• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ILTU
    ILTU --- ---
    MARWIN_KOVAREX: UI (umělá inteligence) je běžně používaná česká zkrátka. Při porozumění textu dost napoví kontext :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    MARWIN_KOVAREX: Víš, já rád čtu. Už od školních let mám oblíbenou vědeckou fantastiku (pro tebe sci-fi) a mám načtené i staré české spisovatele. Většinu svého života znám zkratku UI jako umělá inteligence, vyskytuje se to v mnoha českých starších knihách. To, že 'novináři' o tomhle nemají ani potuchy a posledních pár let opakují anglickou zkratku AI jak kolovrátek, mi mozek nepředělá.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPECZ: to je aspon videt, ze radiacni ochrana u nas funguje a oku zakona, aspon kolem dalnice, nic neuteče
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Snad to neni moc OT:

Poplach kvůli záhadnému záření na odpočívadle na D2. Močil tam pacient - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-jihomoravsky-kraj-poplach-kvuli-zahadnemu-zareni-na-odpocivadle-na-d2-mocil-tam-pacient-40504351
    MARWIN_KOVAREX
    MARWIN_KOVAREX --- ---
    KAERO: Nevím od kdy má UI(User interface) modely v miliardách.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Člověk by řekl, že zrovna ajťáci budou zapisovat čísla jednoznačně, zvláště po tom historickém debaklu kdy nikdo nevěděl jestli je údaj s mega myšlen jako 1042*1024 nebo 1000*1000. Ale né, oni to zvořou zas, a všechny modely UI jsou označované např. "14B parameter model", přičemž to B znamená bilión, ale není jasné jestli v krátké nebo dlouhé škále.
    Ale naštěstí běžná UI na to umí dnes odpovědet, takže dítě opravuje chyby svých tvůrců.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    JFM: Záleží na použitým násilí :-) (tlaku). Pár TPa a je to :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Inteligentní vtipy jsou binární.
    1 ho pochoπ a 10 nepochoπ
    JFM
    JFM --- ---
    DELLAMORTE: Což mi nějak připomělo, že "There is more hydrogen in a gallon of gasoline than there is in a gallon of hydrogen."
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    GUMBA: na obrazku je chybicka. Samozrejme tam mel byt namalovany ctvercovy talir!:
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    KAERO: No dobře, ale to neznamená, že musí používat nepraktické kartézské souřadnice. Zodpovědný dospělý by na obsah toho talíře použil válcové souřadnice. (Nicméně všichni asi víme, že nejlepší volba je expandovat to sférickými harmonikami.)
    KAERO
    KAERO --- ---
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SIRIEN: to je sociologická studie v přímém přenosu na nyxu, jedná se o zážitkový vědecký vtip :)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Tiše sem doufal ze ten otravnej OT umře bez moderování a už to tak i vypadalo, ale vy na to musíte po třech dnech znovu navázat :(

Prosím fakt dost a nevtipnou výchovu si řešte někde jinde, díky.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    NELLAS: "O tempora, o mores!" volala paní učitelka, když na ní starší žáci zkoušeli nové dovednosti z přírodopisu (probírala se vivisekce, abyste si nemysleli!), "O tempora, o mores, žáci opovážliví, za to vás nechám po třídních schůzkách lámat v kole, čtvrtit i věšet!" snažila se učitelka marně, nyní již o žlučník a apendix lehčí: žáci znali z vyprávění rodičův, co všechno ti ve škole zažili - to teprve bylo, a taky to přežili!

(pardon)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    O tempora, o mores! Tyhle výkřiky, jak byl dřív svět v pořádku a dnes je to samá sněhová vločka, jsou staré jako lidstvo samo. Akorát tam pořád marně hledám nějaký (klidně i nevědecký) vtip.
    ILTU
    ILTU --- ---
    HARPER: Jo, přesně, dcery chodily do lesní školky a v pohodě tam děti zacházely s nástroji, ty starší i se sekyrou, protože se to prostě naučily a používaly je, aby něco vyrobily. Pořád bylo co, takže nikdy nikoho nenapadlo obrátit je proti sobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam