• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další


    Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

    Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.





    Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    BROUKOID: svinuty rozmer alias kebab theory
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SH_PANDA: ok, tak sice se zpozdenim, musel sem konzultovat kartarku - pokud ke standadnim 11 pridame 808017424794512875886459904961710757005754367999999989 dalsich svinutych rozmeru, symetrii vuci nazoru na Libenskou Kouli, kecup a redukujeme holograficky princip na 1 rozmer, pizza je castice zprostredkujici unifikovanou interakci zahrnujici gravitaci, elektromagentismus, silnou, slabou interakci a silnejsi nez stredne silnou ale slabsi nez slabsi nez silnou interakci. Tahle teorie je reprezentovana Fischer–Griess monster groupou s mozzarelou.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: tak tohle nedokazal predpovedet ani Hawking.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SH_PANDA: promin, ale string theory uz nezvladnu
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: to zavani imperialismem! Jenom proto ze mame vsichni nohy/stopy, nebudeme prece merit ve stopach, kdyz mame perfektne dobry fabie! A jenom proto, ze je pizza praktictejsi, neni to lepsi jednotka - to je jako kdyby si rikal, ze staveni fabii a vaclavaku je narocnejsi nez mereni svy nohy, tohle je cesta do pekel!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAERO: A navic, pokud ma pizza kruh vysku a a polomer z, je jeho objem pizza!
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak zacinam mit pocit, ze by byla vhodna zmena ve fundamentalnich jednotkach. Z libenske koule na pizza kruh. Duvod vidim v prakticnosti a dostupnosti - etalon pizzy je v kazde pizzerii. Rotujici pizza pak snadno udela jednotkove cast libenske koule. K prechodu je ovsem potreba pripravne mereni - musime zmerit kolik rotujicich pizz dela jednu libenskou kouli. Na tenhle experiment se fakt tesim.
    PISKOTIS
    PISKOTIS --- ---
    SH_PANDA: Natáhni diagramu kalhoty neučitosti s holografickým principem, kde srkyté rozměry jsou na povrchu. A máš to defakto stejné. Netřeba jít do tak velkých složitostí. Pizza je makroskopický objekt a pizzony jsou zajímavé jen tvarem výseče. (netriviální kruhovost)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    BROUKOID: proaim, mohl by jsi jeste objasnit pizzu pomoci string theory? Diiky!
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    BROUKOID: tj. dalsi forma muze bejt ze pizza je operator Libensky Koule nad lidstvem..
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    Jinak jestli nekomu vadi fakt, ze pizza je emergentni jev a nema fyzikalni podstatu, muzete na to koukat tak, ze pizza je virtualni castice jejiz interakci ziskava clovek sfericnost, tady sem nekde na netu nasel prislusnej feynmanuv diagram:

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Nominalisty a realisty na vás, hovada.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    FJERTIL: promin, ale zjevne sis ani neprecetl zaklady pizzologie, vejce se do pizzy nedavaji, protoze pokud bys je tam dal, tak se je zjevne, ze se pripad redukuje na trosku uspineny Libensky Koule (dukaz je zrejmy), a Libenska Koule pizza neni. Me neoblafnes!
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    BROUKOID: "Emergentní pizza", to zní jako super název pro hodně hipsta podnik nebo pro hodně alternativní kapelu :)
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    BROUKOID: Já myslím, že když vedle sebe postavíš půllitr vody, pět vajec, kostičku kvasnic a hromádku mouky, tak to sice sedí, ale i když to zahřeješ, pořád to vypadá dost jinak než pizza. Z toho důvodu se domnívám, že by pizzu měla studovat biologie. Asi bych začal nainstalováním kamer na noční vidění do několika pizzerií, abychom odhalili přirozené chování pizzy, když nejsou v blízkosti lidi. V další fázi bychom mohli zkusit nějaké drobné manipulace, jako třeba omotat cívkou celou pizzerii a manipulovat magnetické pole Země.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    Pizza ve skutecnosti neexistuje. Jedna se o emergentni jev, a nema zadnou fyzikalni podstatu, vsechno se da vysvetlit moukou, vodou, olejem a kvasnicema. Neni treba zavadet nejaky nejasne definovany kompozitni objekty.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SCHWAB: Pizza není nikdy celá neb mizí rychleji než světlo.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LAMIE: a samozřejmě z emotikonu nelze poznat, jestli se jedná o kousek pizzy velikosti (průměru) 28, 32 nebo 40 cm.

    Ale samo, pokud se jedná o metro pizzu, tak je to úplně jedno. :D
    LAMIE
    LAMIE --- ---
    SCHWAB: Podle vzhledu to je klasická metro pizza / jindy než pod vlivem na ní moc chuť nemívám / a představa 10 ks je děsivá dietní chyba 😁
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LAMIE: 🍕 je celá pizza nebo jeden dílek, tedy obvykle 1/8?
    Pak jedna celá pizza během 11 piv a 1/4 na cestu není až tak moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam