• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Nova imperialni jednotka sily magneticke pole je "magnet na lednicce", v takovem pripade ma jeden hvezda typu magnetar hodnotu 10 000 000 000 000 magnetu na lednicce. To je pri prumernem poctu asi 10 magnetu na lednicce a asi 1 mld. domacnosti s magnety, neco jako 1000 Zemekouli :)
    Hubble Tracks Origins Of Energy Blasts
    https://youtu.be/Fj44JQvE4E0
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    ARCHIMEDES: Já hlavně přemýšlím nad tím jak se těm fábiím na sobě budou vyhýbat satelity.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Exaktně ani otrocky, ale poslední Fabia by měla nabýt relativistické hmotnosti řádu 10^360 kg, což by bylo cca 10^307 krát více, než je normální hmoty v pozorovatelném vesmíru.
    Respect, Škoda, respect.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Na to je jeden pěkný příklad:
    Fábie jede 60 km/h, na její střeše jede Fábie 60 km/h, na její střeše jede Fábie ..... (a je jich 5 milionů). Jaká je rychlost poslední Fábie vůči vozovce? (není to tak triviální, jak byste si mysleli - tedy pokud to 5 milionkrát nesečtete relativisticky na počítači, ale zkuste to exaktně :) )
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MHO: Zapomněli asi na relativistické sčítání rychlostí :)
    MHO
    MHO --- ---
    JFM:
    Škodovka zatím vyrobila asi 5mio Fabii. Tedy jejich celková rychlost je
    Cca 570 krát rychlost světla. Pokud se to potvrdí experimentálně, tak by to mohlo dost zamíchat stávající fyzikou.

Není vlastně Fabie tou dlouho hledanou teorii všeho?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MASCA: Václaváky nemají Fabie krychlové, ale Fabie v krychli.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MASCA
    MASCA --- ---
    AXTHEB: Václaváky mají krychlovou Fabii jako délka*šířka*výška. Včetně zrcátek, tedy bounding box. Tak abys pak neměl nějakou špatnou představu, jak je něco objemný.
    JFM
    JFM --- ---
    AXTHEB: Novináři jsou kreativní, jednotka Fabie může vyjadřovat jakoukoli veličinu! Např:
    JE Temelín má výkon 2250 MW, tedy čtyřicet pět tisíc padesátikilowattových Fábií.
    Rychlost zvuku je 1253 km/h, což je rychlost zhruba deseti Fabií.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KUBIIK: Fabie může být i jednotkou ceny, hmotnosti nebo nosnosti (a to jak objemové, tak hmotnostní).
    Plus teda Fabie jako objemová míra mi přijde odlišné od Fabie krychlové, což je krychle o hraně délky Fabie.
    Ale to už není ani vědecké, ani vtipné.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    AXTHEB: Mělo by být jasně odlišeno, jestli se Fabie používá jako jednotka délky, plochy nebo objemu.
    Fabie, Fabie², Fabie³
    PISKOTIS
    PISKOTIS --- ---
    AXTHEB: Když už jsi u toho, mohl by jsi mi to převést na modré fábie ? V těchto exotických jednotkách si neumím představit. Na fotbalová hřiště si to převedu z fabií, to mám v merku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mallorca je 0.8 Pardubických krajů, 0.92 Zlínských krajů nebo 7.3 Prah.
    MIRAMIRA2
    MIRAMIRA2 --- ---
    KAERO:vidim Malorku jako mezinarodni az metrickou a Pard.kraj jako imperialni
    hlavne uz ne Zlinsky kraj nebo nedej boze Praha
    KAERO
    KAERO --- ---
    MIRAMIRA2: ten obrazek v clanku je matouci, nakreslena tam je Malorka. Tak hernajs pardubicky kraj nebo Malorka? Kdyz uz se ani grafik a novinar neshodnou na stejne jednotce, to je vazne krize!
    MIRAMIRA2
    MIRAMIRA2 --- ---
    Velikost ledovců - napříště jen v Pardubických krajích prosím
    Vznikl největší ledovec světa - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/vznikl-nejvetsi-ledovec-sveta-40360751#
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    NELLAS: Ach, pardon. Ještě jednou:

Z bizarních novinářských jednotek: objem vyjádřený mocností vrstvy na Lužánkách.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FJERTIL: Tohle jsem si musela přečíst třikrát, ty zvrhlíku! Dokud mi nedošlo, že něco nepřisuzuješ dvěma lidem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam