• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    VANEK
    VANEK --- ---
    GOR: A čo vy si predstavujetě pod takým slovom intenzita záření?
    GOR
    GOR --- ---
    CHOROBA: Jj, treba v zime, kdyz intenzita zareni nepreleze celej den 60W/m2, svetlo je celych uzasnych 8 - 10 hodin denne a v CR mas zrovna spotrebni spicku ve vysi treba 10 GW a jako na potvoru jsou vsechny vetrniky na hrebenech totalne obaleny namrazou a ani zrovna moc nefouka...


    KAERO:
    Solární elektrárny vyrábí i v noci. Aspoň podle účtů — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1153054-solarni-elektrarny-vyrabi-i-v-noci-aspon-podle-uctu
    Tak to tu bylo taky, ohanela se tim i Vitaskova a pak se ukazalo, ze to jsou vyrovnavky OTE, ktery se zapisujou posledni obchodni hodinu a rovnaj diagram na cely kWh :-D
    KAERO
    KAERO --- ---
    CHOROBA: samozrejme. a ve spanelsku meli dokonce aferu, ze ty panely nejen fungovaly, ale dokonce i generovaly elektrinu i v noci!
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: takze vymysl je, ze na orbite budou solary, vpodstate jako menice frekvence a poslou to radiovymi vlnami na Zem do jednoho koncentrovaneho bodu? :D A pritom by stacilo aby frekvenci vubec nemenili (cerveny posuv by ale byl zadouci) a jenom presmerovavaly paprsky tak, aby by bylo vsude na zemi vecne jaro :D
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak zas voni ty panely funkujou i kdyz je zatazino
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: podle Fishera je pravdepodobnost vyjiti Slunce neco limita pro n jdouci do nekonecna (n + 1) / (n + 2) .. takze teoreticky velmi spolehlive :D

    Ale je to jako jsem vcera videl fail jak svina, kdy grafik namaloval zakladnu na Mesici s "termonuklearnim reaktorem" rovnou pod nohami mesicnanu :D
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KAERO: Pole telegrafních sloupů? Já si pamatuju velkou talířovou anténu zasazenou do Sahary. Budu muset pohledat doma abíčka. Bylo někde mezi ročníky 38 - 42, myslím.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROBIN_SNNS: jo, to si pamatuju. bylo tam pole plne telegrafnich sloupu a dratu mezi nima, coz mela byt prijimaci antena. a mezi temi sloupy se pasly kravy. a ja vzdycky premyslel, ze by to melo ty kravy usmazit. pochopte, bylo mi cca 12 roku. dnes uz o tom nepremyslim a zabyvam se rozumnyma vecma. teda vlastne ne, dneska jsem snidani zabil ctenim vyplodu nerozumneho pana :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KAERO: Třeba plánuje využít solární panely ve vesmíru a mikrovlnný přenos na zem (kdysi populárně vědecký článek v ABC)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ctu rozhovor o energetice se Schneiderem, dojde se ke stabilite site, kdy novinar nacina tema ze obnovitelne zdroje maji problem se stabilitou a podotyka:
    "Nelze ale popřít, že slunce občas nesvítí a vítr nefouká."
    A Schneider odpovida:
    "Slunce velmi spolehlivě vychází každý den."

    Tak nejak jsem necekal, ze bude naprosto ignorovat mraky, ze jsem si smichy poprskal klavesnici. Cele viz:
    Autor zprávy o jádru Schneider: Vítr a slunce jsou levnější - Euro.cz
    https://www.euro.cz/...u-levnejsi-1468988#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    PISKVOR: To víš, vždyť je kořenem všeho zla u nás... :-) Konzervativní lidovecký pravičák hájící zájmy každého, který jej podmázne. ANO je proti ODS a lidovcům slabý odvar. Ne že by ostatní strany byly o moc lepší.
    Pryč s demokracií, pryč s byrokracií, nechť vládne... absolutismus. Ten aspoň fungoval.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Ovládají nás tajné služby, tajné spolky, Modří lidé, Ještírci, církve, sekty, média, umělé inteligence, korporace, zločinecké syndikáty, oligarchové. A co Ty?! Už máš také svůj ovladač?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROBIN_SNNS: Zajímavé, časová smyčka. Finance už X let (no, deset ne, ale skoro) vede ANO, ale pořád za ně může Kalúsek. Našel jsem Prchala?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ROBIN_SNNS: nesystematicky rozkradany, sotva se rozbihajici zdravotnicky system, ktery funguje stale jeste v prostorach vybudovanych na dluh socialisticke republiky se zmohl alespon natolik, ze na interni klinice ve Stresovicich (pavilon vybudovany na dluh za zaruky demokraticke republiky) se da tak akorat pouzit k rekondicnimu pobytu.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Víte kam dospěla lékařská věda za posledních 300 let? Dnes vám již nepustí žilou doktor, ale Kalousek... (případně doplňte vlastního neoblíbeného ministra financí).
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---

    HNILOB
    HNILOB --- ---
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Antivax lidi me dokazou poradne nasrat....

    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam