence dopadu by odporovala zákonu již známému, tyto dva pořekadlové zákony mají jasné vyústění: kočce na záda namazaný krajíc připevnit nelze. Je otázka, zda toto nově objevené potenciálové pole lze vyjádřit již pomocí známých interakcí, a jaké má vlastnosti. Myslím, že jsme právě předpověděli existenci Murphonu.
    SHARECK
    SHARECK --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    KAERO: ja v tom nevidim rozpor pokud "dolu" (kam spadne chleba) neni totez, co "na nohy".
    vem si treba jizni pol, tak vsechno co mi tady zname, probiha opacne, tj. hlavou dolu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    LONESTAR: to neodpovida na problem proc by to melo zacit rotovat. leda ze by moment sily tvoreny chlebem byl mensi nez moment tvoreny kockou (nebo naopak), tj. byl pouzit prilis maly chleba pro danou velikost kocky. ale v tom pripade je zase jasne, ze SKCH spadne velmi rychle na zem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    s tim chlebem a kockou jste vsichni vedle. porekadla zni - "chleba dopadne vzdy namazanou stranou dolu", a "kocka vzdy dopadne na nohy", tedy vysledek rozboru porekadel je ze System kocka-chleba (SKCH) nemuze dopadnout. Ale nic nerika o tom ze se bude tocit. Takze SKCH bude levitovat, ale postupne brzdenim v atmosfere se casem prestane tocit. Z teorie porekadel ho nic nenuti se otacet, pouze levitovat. Tohoto jevu davno pouzivaji mimozemstane, neboli emzaci. Ten znamy zvuk, ktery vydava UFO proletavajici kolem kamery v kazdem sci-fi filmu (eeeeaaaauuuu....) je doopravdy zvuk tisice vresticich kocek. No a bonusova otazka - proc nekdy emzaci i pres vyspelou technologii havaruji? Nekdy se stane, ze se nektere kocce podari ukousnout kousek chleba, cimz se porusi rovnovaha a UFO pada k zemi.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    NIZBORSKY: Pokud vím tak minimálně po Evropě to tak chápáno je poměrně obecně, ale popravdě to mé google-fu teď nezvládá narychlo rozseknout a hledat se mi s tim pečlově se mi teď nechce.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    SIRIEN: Ten kosoctverec ale neni moc mezinarodni. Pokud vim, tak je takova nase lokalni zalezitost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARCHIMEDES: robot schopný manipulovat kočkou (třeba do ní dostat tabletu léku) bude obchodní sukces!
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ARCHIMEDES: Požádej EU o grant. Potom co byly ochotný financovat výzkum toho, jaký pokrm ze školní jídelny má největší ekologickou stopu, věřím, že budou ochotní financovat i tento výzkum alternativního energetického zdroje.

    AXTHEB: On ten tvar původně symbolizoval vagínu a používal se jako symbol pro bordely (antické řecko tesal se např. do chodníků jako "navigace"), přeneseně pak pro lásku. Pak když nám Evropa změkčila a asexualizovala tak zůstal ten význam lásky, ale přeneslo se to do platonična a spojilo se to se srdcem dle romantických představ o lásce a symbol pro vagínu nahradil kosočtverec, odvozený opět od hluboce předkloněné ženy. Čistě pro úplnost.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ZUZKAOU,ULTRAMARINE: Kruci, to znamená napřed vyvinout dálkový robomanipulátor na kočky, abych se nedostal moc blízko...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARCHIMEDES: no jenže s přítomností kočky se jaksi výrazně sníží tvá schopnost konat experimenty, protože
    ZUZKAOU:
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ZUZKAOU: kocoura doma mam, dokonce dve. A nejlepsim vyuzitim te druhe kocky je.. prudit tu prvni kocku :)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    To vypadá na zajímavý fyzikálně-inženýrský problém, chtělo by to důkladnou experimentální kampaň... Kdo mi půjčí kočku? Chleba s máslem a dostatečně vysokou budovu k dispozici mám :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam