• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ERGOSUM: pointa je v tom, ze CO2 z rostlin ma nukleovou hmotnost 44,000prd zatimco CO2 z fosilnich roslin ma nukleovou hmotnost 44,000dvaprdy. Tedy pokud se bavime o molech, tech letajicih sv..., a ne o molekulach. Coz se s vyhodou pouziva u metody zvane "ukaz mi tve hnede a ja ti reknu jak stary jsi".
    Bohuzel na molekuly diskriminace podle hmotnosti nefunguje, protoze hodnoty jsou ciste statisticke, nikoli individualni. Coz je ta absurdita, a tedy vtip.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    chyba. spravnej zpusob jak z tohodle vytriskat penize je:

1) zadost o grant na selekci rostlin podle podilu vyuzivanyho antropogenniho co2
    2) u nejaky kytky to proste statisticky (i kdyz bezvyznamne) vyjde o nejakej zlomek vic
    3) zalozit firmu, ktera bude tuhle kytku predrazene a v malym baleni prodavat s nejakym cool sloganem naznacujicim, ze pokud si tu kytku nekoupis, vlastne nicis planetu
    4) podat dalsi grant na stejny tema, ale lehce zmenit metodiku, takze ted vyjde o 0.00105% vic jinak tytka
    5) goto 3

..a meztim se venovat skutecnymu cili, a to je jak vypestovat masozravou kvetinu, ktera dokaze pozrit cloveka, je li k tomu patricne simulovana vhodnou mozartovou ukolebavkou.. MUHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Mám vzít cenu za ekologii, když příjdu na to, jak zastavit nárůst CO2?
    Mám vzít cenu za biologii, když ukážu, že jde většinou o přírodní procesy?
    Nebo mám vzít cenu za ekonomiku, když ukážu, že Greendýl je podfuk bez schopnosti s oteplováním pomoct?

Ale tak mě napadá, že nejsem první a ti divní lidé mě nesledují jen náhodou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCIDER: Dobrá. Pokud je opravdu rozdíl mezi uhlíkem rostlinami akumulovaným, rostlinami vydechovaným, vzniklým spálením rostlin a vzniklým spálením fosilu, tak.
    1) je to stále uhlík v rostlinách, který dočasně zmizí z oběhu.
    2) stále nejde odlišit dřevo spálené člověkem, při požárech a shnité v lese.
    3) Možná nepůjde odlišit CO2 z fosilu a CO2 ze sopek a minerálních pramenů.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KAERO: separovat izotopy se da i na membranach a tech maji kytky spoustu. Otevri oci a nebud ovce! :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCIDER: a kytkam se v poslednich letech vyvinula nova organela - miniaturni hmotovy spektrak, aby si vybiraly ten 'spravny' C ze 'spravneho' CO2 :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRGBEAR: tak pan ma tak trochu "pravdu" v tom, ze CO2 z fosilu ma mnohem mensi obsah uhlikoveho izotopu C-14, na tom je zalozene radioizotopove datovani :)
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    diskuse na idnes.cz jsou skutečnou studnicí vědomostí 😂

UNUX
    UNUX --- ---
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ZCR: Hey buddy!
    ZCR
    ZCR --- ---
    ESTEN: haha, so true!
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Though they do appreciate how much he improved the heating system for the flame pit.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    MICRO: treba ty zemepisne souradnice je na placate zemi, a medvidek pu chodi zespoda te placky? ja jen abychom nezapomneli na vsechna mozna reseni....
    MICRO
    MICRO --- ---
    PHOBOS99: Když se natočíš na východ a půjdeš ve směru 90° proti ručikám, tak půjdeš na sever. Ale jak jsem psal, zeměpisné souřadnice jsou LHS, takže i je rotace o 90° po směru hodinových ručiček.
    MICRO
    MICRO --- ---
    FIKSUPOJKA: Když si v Gaussově rovině řekneš, že Re+ je dopředu, tak Re− bude dozadu, Im+ vlevo a Im− vpravo.

Jediný fuck-up je, že to mělo být i miles west, protože zeměpisné souřadnice používají levotočivý souřadný systém (Im+ je vpravo).
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    FIKSUPOJKA: tak tady si řekli, že osu pootočí. Spíš mi nesedí, že násobení i je rotace o 90 stupňů proti rucickam a to bych řekl, že by mělo být west a ne east
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam