• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    GORYTHC:
    to je komplot letecky spolecnosti
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Někdy se jako důkaz kulatosti země udávají ceny letenek. Nikdo ai nebude podezřívat letecké společnosti, že záměrně prodělávají na letenkách. Takže když si porovnáte ceny standardních letenek do různých destinací, tak vám vyjde, že buď je země kulatá, nebo si letecké společnosti neumějí spočítat náklady na let.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Ale ono tvrdit, že voda je rovná(nebo kulatá), znamená dost si naběhnout. Prvně i ta hladina je docela křivá. A pak: "Protidůkaz experimentu s lodí."
    Stačí kápnout vodu na mastné sklo. Zjevně křivá voda na rovné ploše.
    Ostatně i staří rybáři a obchodníci věřili v placatost Země. A pevnina jim mizela pod obzor.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RAGUPKI: Podobný uděláš i na Mácháči s windserfingem. Vlastně neuděláš. Plochozemci spustili Babiše se Psem, aby podobné experimenty zarazili. :-)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    HOWKING: Nutno podotknout, že toto není tak docela důkaz kulatosti země - tohle by platilo i na ploché zemi, jejíž mapy by byly zkreslené stejným způsobem, jak to děláme s pláštěm země (prostě rozříznuté u "středu" (severní pól) a roztáhnuté).


    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: Ja se obavam, ze mnozstvi plochozemcu nijak nesouvisi s moznosti prokazat kulatost zeme, ale spis s celkovou "atmosferou" v danou dobu - v tuhle dobu je to atmosfera:

    vsechno je to fake, trump/babis/okamura to odhalil v twitteru, nez mu to smazali

    Pripadne "sofistikovanejsi":

    snazi se nas zmast nejakou matematikou, to si muzu taky vymyslet nejakej vzorecek, to si asi mysli ze je nejchytrejsi na svete, asi nikdy neslysel o vlnach, normalne se ta lod schovala za vlny, nic to nedokazuje krome toho ze je jasny ze se nas bojej! Utracej obrovsky prachy za vymysleny "dukazy", to jenom ukazuje, ze nekdo ma zajem na tom abysme se nedozvedeli pravdu! Sdilejte nez to smazou!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KAERO: myslim ze to je uplne jedno, zemeplosci nehledaji jak to je ale jen dukazy pro svoji teorii a obavam se, vzhledem k jejich myslenkovym pochodum, ze by v placatou zemi verili i kdyby mela jen 1m v prumeru.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RAGUPKI: tak jeste ze nezijeme na nejake vetsi planete, to by tech plochozemcu bylo mnohem vic :)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Když jsme u toho, dostal se ke mně tenhle pěkný experiment zkoumající zakřivení Země. Intuitivně bych nečekal, že to bude tak vidět na vzdálenost několika kilometrů, ale sedí to :-)
    The Minnewanka Curve Experiment [2K/1440p]
    https://www.youtube.com/watch?v=y8MboQzXO1o
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KAERO: ja mam doma jen kvetinace a tam to zakriveni hladiny videt neni, protoze tam je hlina, takze ve vaze, a od toho je prece i slovo vodovaha a zednici na stavbe porad rikaj "mas to ve vaze?" a machaj kolem sebe vodovahou, takze to musi byt pravda. Ta vodovaha je prece taky rovna a ne zaoblena, kdyby zeme byla kulata tak je kulata i ta vodovaha, aby to sedelo, staci pouzit selsky rozum! :D
    MERLIN
    MERLIN --- ---
    JVCNC, KAERO: Molodci, každá ženská, co kdy dostala živý kytky, tak vám řekne že ve váze voda být musí, aby kytky nezdochly... bo se pletu?
    KAERO
    KAERO --- ---
    JVCNC: voda ve vaze? no me minuly mesic natekla voda do elektronicke vahy a ona prestala fungovat. je to teda dukaz kulate zeme?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    no hlavne by na kulate zemi prece nemohla fungovat vodovaha. jak by na necem kulatem mohla byt voda ve vaze?
    PISKOTIS
    PISKOTIS --- ---
    HOWKING: Ty jsi to šel pěšky ? Nebo jen slepě věříš tomu co píší na internetu ? Na sputniku psali, že je to pro to že Američané mají základnu v Atlantiku a musí se to oblétat. Tak proto. S kulatostí země to nemá nic společného, jen to chtějí ututlat. To je snad jasné, použij Okamurovu břitvu, z kulaté země by stekl oceán.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THE_BALROG: hele ono to neni zas tak spatne. kdyby to bylo cesky, tak to hned strcim klukovi do ruky.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    FJERTIL: Každý má rád něco. Je to otázka google-fu, stačí položit ten správný dotaz
    ZCR
    ZCR --- ---
    FJERTIL: víte jak - selekční tlak!
    KAERO
    KAERO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam