• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Kdyby jen to. Měl bys brát tělesa nad obzorem, jenže nějaký Starlink vychází nebo zapadá co pár sekund. A to přináší zásadní problém - kdo zná svoje datum narození s takovou přesností? A co se počítá? Hlavíčka? Nožičky? Přestřižení pupeční šňůry? První nádech?
    Ocásky, samé ocásky...
    KAERO
    KAERO --- ---
    MAKROUSEK: zkusil jsem si to pustit. Vavruv host nejaky Rezny prvnich 9 minut popisuje co astrologie neni - takove ty horoskopy z bravicka. Pak zacne rikat co astrologie je, a vlastne to moc nevylepsil. Tak jsem to vypnul. Ale zaujalo me ze pro astrologii jsou dulezita vsechna svetla co se hybou po obloze (jeho slova). Jenze dneska mame na obloze i hromadu satelitu. Takze moderni horoskop by se mel sestavovat nejen podle pozic planet, ale i treba Iridia, Starlinku....
    Jsem si predstavil jak se bavi dve matky - muj syn byl narozen v konjunkci ISS a Starlinku 1656, takze z neho bude genius! A druha kontruje, ze jeji dcera je narozena ve znameni stanice Tiangong, takze ji zacne od mala ucit cinsky aby prorazila na vychode...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAKROUSEK: Že jsou Křemílek a Vochomůrka opravdoví nebylo nikdy vědecky vyvráceno!
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SEJDA: jasně že to druhý
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PAN_SPRCHA: Aha!!!

VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    PAN_SPRCHA:
    Unexpected patterns in historical astronomical observations - Stockholm University
    https://www.su.se/english/news/unexpected-patterns-in-historical-astronomical-observations-1.855042
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PAN_SPRCHA: not 1 .. abs(not 1)

nebo myslis to VOYTEXOvo "svedci Grygarovi" = "hejteri starlinku, a popiraci UFO"
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    mk0aea7q8sef1
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    BROUKOID: Jasne, nekdo copium rad horke...
    Tak pozdravuj, Grygar et tenebrae budou znacne zmateni z Villarroel otistene v IOP a Nature. Jiste vymyslite nejake lepsi vysvetleni nez je to jeji s 22 sigma. LOL
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    VOYTEX: nezlob se, ale nemam cas ti odpovidat - za chvii mi zacina schuze Svedku Grygarovych a musim rychle dopit copium, nez mi vystydne...
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    BROUKOID: A to vysvetluje, proc NdGT popira recenzovanou vedu a utoci na top vedce jako covidistickej dezoš? :)
    Hlavne, ze svedci Grygarovi jasaji, jak to vsem nandal a bumbaji copium. No, nandal leda sobe. Ale kdo chce kam,....
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    VOYTEX: tak ja myslim ze vetsina lidi chape ze co Tyson dela je primarne popularizace vedy, a ne ze je nejakej hardcore buh vedy... a pro ucely predstavovani vedy lidem, ktery si myslej ze evoluce je dabluv blud a ze je zeme placata, je jeho forma verejnyho vystupovani aspon za me naprosto pozitivni.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    MHO: velmi maly uhel jsi mel kvuli offsetove antene, pozorovaci uhel pro geos. druzice je pro Cesko nad 30°.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    MARZER
    MARZER --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    Tohle uz fakt nekdo cilene trolli

V roce 2019 musela například společnost Thames Water odstranit 40tunovou tukovou horu velikosti dvoupatrového autobusu z potrubí v Greenwichi. Další tuková hora, která vážila stejně jako malý bungalov, byla odstraněna z Canary Wharf v roce 2021.

Pozor na tukové hory: Jak Mimoň zablokoval kanalizaci v Yorkshiru - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/ucpana-kanalizace-tukova-hora-mimon.A251020_083100_hobby-domov_bma
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MHO
    MHO --- ---
    KAERO: Jojo. Pamatuji si prvni montovani satelitni TV u babicky. Nekdy v devadesatkach. Strasne jsem se divil jak je satelit v nasi zemepisne sirce malinko nakloneny.

To mne donutilo si predstavit jak strasne daleko je geosynchroni orbita. Zacal jsem si to predstavovat a uplne mne ten rozmer sokoval. Moc nechybelo a slitnul jsem ze zebriku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam