• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PHOBOS99: Psi a kočky. Když se podíváš na složení lepších granulí, zjistíš ze je lepší žrát je místo McDonalda.
    MHO
    MHO --- ---
    JIMIQ: Nebo MEGA TUNAK. Pod vlivem mikroplastu a radiace ty svině mutuji a jsou horší než Godzila.
    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    KAERO: well, ayckchyually...

..."metricka tuna" je slovni spojeni pouzivane tehdy, kdyz se predpoklada, ze ctenar operuje v imperialnich jednotkach (tj. zejmena v USA a kdyz soucasti clanku nejsou kilogramy). Znamena to uplne normalne 1000 kg.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KAERO: taky to MT muze byt metricky tunak
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak já mám s výrazem "megatuna" spojenou jinou asociaci.
    Ekvivalent TNT – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekvivalent_TNT
    a tohle jsem neznal
    Megaton Nuka Seeds | feminizovaná semena konopí | MedicalSeeds.cz
    https://www.medicalseeds.cz/eshop/nuka-seeds-megaton-23387/

Takže kdo ví co lovili a na čem přitom jeli.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MERLIN: samozrejme je mozne, ze MT melo znamenat metricka tuna. Ale jelikoz takova jednotka neexistuje, protoze je jen a pouze "tuna", "imperialni tuna" a "kratka tuna" (odhledneme od opravdu nepouzivanych historickych jednotek), nezbylo mi nez predpokladat ze M je nasobek mega. Mas bod ze jsi to prokouknul :)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    MERLIN: vychází to na cca. 1,7 kg tuňáka denně na hlavu (jestli jsem někde neztratil, nebo nenabral 0). Z toho vyplývá, že někdo za mě žere hrozný množství tuňáka
    MERLIN
    MERLIN --- ---
    KAERO: No, a teď mi ukaž aspoň jednoho člověka co v tej době (2005) sežral přes tunu tuňáka denně ... :o)))
    MT taky nesnáším ;o)
    MHO
    MHO --- ---
    NIGHTHUNTER: hlavně ty megametry nebo gigametry nepiš do inzerátu až jej budeš prodávat. Jinak na tebe vlítnou kvůli stáčení tachometru.

Já jsem se jednou při debatě s policí o rychlosti mého vozidla snažil diskutovat zásadně v jednotkách m/s. Experiemntálně jsem tím ověřil, že jejich znalosti převodů jednotek jsou velmi malé. Menší je snad jen smysl pro humor.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AXTHEB: Přesně, teprv tehdy se začíná pořádně rozvíjet osobnost vozidla.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NIGHTHUNTER: Vrak? Většina aut kolem 200 000 je úplně v pohodě, teprve pořádně zajetá.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KAERO: podle mě se hraje na psychologii čísel - taky mám auto, co teď bude mít najeto 200 megametrů, ale utěšuju se tím, že je to stále jen 0.2 gigametrů a to zní fajn :-)
    kdyby někdo řekl 200 000 kilometrů, tak už je to vrak ;-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Libi se mi pouzivat jako zaklad 1000 MT. Mejme tunu, coz je nasobek zakladni jednotky, k tomu pridejme Mega jako druhy nasobek, a jeste to udavejme v tisicich. Do tabulky pisme dalsi tisice, protoze desetinna cisla jsou fujky (a mezery jako oddelovac tisicu taky). Takze vylov tunaka pruhovaneho v roce 2005 byl 2305 tisic mega tisicu kilogramu. To jako aby kazdy pochopil ze se toho vylovilo uplne naprosto mega nejvic, protoze 2305 Pg vubec nezni tak krutohustoprisne :)
    (takove detaily jestli to je tuna v SI nebo nejaka jina uz nemime ani resit)

The Tragedy of the Commons - The Tuna Example - Coastal Wiki
    https://www.coastalwiki.org/wiki/The_Tragedy_of_the_Commons_-_The_Tuna_Example
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: a sakra, podpadky dokazaly ze casoprostor je nespojity :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: jestli mas na mysli tu podrazku vs stelku - nevim jak presne se definuje podrazka, ale jestli to je cast boty dotykajici se zeme, tak ruzne damske kreace maji podrazku vyznamne kratsi nez stelka, a dokonce je ta podrazka nespojita:
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    zakriveny casoprostor v topanke

KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    The strait of hormuz is in a quantum superposition of open and closed that only collapses when you try to take a tanker through yourself and see if you get shot at.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam