SIRLOON: Ve čtvrté... Ale ani tam se chemie neučí, ale existují i mimoškolní aktivity. On je v některých věcech holt trošku napřed před ostatními. Hltá informace jak houba z mnoha různých oborů. Poslední zhruba rok máme doma chemicko-kvantově-planetární období - tedy musím lovit z hlavy kdejaký vzoreček (díky, wikipedie), vědět, jak daleko jsou planety (a pochopitelně umět navigovat solární plachetnici aspoň k Marsu či Venuši), zvládat vysvětlit základy kvantovky (díky, pane Tompkinsi) a jaderné štěpení či fúze je už jen obyčejný vedlejšák. Prostě normální dítě, které se snaží přivést rodiče k šílenství a ještě to udělají dobrovolně a nadšeně.
Ten vzoreček má jednoduchou historii:
Zaujalo ho složení na nějakém obalu a jal se zjistit vzoreček jedné z ingrediencí. Načež na mne vytáhl tohle. Ten inertní plyn tam evidentně tak úplně nepatří a zbytek už byl snadný. Ano, má to být kyselina nevinná. Je to takový cimrmanovsky suchý humor, který mne ale v danou chvíli velmi pobavil. Tak jen zkouším, jestli to funguje i na jiný lidi, nebo jestli jsem úplně obyčejně rodičovsky zaujatý. (A tuším, že varianta B je správně.)