• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    CHORSUKONG
    CHORSUKONG --- ---
    THOMASMORTA: budte radi ze tenkrat nebyl vsude solitaire...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Věnování v jakési učebnici matematiky.

    LYCO
    LYCO --- ---
    THOMASMORTA: Co jim zbývá, Einstein zakázal kostky.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    A mathematician, a physicist, an engineer went again to the races and laid their money down. Commiserating in the bar after the race, the engineer says, "I don't understand why I lost all my money. I measured all the horses and calculated their strength and mechanical advantage and figured out how fast they could run..."

    The physicist interrupted him: "...but you didn't take individual variations into account. I did a statistical analysis of their previous performances and bet on the horses with the highest probability of winning..."

    "...so if you're so hot why are you broke?" asked the engineer. But before the argument can grow, the mathematician takes out his pipe and they get a glimpse of his well-fattened wallet. Obviously here was a man who knows something about horses. They both demanded to know his secret.

    "Well," he says, "first I assumed all the horses were identical and spherical..."
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KENJIRO: Myslím, že jejich trestní rejstřík je čistý, protože přišli na to, jaká strategie u vězňova dilematu je nejefektivnější:-)
    Ostatně - to, že teď je oblíbená hra Ultimátum také něco napovídá:-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    THOMASMORTA: ono taky... když si uvědomím, kolik vědců řeší vězňovo dilema, rád bych někdy viděl jejich trestní rejstřík.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BALAENA: ne, protože se tomu říká vole padni:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    THOMASMORTA: no jo, ale už jsi zkoušel popsat nějaký jev pomocí vole lehni?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Co kočky, ale všimli jste si, kolik různých vědců hrálo šachy? Jako příklad k popsání nějakého jevu je použil de Saussure, Wittgenstein, Godel... a myslím, že už jsem narazil na další. Copak nikdo neumí hrát jinou hru než šachy?
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    TRAVIX: to máš jako s těma nehořlavejma příslovíma.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    TRAVIX: takze ty jses na psy...
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Už zase kočky? Copak nejsou vědecké vtipy, které by byly kočekprosté?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Samozrejme jste vsichni vedle. Technicke problemy pridelavani chleba na kocku jiz davno vyresili emzaci (neboli mimozemstane pro ty nepolibene ceskou muzou). Vysledkem jejich usili jsou UFO. Jak kazdy vi, proletavajici UFO dela zvuk podobny nasledujicimu citoslovci: "uuuuiiiiiiiiaaaaauuuu". Tento zvuk se mylne prisuzuje doplerove efektu a vysokym rychlostem. Doopravdy jde o rev nekolika tisicu kocek s namazanym chlebem na svem hrbete, dohromady tvoricim velmi vykonny antigravitacni motor. Bohuzel i v pokrocilych civilizacich se stavaji nehody technickeho razu. V takzvane oblasti 51 se nekolik obratnejsich kocek dostalo k chlebu na zadech, kousek ho sezralo a nasledujici disbalance zpusobila zriceni UFO. Z teto udalosti tezi vedci a pseudovedci jiz desitky let. Z cehoz se samozrejme emzaci poucili, a aplikovali takzvany DOKCH, neboli Dreveny Oddelovac Kocky a Chleba. Od te doby mira technicky havarii emzaku klesla prakticky k nule. Z cehoz je videt, ze Astar Seran zvitezi nad neprizni osudu, fyziky i nad jestirky.
    (citoval bych puvodni casopis, ale zvysena koncentrace jistych molekul v me krvi inhibovala moji jinak dozajista vynikajici pamet)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nemuzu uverit, ze by nemecky knihovnik mohl mit smysl pro humor, ale chtel jsem se vydat do knihovny a otevrel stranku "jak se k nam dostat":
    Fachbibliothek Mathematik der Universität Bonn
    http://bib.math.uni-bonn.de/pages/bibliothek_anfahrt.html
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: tak ony to dělaj kočky samy, byl o tom i jeden díl south parku...


    moar@ ggl
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BONEMINA: skvělé :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAR_TINA: Došlo na akademickou debatu o téhle teorii, chtěla jsem demonstrovat její neproveditelnost z důvodu nespolupráce kočky a kočka mě taky po zásluze potrestala. Dostala náležité odškodnění za utrpěnou psychickou újmu.
    NYX
    NYX --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAR_TINA: tak...to je celkem běžný, dát zvířeti na hlavu/hřbet něco vtipnýho a pak se smát že vypadá jako debil:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam