• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    LYCO
    LYCO --- ---
    KAERO: myslím že to je BÚNO (bez újmy na obecnosti).
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    SIRIEN: jaky je problem s iso8601? Nerypu, vazne mne to zajima
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: obligatory

xkcd: ISO 8601
    https://xkcd.com/1179/

SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAERO: "jediné správné je ISO" je věta kterou může napsat jen někdo, kdo s ISO nemusel nikdy pracovat
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: to jsem nepochopil. Modulo pises kde? Buno je pivo, nebo nejaky zpevak.
    Jak jsem ti psal jinde, tvoje zkratkovite krypticke vyjadrovani mi dela problem a nehodlam prohledavat cely internet abych se dopatral kdoviceho.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Neslavím narozeniny a svátky, protože musím psát rok. :-D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Modulo :) (pokud je známo že jde o čísla mezi v rámci konkrétní stovky, tak buno) :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: Tak jedine spravne je ISO 8601: YYYY-MM-DD, ze ano. No a ty nekde pises mesic-den bez udani roku? Kdyz teda naznacujes matematiku, je to neco jako psat 135 ale bez te stovky, takze jen 35?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Já používám japonskou konvenci k pojmenovávání astronomických dat. Mám data setřízena chronologicky i když je zbytek srovnán podle jmen. Takže já Pi-day mám. (a je to i ta nejlogičtější, i v číslech píšeš desítky před jednotky, tak proč nepsat měsíce před dny za předpokladu, že píšeš roky před měsíce - tedy z pohledu matematika je nesmyslná i ta "majoritní" konvence) Také neříkáme je 45 minut a 6 hodin (45:6). Tedy správně (Japonsky) je rok, měsíc, den, hodina, minuta, sekunda,...
    Je nesmysl 14. 3. 11:37 :) (taky přeházeno jak u anglosasů)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: tuhle andlosaskou absurditu neuznavam. Pi den neexistuje protoze mame jen 12 mesicu, pripadne protoze duben ma jen 30 dni. Pripadne bychom mohli slavit den pi 3. ledna: nevim proc svet trva na tom ze vsichni maji znat pi na 2 destinna mista, kdyz by vetsine stacilo znat pi s chybou 1.3 %, takze jedno desetinne misto, takze pi~=3,1 by bylo uplne postacujici a mohl by byt pi den v lednu :)

A stejne: https://www.tauday.com/tau-manifesto :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska ten Pi-day...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    QWWERTY: zlate pravidlo rika, ze kdyz ti to nevychazi, tak to zlogaritmuj, potom to uz vyjde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    RAINBOF: Ale ono to bylo videt! ;)
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    RAINBOF: K tomu můžu poznamenat pouze to, že jsem to uložil na NYX a nesmazal...
    Reklamace směřujme na pana domácího.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CPT_PLESARD: mohlo, kdyby to hylo videt :)
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Prý by se to sem mohlo hodit...

KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam