• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další

Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.

Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: no me slo spis o toho autora. jestli to je opravdu generovane AI.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    KAERO: zahlédl jsem to na X s popiskem který přesně odpovídá GILHAD vysvětlení.

4D rozměr povýšeně oznamuje odkud přichází a dostane 3D uzlem po zadku? :)) fakt nevim
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: googlim a nenachazim. akorat jsem nasel nejakou pochybnou referenci ze nekdo pouzil AI aby udelala komiks ve stylu xkcd. je to tak?
    MHO
    MHO --- ---
    AXTHEB:kdyz si to predstavim, tak si to ale do 3d automaticky prevedu na tecku v kouli. A tim mam analogickou situaci.

To co naznacuje vtip a kolega znamena, ze ve 4d neexistuje ani ta analogie naseho provazu, kde by se uzloval nejaky 4d objekt.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Představ si to jako když máš tečku na papíře a kolem ní kruh. Ve 2d tečka z kruhu nemůže, ve 3d jí ten kruh nijak neomezuje, resp. neexistuje způsob, jak by kruh s nulovou tloušťkou v sobě udržel disk s nulovou tloušťkou.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KRAL_KAREL_IV: Chlápek drží v rukou uzel na provazu. To jde udělat v třírozměrném prostoru, ale ne ve čtyřrozměrném prostoru. (Přesná formulace a důkaz je asi tak na měsíc odborné práce, podle toho jak důkladně to chceš, ale v jistých kruzích se to považuje za "notoricky známý fakt".)
    KRAL_KAREL_IV
    KRAL_KAREL_IV --- ---
    HNILOB: prosím o znevtipnění
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Když nadáváme na LLM mějme na paměti, že se ty blbosti učí od lidí.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Caphetamine: When Coffee and Adderall Just Don’t Cut It — The Journal of Immaterial Science
    https://www.immaterialscience.org/2024/caphetamine
    our research team (n = 1) was tasked with writing an 80,000 word document in six weeks. Such a task poses a significant challenge, physically, mentally and pharmacologically.
    A cursory literature review indicated a profound absence of psychoactive substances capable of facilitating such a feat.
    Substances available over-the-counter have insufficient potency, while under-the-counter alternatives are beset with side-affects and purity issues.
    This lack of viable alternatives kickstarted this research, which culminated with with the synthesis of a novel compound, Caphetamine.

(resp. on si tu asi zaslouzi byt cely ten web, protoze search tvrdi, ze se na nyxu nikdy nevyskytl!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    "Jen hlupák se prý dvakrát spálí o stejná kamna. Jen hlupák anebo statistik."

Miloslav Pouzar

:: OSEL.CZ :: - Mrtvoly na cestě a cesty k mrtvolám
    https://www.osel.cz/14892-mrtvoly-na-ceste-a-cesty-k-mrtvolam.html#tema_314708
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    FJERTIL: přesně.
    jak nejde o fyziku, tak jsou definice šíleně účelové :))
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    JJOXER: No a jelikož u nás se nic takového nedělá, já tento problém nemám.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    FJERTIL: Taková studená jahodová polévka je náhodou moc fajn (:
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    SCHWAB: Jasně. A pro inženýry je přirozený tok vybetonované koryto se zapuštěnými šutry a pro právníky moucha není zvíře, zatímco chobotnice je zvíře podle toho, jestli ji používáš na pokusy, nebo dáváš do mořských plodů.

PALEONTOLOG: Google říká: Zelenina: Toto slovo je čistě kulinářský, zahradnický a hospodářský termín. To je myslím kruciální pro pochoipení celého toho zmatku.
    Jako přírodovědec říkám, že má cenu se bavit jen o plodech. Dělení ovoce a zelenina nechávám na vkusu každého soudruha. Za sebe to beru tak, že co můžu dát do salátu s octem a nebo z toho udělat polívku, nemůže být ovoce. Tedy pokud jde o dualismus ovoce - zelenina, pak to beru kulinářsky.
    A sice vedeme vášnivé spory o rajče nebo dýni, popř. meloun, ale pak tu máme ještě okurku a papriku.
    A tam už je to opravdu divné.

Jinými slovy se tu motá zvykovost s názvoslovím a botanické ovoce odpovídá lidovému ovoci asi stejně jako ty přirozené toky inženýrů a zvířata právníků.
    MHO
    MHO --- ---
    CERMI_FOX: potká se takhle Kohn s Roubíčkem, který nemravně zbohatl na skřivánčích paštikách.
    A Kohn říká: "Já jim to přeju Roubíček, ale řeknou mi upřímně. Že ty paštiky nebudou jenom ze skřivánků?"
    Roubíček se zamyslí a pak Kohnovi tiše pošeptá: "Nikomu to neříkaj Kohn, ale maj pravdu. Je v tom i trochu koniny. Ale jenom půl na půl. Vždycky jeden kůň a jeden skřivánek."

(sry za offtopic, ale mám pocit že jsme offtopic už tak dlouho, že to snad nevadí)
    MHO
    MHO --- ---
    KAERO: Moje milá stále prudí, že jím málo zeleniny. Bylo by možné jí vysvětlit, že pokud piju víno, tak vlastně jím zeleninu? Mám z předchozí diskuse nejasný dojem, že by to možná šlo prokázat.
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    CERMI_FOX: to je tak nějak s tou EU obecně, že se postupně rozředila, až z původní myšlenky zbylo to homeopatické… no nic, nechceme tu politiku.
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    AXTHEB: Tak on kaštanový krém a Castanea sativa (kaštanovník setý, též jedlý, lidově jedlý kaštan) jsou různé věci, ale nebudeme si tím kazit vůbec nic 😜
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak on kaštanový krém (Castanea sativa) a kaštanový krém (konečný výrobek) jsou různé věci, ale nebudeme si tím kazit takový pěkný vtip, že.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    spoiler alert: a doporučuji nedívat se na tu směrnici v angličtině, tam je to definované bohužel jinak a nerekurzivně :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam