NELLAS: skreti meli bejt puvodne "roboti" (tj. nezivy), az casem se Tolkien rozhodl, ze to budou zkazeny elfove, ale tehdy uz mel spoustu napsano o tom, jak melkor zarlil na eru iluvatara, protoze jenom ten mohl stvorit zivot, a musel by toho prepsat uz moc.. a mozna si myslel ze to neni tak dulezity (s cimz souhlasim, sou to knihy) a buhvi co by este vymyslel, do Tolkiena jako takovyho se nehodlam nijak strefovat - jeho snaha o konzistenci je ultravyjimecna (a sam nikdy nic nekonzistentniho, tj. napr. silmarilion, nevydal a asi 137x ho castecne prepsal), ale pointa, kterou ZCR shrnul do 4.zakona termodynamiky je, ze jakejkoliv netrivialni fiktivni svet neni mozny udelat konzistentni.
takze napr. kdyz ted reknu, ze libenska koule je debilni jednotka, ale pritom pri hledani zpatky v tomhle klubu je mozny desitky mejch nadsenejch opevovani libensky koule, a posahany vyzdvihovani jejiho vyznamu...
a to nebude tim, ze libenska koule byla dokonala, ale diky valce na ukrajine a nedostatku plynu se zmenila epocha, a v novy epose se zmenil jeji symbolickej vyznam a proto je ted debilni
nebo to neni ani tim, ze moje slova byly prekrouceny CIA, ktera zachycuje a meni moje IP packety
nebo ani to, ze me unesli mimozemstani a nahradili temer dokonalou kopii, ktera ale nesnasi libenskou kouli..
to sou vsechno kraviny, ktery si lidi vymejslej, kdyz CHTEJ aby neco bylo konzistentni.. realita by v tomhle pripade (moje urazka libensky sfery) byla neco jako, ze pravdepodobne sem byl ozralej, nebo ze sem chtel napsat kubickej furlow, ale nejak se mi to popletlo, pripadne, ze trolim, nebo na me de skleroza a nepamatuju si jak sem pel ody na libenskou kouli.