A jinak obecně k debatě o fabiích a hřištích - problém nejsou přirovnání a alternativní jednotky. Problém je, když se uvádí jen tyto jednotky a neuvedou se přesná čísla v jednotkách SI. Co by to novináři udělalo, kdyby napsal, že se oddělí "ledovec o rozloze 1700 km2, což je jako polovina Karlovarského kraje". Někteří to tak píší, ale bohužel spousta článků to tak nemá. Vzhledem k tomu, že spousta těch "měr" velké částí těch lidí představu nedá, tak je to kontraproduktivní. Karlovarský kraj, Vysočina či fotbalové hřiště třeba pro mne nejsou užitečné míry. Fabii dokážu vzít v úvahu jako délkovou či hmotnostní jednotku, ale už ne rychlostní či objemovou.
Jinak si sám taky převádím jednotky SI do něčeho, co si představit umím (kde to jde), ale nemůžu chtít po ostatních, aby si to představili po mém způsobu, když máme jiné zkušenosti. Takže třeba ten ledovec jsou pro mne více než tři Prahy (Prahu mám prochozenou a projetou, zejména pak ty okrajové části a vím, jak je všechno daleko), nebo to je pás dlouhý z Prahy do Pardubic a široký jak pěšky z domova do práce. Ale přeci to nebudu cpát ostatním jako jedinou míru, když si to nepředstaví ani většina lidí v okolí.