• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    HOWKING: Na vysvětlenou, existuje urážka "Ty máš IQ jako pokojovou teplotu". Tento vědecký vtip poukazuje na to, že v Celsiích by to bylo opravdu hodně málo, ve Fahrenheitech je to přibližně průměr, a v Kelvinech jsi génius, pokud je tvoje IQ jako pokojová teplota.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: Teplota lidskeho tela je prece presne definovana. Kdyz teda uvazujeme jen a pouze moje telo, merene v 8 rano, v uchu, bez priznaku nemoci, a pokud jsem den predtim moc neparil. Uznavam ze vztah vuci kelvinovi je ponekud variabilni, v radu desetin, ale zase, kdo z vas to ma, byt Etalonem teploty :)

Ale vazne, Fahrenheit pracoval na sve skale o celych 18 let drive nez Celsius. V te dobe byla teplota tela celkem pevna hodnota. A puvodne v te skale melo jit o to ze pri 300 stupnich vari rtut. A 0 byla tehdejsi nejnizsi znama teplota.
    Spis je silene, ze nekteri lide fahreheity porad pouzivaji.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    HOWKING: Pepku, vyskoč!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KENJIRO: Protože Fahrenheit se svou nulou na jakési teplotě směsi ledu a zcela obvyklého draselného jodidu a 98 na teplotě lidského těla jako etalonu přesnosti je fakt inteligentní jednotka. Kam se na to Celsius, založený na skupenských změnách jedné konkrétní látky v přesně definovaných podmínkách, hrabe.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Via Frustrated Researchers

TRAGED
    TRAGED --- ---
    SEJDA: Tahle osa jde do hloubky, protože je to osa Zla!
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: mne az diky tvemu komentu doslo, ze tim Axis nemysli "vychodni osu" a "zapadni osu", tj. ocekavany vyvoj spojenectvi
    KAERO
    KAERO --- ---
    OLTSKUL: uz dlouho premyslim o nejake galerii prisernych grafu. Tenhle by se tam vyjimal. Takhle po ranu mi trvalo fakt dlouho nez jsem pochopil problem.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    ....

Aspon to neni Logaritmus

...

MERLIN
    MERLIN --- ---
    GROBENIUS: Safari útočí??? Loni tu už jedna žirafa byla: KAMAHL:
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    GROBENIUS: nejak jsem cekal obrazek zirafy ve vesmiru letici kolem zeme. doufam ze pouziti novych AI vylepsi tyhle nedostatky v pocitacove grafice.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Někdo byl líný přepočítat to na Fábie
    V noci na pátek Zemi těsně mine asteroid o velikosti žirafy. Objeven byl před pár dny - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-noci-na-patek-zemi-tesne-mine-asteroid-o-velikosti-zirafy-objeven-byl-pred-par-dny-40420857
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    https://twitter.com/_absrp/status/1615054840165707777
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Atlas Gets a Grip | Boston Dynamics
    https://www.youtube.com/watch?v=-e1_QhJ1EhQ
    SUMIE_DH