• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAERO: (stupeň Kelvina tě vidí!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PAN_SPRCHA: to je slabe. Btu (ohrati 1 libry vody o 1 fahrenheit) je zabavnejsi. Hlavne totiz maji jednu fintu:
    "The unit Mbtu is used in natural gas and other industries to indicate 1,000 BTUs. However, there is an ambiguity in that the metric system (SI) uses the prefix "M" to indicate 'Mega-', one million (1,000,000). Even so, "MMbtu" is often used to indicate one million BTUs particularly in the oil and gas industry.

Energy analysts accustomed to the metric "k" ('kilo-') for 1,000 are more likely to use MBtu to represent one million, especially in documents where M represents one million in other energy or cost units, such as MW, MWh and $."

British thermal unit - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/British_thermal_unit
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MHO: alespoň to není v petajoulech na kubickou stopu.....
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    CERMI_FOX: preferuji Ry a další atomové jednotky :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MHO: nebo v eV ;)
    MHO
    MHO --- ---
    Řeším teď nového dodavatele energií. Baví mne, že většína dodavatelů dnes v ceníku věnuje edukativní prostor převodům jednotek. Jiný dodavatel má dokonce ceník dvoustránkový, jednou pro kWh a jednou pro MWh. Asi je to fakt problém ;-)

Přemýšlím, že zkusím při dalším hodovoru s callcentrem požádat, jestli mi mi neřekli cenu s DPH za 1MJ.

SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    There may (or may not) be a joke...

MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    Si dáme jeden evoluční:

HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Přesně! :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    YARARA
    YARARA --- ---
    Manželka se vždy nachází ve stavu kvantové neurčitosti. Například když je v koupelně, nikdy nevíte, jestli už je připravená nebo ne. Po otevření dveří od koupelny zkolabuje funkce a buďto připravená je, nebo ne.

Dotazem přes zavřené dveře "Kdy konečně budeš?" ovlivníte výsledek večera.
    LYCO
    LYCO --- ---
    KNX: kvantová mechanika? Já vidím jen teorii strun.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARCHIMEDES: Ztlumení světel není nezbytné, o to se stará Mars sám svou vzdáleností od Slunce :-)
    KNX
    KNX --- ---
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FJERTIL: záleží jestli na předních nebo zadních kolech. A zda je zohledněné plánované obsazení auta ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam