• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAERO: to budeš napájet temelínem?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BROUKOID: Na tohle se používal výkon P. M. P. O. - peak music power output, maximální teoretická hlasitost dosažitelná po dobu pár milisekund bez ohledu na zkreslení. Tj. kolik wattů se do repráků teoreticky dá narvat milisekundu předtím, než celý řetězec shoří či exploduje.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BROUKOID: afaik byl problem RMS vs PMPO marking

Watts P.M.P.O. and audio equipment power - Electrical Engineering Stack Exchange
    https://electronics.stackexchange.com/questions/542944/watts-p-m-p-o-and-audio-equipment-power

I look at home audio systems, like a Panasonic Stereo System I have which has "9500 Watts P.M.P.O." written on the front.
    9500W? That sounds stupidly high to me, but then I look again and it has 300W written on the back of it.

PMPO (Peak Music Power Output) is based on the theory that short peaks in the signal may reach instantaneous power levels many times higher than the typical continuous output. Since the amp and speakers have to handle this peak power without distortion, the theory is that it is a better measure of real-world performance. However this figure has been abused to the point of being meaningless marketing speak.

https://musicianscorneruae.com/blogs/rms-vs-pmpo-the-output-power-rating-mystery/
    In reality, some amplifiers marked as 1000 watts PMPO will only have a true RMS output of 10 watts or less.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: tak to je holt marketing, myslim ze nekdy r.2000 bylo neco takovyho s vykonem reproduktoru k procitaci nebo do "miniveze" bylo bezny ze sis kupoval repracky k pocitaci co mely 700W (velky asi jako krabicka od cigaret a napajeny ze zdroje 5V 125mA - mozna to proste pronasobili - 5x125 = 625W, zaokrouhlime na 700) a moje minivez za cca 1999.90 (ceny z r.2001) ma na sobe napsano vykon 350W...

ale priznam se ze nevim jestli se tohle normalizovalo nebo ne
    KAERO
    KAERO --- ---
    Potřebuju nové modré laserové ukazovátko na pokusy, to staré už přestalo fungovat. Koukám na různé obchody a bavím se když v popisu vidím výkon laseru 50000MW.

Bohužel po nějaké době to začíná být smutné když tyhle nesmysly má většina českých prodejců, protože stejně jen přeprodávají zboží z aliexpressu. Klidně jsou schopni tvrdit že 5 W laser i s napájením se vejde do ukazovátka do dlaně (na knoflíkové baterky).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    First tomato ever grown in space, lost 8 months ago, found by NASA astronauts - CBS News
    https://www.cbsnews.com/news/tomato-lost-in-international-space-station-found-nasa-astronauts/
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    KAERO: Taky jsem si s nima dopisoval, mám jeden vzorek z Indonésie. Ale nějak mi pak už neodpověděli zpátky...
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAERO: jestli se naučí lovit šváby a potkany, pak je nezastaví ani jaderná vojna!
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZCR: Ja uz to jednou videl, bylo to na nejakem dovezenem balenem toastovem chlebu. Zlikvidoval jsem to a poslal do spalovny aby se to uz nemohlo dale sirit. Ale globalizace je pro tyhle male smejdy spasa z nebes.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAERO: šmarjá, doufám, že to u nás nežije!
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: koukam ze HORG je uzasny:

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HORG - The Holotypic Occlupanid Research Group : A Database of Synthetic Taxonomy

Holotypic Occlupanid Research Group
    https://www.horg.com/horg/

V77
    V77 --- ---
    KOLU: někdo řekl sklo?
    KOLU
    KOLU --- ---
    ROBIN_SNNS: Se ovšem postará i rozpuštění těch trubek...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KOLU: Směs koncentrovaných kyselin HNO3 a HCl v poměru 1:3, známá též jako Aqua Regia, se o rozpuštění zlata bez problémů postará...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOLU: zlato přeměníš na digiální zlato bitcoin a to prostě pošleš do internetu a oni pošlou peníze
    KOLU
    KOLU --- ---
    ENDER: neni rozpustny, by se to usazovalo na dne a musel bys to cistit...
    #sarkasmus
    ENDER
    ENDER --- ---
    SPECZ: Nechapu, proc to rovnou nemeni na zlato...
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    SPECZ: záleží, jak se do toho třískne
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Zajímalo by mě, jak moc pomalejch neutronů to potřebuje k provozu :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam