• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSTICTURTLERoad Trip - cestujeme po 4 kolech
    ITAL
    ITAL --- ---
    SHMAIDA: Super, jen tak dál :-)
    MYSTICTURTLE
    MYSTICTURTLE --- ---
    SHMAIDA: diky za iniciativu :)

    momentalne mam pred statnicema, takze se tady tomu tento mesic prilis nebudu moci venovat
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tady to zjevně sviští, no tak bych začala :)))

    máme za sebou roadtrip po francii :)) v osobní voze octavia :)))

    cesta: Praha - Trier DE (Trevír) - Lucembuk - přes Paříž (peklo, bez navigace bysme se ztratili) - Mont St. Michel ve dne - St. Malo - tam trajekt na Jersey - po 4 dnech zpátky St. Malo - přes Mont St. Michel v noci (přespávačka pod rozsvíceným klášterem pecka) - Concarnac - Lorient - Carnac (3 dny veget na pláži) - La Rochelle - Ile de Re - zpět směr Praha - polookreskama 50 km zajížďka na Abbey de Citeaux (první cisterciácký klášter) pod Dijonem - napálili sme to na Prahu přes Mulhouse - Frieburg - Norimberk - Plzeň - Praha

    Cesta zabrala 14 dní, celkem najeto 4700 km.

    spaní: v autě, v kufru, pohodový, couchsurfing v Trevíru a na Jersey, jedna noc v penzionu na Jersey - 64 GBP pro dva s luxusní anglickou snídaní snídaní (hostitel neměl doma sprchu :o))) a v kempu na Ile de Re (kemp naprosto pohodovej čistej, klidnej, vybavenej) - 22 EUR za oba i auto.
    Jinak ve Francii se dá prakticky v autě spát kdekoliv. Doporučuju parkovat tam, kde parkujou karavany, je to zdaleka nejbezpečnější. U benzinek vopatrně. Ve mestech neni dobrý nechávat auto dlouho bez dozoru narvaný věcma.
    Jersey - jakmile nikde neděláte bordel, spaní prakticky kdekoliv, spali sme na surfařksý pláži mezi karavanama :))) Policajti přijeli, skoukli, jestli není bordel a jei zase pryč.
    První noc v St. Malo sme v zoufalství zastavili ve městě hned u silnice (mají tam takový parkovišťátka pro jedno auto. Jako nouzovka dobrý, ale je to fakt jen na pár hodinek). Na cestě zpátky nám jeden skotskej cestovatel doporučil přespat právě u Mont. St. Michel, je tam velký parkoviště pro karavany :) přes den cca 4 EUR, když přijedete v noci, nikdo peníze nechce a je to fakt nádhera.
    hotely a kempy lepší v sezoně rezervovat, s tím pomůžou v Office de Tourism, kterej je tam prakticky v každým turisticky vytíženým městečku.
    Couchsurfing taky vychytavka :) ale nestavěla bych na tom dovolenou, je to moc závazný.

    nákupy: jídlo zásadně v hypermarche (nejlevnější) - vařili sme si v ešusu na vařiči, samý dobroty, čerstvá bagetka, sýry, krevety, ryby, možnost na pláži nalovit čerstvý slávky... jezděj tam paběrkovat celý rodiny.
    Benzín / Nafta nejlevnější v Lucembursku, ve Francii nejlíp tankovat u benzínek hypermarketu (Carrefour) - nejlevnější. Na Jersey vůbec netankovat, ale tam se na pár litrů dá projet celej ostrov :)))

    jazyk: ve vnitrozemí Francie sme nepotřebovali, na pobřeží všichni mluví anglicky, i přes obecně známý fakt, že Francouzi anglicky mluví neradi. Asi zjistili, že při tom množství angličanů, co tam jezděj na dovolenou, jim nic jinýho nezbejvá.

    Dopravní předpisy: ve Francii na dálnici max 130 tuším, na takovejch těch silnících, co nejsou dálnice ani okresky max 110 německo neomezený, ve mšstech 50. na Jersey se jezdí vlevo, neboť patří UK a dálnici tam žádnou nemaji :)))

    Jestli někdo chce vědět víc... třeba co sme viděli :))) tak stačí říct :-D

    pane vedoucí diskuse, je to takhle v pořádku? :-D
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Narváno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam