• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KRAL_KAREL_IV:
    Calculus Made Easy - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Calculus_Made_Easy
    Author Silvanus P. Thompson

a diskutovat o presnosti a prinosu takovyhohle zpusobu vysvetleni muzes tu :))
    mathematical pedagogy - Is there research for or against such an approach in teaching calculus? - Mathematics Educators Stack Exchange
    mathematical pedagogy - Is there research for or against such an approach in teaching calculus? - Mathematics Educators Stack Exchange
    https://matheducators.stackexchange.com/questions/10962/is-there-research-for-or-against-such-an-approach-in-teaching-calculus
    KRAL_KAREL_IV
    KRAL_KAREL_IV --- ---
    QWWERTY: jak se ta knížka jmenuje, kdo to napsal? Prosím.

Jinak mi to připomíná historku, jak se bavili dva profesoři:
    a) vždyť to naši studenti umí sotva polovinu, co uměl Cauchy.
    b) kdyby uměli polovinu toho, co uměl Cauchy, tak jim hned dám doktorát.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    QWWERTY: to mi pripomina, kdyz se na stredni zacaly probirat derivace, tak sme stravili (odhaduju) 4 mesice biflovanim pravidel a poucek a NA KONCI, POSLEDNI HODINU CO SME BRALI DERIVACE (!!!!) nam ucitelka ukazala graf a rekla neco jako: "jo, mimochodem derivace se da interpretovat jako sikmost grafu" - a pak to samy pro integrace za dalsich par mesicu - ja sem znal derivaci a integraci uz nekolik let predtim, protoze sem se k tomu dostal pres nejaky svoje konicky (letadylka, aerodynamika) ale kdybych to nevedel, tak podle me dodneska nechapu derivace a integrace... pride mi ze ucitelky matematiky musej prochazet nejakym specialnim kurzem jak deti ucit matematiku zpusobem, kterej garantuje, ze to nebudou chapat a nedokazou si neco odvodit..
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Všechny nás čeká věčnost v pekle. Ale pokud budeme dobří, zkrátí se naše utrpení na polovinu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAMAHL: ah, mea culpa, nevěděl jsem, že máme 4 slzné kanálky...
    a na topologii mám raději tohohle člověka =)
    A Hole in a Hole in a Hole - Numberphile
    https://www.youtube.com/watch?v=k8Rxep2Mkp8
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: kdyz si vezmes trebas druhe nejvetsi mesto, tak vidis, ze dira muze byt opravdu hodne velka.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: tak hlavne zalezi na tom, co je v ty cigarete - s urcitejma rostlinama to muze bejt topologicky treba i Calabi–Yau manifold..
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Kdo bude zlobit, bude kreslit i topologický kouř!
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARCHIMEDES: no a jakou hodnotu vezmeš jako délkový limit co už je díra? Cigareta je hodně porézní v podélném směru, tak aby pak z toho nebyla topologická placka s miliardou děr. To by se pak ten topologický člověk celkem ztrácel vedle topologické cigarety. No a pokud ten limit vezmeš příliš veliký, tak ta topologická cigareta bez děr zase nepůjde kouřit.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    FIONOR: Topologický člověk by měl kouřit topologické cigarety!
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FIONOR: a co informaci o tom, že máš premisu pro obě varianty topologicky špatně?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Informaci, že obě varianty jsou topologicky shodné, si strčte do pravé horní díry. Nebo levé.

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    dalsi an tema "jednotky"

SEJDA
    SEJDA --- ---
    MHO: treba mu nejde o holky ale o matematicky .. anebo matematiky
    MHO
    MHO --- ---
    GREATDRAKE: něco mi říká, že tahle mikina z něj magnet na holky neudělá.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    I am sec c and I know it - čti [a jem sek sí]

Ale bolelo to fest.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Že by second?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FIKSUPOJKA: secant, ale furt nechápu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam